Malgosiu a tak wogole to gratulacje ciazy.ja tez sie dlugo staralam wiec wiem jakie to szczescie:-) Wszystkiego dobrego.
Madziula nie sadze ,mi niczego nie badali.Ogolenie to tu chyba nie ma takiej kontroli poporodowej po okresie 6 tyg ,czyli po pologu.Ja mialam ale z racji tego ze ja mialam stan przedrzucawkowy(obrzeki ,bialkomocz i nadcisnienie).Mialam wizyte umowiona w szpitalu z lekarzem ale zjawila sie polozna ktora odbierala moj porod. kontrolowali mi tylko cisnienie

Dopiero w pl dowiedzialam sie ze szwy mi poszly ,no i ze powinni byli mi zrobic wszystkie badania krew ,mocz.No ale to moze innym nie przeszkadza ze tu tak jest tylko mnie chyba
Zapomnialam zbadala mi tez piersi bo mialam gozka ale po konsultacji telef. z ginem powiedziala mi ,zebym szla do lekarza rodzinnego bo oni sie znaja tylko na porodach, a na tym nie

Moja pani ginekolog w pl to sie z tego usmiala:-) Ludzie jak ja tesknie do tej mojej pani gin.wspanialy lekarz.
No a zaraz po porodzie to przychodzi do domku polozna na kontrole i pani kraamzorgowa cie powinna sprawdzac.No ale to glownie obkurczanie sie macicy i ewentualnie stan krocza jesli bylas nacinana