reklama

Poród w Holandii 2011

A ja wrecz tesknie za bierdronkowym trwarozkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewka, jest gotowy, tylko sie wieczko otwiera, salatka z makreli pikantna, jogurciki , biedronowskie ptasie mleczko w duzych kwadratach :D ojjjjj
niby mam na wsi polski sklep, ale on jest malutki i twarogu niestety nie ma... ja uwielbiam twarog z cebulka drobno pokorojna plus makrela w sosie pomidorowym :D u was tez sie tak robi ? :D aaale mam smaka na twarog, jejjjciu!!!

reklama
Ja tez pralam w Neutralu, ale pewnie jeszcze raz wypiore i sobie wyprasuje tak jakos mam wtedy cudowny chumor:)

mi tez brakuje kilku rzeczy, najbardziej to wedlin bo tutejsze mi nie podchodza teraz wogole;/
twarozku... znalazlo by sie troszeczke tych rzeczy:) ale sobie smaka narobilam na polska kielbaske...:)
Dobrze ze zawsze mozna pojechac po swiniaka i mam swieze miesko i pyszne mielone a nie to ich blee...

Haha wszystkie mięska by pojadły, a ja znowu nie lubię zbytnio, w sumie tylko pierś z kurczaka jadam i mój M.także nie przepada za niczym innym więc z gotowaniem problemu dużego nie mam hihi Ale właśnie mi takiego białego sera brakuje, jeszcze z młodym szczypiorem i rzodkiewką mniam mniam, a do tego polski chlebek prosto z piekarni mmmm...
To jest dopiero narobić sobie apetytu i to na noc:-p
Bernadetka z wędlin to ja kupuje tutaj w lidlu bo to w sumie niemiecki sklep i jakoś mi to bardziej pachnie namiastką wędliny, te z AH to nieraz brak słów, już wolę kanapki z sałatą, serem i jakimś ogórkiem niż takie wędlinowe

Ayni niedobra Ty... przez Ciebie zgłodniałam i będę iść spać z burczącym brzuchem, bo w nocy nie jadam. Biedroną bym nie pogardziła bo lubię ich produkty. Ale pocieszam się, bo w lodówce mam twarożki chyba z 4 pakowane próżniowo, no i ogórki kiszone też mam, i parówki :-D. Z M. uznaliśmy, że będziemy jeździć do Hagi, do Groszka co jakiś czas i sobie spełniać takie polskie zachcianki. Moja jedna dzisiaj się wyczerpała, mianowicie chałka na gorącym mleku... ech. W ogóle albo mi się zdaje, albo nasze Łaciate smakuje zupełnie inaczej, niż tutejsze np. z Heijna :szok:. Krowy inne czy co?

Yyyyy, no to zaraz gromy na mnie spadna ;)
Bo ja zamierzam prac ciuszki w normalnym proszku, i plukac dwa razy. I wcale nie uwazam ze to faszerowanie dziecka chemia ;)
Nie chce trzymac dziecka w sterylnej kuli..

Nie uznaje plynow do plukania,i zeli do prania. Moja alergolog zabronila...proszek z pralki wyplukiwany jest w 100%, a te plyny zostaja w uszczelkach i rurkach...taka maz obzydliwa(odkreccie sobie ta czesc co woda jest odprowadzana).
Uzywam zwyklego proszku ;)

KALLIE jestemy juz po :) sympatycznie bylo choc dluuugo. 3 godziny ponad!!
Duzo pozytecznych info bylo
-jak rozpoznac ze to juz
-do kogo dzwonic,pod jakie numery
-z ktorej strony wejsc
-godziny odwiedzin
-przebieg porodu
-kto moze byc przy calej akcji
-ile sie lezy
-znieczulenia
-CC,porod przy uzyciu proznociagu
-co spakowac do torby
-jak wygladaja wizyty poloznych w pierwszych dniach
-karmienie piersia
......i duzo wiecej :D
Dostalismy torbe Zwitsala z probkami kremow i skarpetusiami ;)
Cale spotkanie po tubylczemu,wiec jesli spikacie to goraco polecam :)

Iskierka ty mi z nieba spadlas z tym webshopem, ja juz kiedys bylam na tej stronie, ale byl na poczatku maly asortyment, wiec sie nie interesowalam a tu widze kurka wszystko prawie !!! boska jestes, dzieki.

jesli chodzi o wedliny to jedyna dobra szynka jaka jadlam kiedys w Holandii to jest Yorkshire ham z alberta heijna. smakuje nawet jak szynka, ale oczywiscie nie to samo co nasza.

astrid ja ten ser to juz bym dawno opedzlowala z ogorkiem kiszonym.

MGD nie boj zaby ;p kazdy robi jak uwaza. my zdecydowalismy wspolnie tak robic wiec nawet jesli bym chciala prac w normalnym proszku to musialabym rozwazyc prosby mojego M i wspolnie zdecydowalismy dac maluszkowi troche czasu na oswojenie sie z chemia, mysle rowniez o zakupie mleczka do brzucha po porodzie, ktore nie podraznia dziecka, a widzialam wlasnie takie ziajki. Natomiast juz bez przesady w domu jest kot i nie jest sterylnie, po prostu nie chcemy go draznic, po wyjsciu z mojego buikje :) ))

Ostatnia edycja:
Iskierka ty mi z nieba spadlas z tym webshopem, ja juz kiedys bylam na tej stronie, ale byl na poczatku maly asortyment, wiec sie nie interesowalam a tu widze kurka wszystko prawie !!! boska jestes, dzieki.

jesli chodzi o wedliny to jedyna dobra szynka jaka jadlam kiedys w Holandii to jest Yorkshire ham z alberta heijna. smakuje nawet jak szynka, ale oczywiscie nie to samo co nasza.
Też ją lubię. Smakuje prawie jak nasza. Ma jeden minus... jest cienka jak kalka :wściekła/y:

Yyyyy, no to zaraz gromy na mnie spadna ;)
Bo ja zamierzam prac ciuszki w normalnym proszku, i plukac dwa razy. I wcale nie uwazam ze to faszerowanie dziecka chemia ;)
Nie chce trzymac dziecka w sterylnej kuli..

Nie uznaje plynow do plukania,i zeli do prania. Moja alergolog zabronila...proszek z pralki wyplukiwany jest w 100%, a te plyny zostaja w uszczelkach i rurkach...taka maz obzydliwa(odkreccie sobie ta czesc co woda jest odprowadzana).
Uzywam zwyklego proszku ;)
Gromy to może i nie spadną, bo każdy robi to, co uważa za słuszne. Ja osobiście nie lubię prać w proszkach bo osobiście mam wrażenie, że ubrania sa "twardsze", ale to moje subiektywne odczucie.
Jeśli chodzi o niemowlę - zrobisz jak zechcesz. Tylko, że pranie w proszkach przeznaczonych SPECJALNIE dla niemowląt to swego rodzaju przygotowanie delikatnej skóry nowonarodzonego dziecka na kontakt z ciałem obcym, jakie dla niego jest ubranko. Dobrze gdy to ubranko jest jak najbardziej delikatne, czyli nie tylko wykonanae z delikatnego materiału, ale tez wyprane w delikatnym dla niemowlęcej skórki środku piorącym. Wcale nie oznacza to, że musimy prac w takim delikatnym proszku przez wieki. Spokojnie wystarczy miesiąc-dwa i stopniowe przechodzenie na zwykły proszek (np po jednej sztuce ubranek).
Ale tak jak pisalam - to nie sa gromy, a jedynie moje osobiste wyjasnienie, a ty zrobisz co uważasz za słuszne.
Yyyy, wredna tez potrafię być;-)
Cieszę się, że pomogłam:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry