reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poród w Holandii 2011

anp :-D to faktycznie nie daleko. Kiedys sie jezdzilo do Gogolina na basen na rowerze haha. Stare czasy :) Pozdrawiam ziomalke.

reklama
Witam!!

Wlasnie znalazlam wasze forum starannie przeczytalam wszystko, chetnie dolacze sie do waszych rozmow.
Mi wlasnie sie zaczal 37 tydzien ciazy wiec juz w kazdej chwili moge sie spodziewac "godziny 0" :-) Chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z was moglaby mi cos powiedziec wiecej na temat porodu domowego?(bo na taki sie szykuje)
Pozdrawiam was wsztskie

Anetka, witaj! na kiedy dokladnie masz termin?
skad pochodzisz?
ja Ci nic nie powiem na temat domowego porodu, bo rodzilam w szpitalu i na porod szpitalny sie znow szykuje :)
Aniahaven rodzila w domu, ona sobie baaardzo chwali :tak:

Termin mam na 18-go lutego ale wydaje mi sie ze moze byc troche wczesniej.
To jest moja druga ciaza przy pierwszym dziecku urodzilam w 38 tyg wiec teraz moze bedzie tak samo.

Jezeli macie jakies pytania to chetnie odpowiem na tyle i bede mogla bo w Holandii mieszkam juz od 3.5 roku w ciazy tez troche mialam przejsc ale teraz jest juz wszytsko ok.

A mieszkam w Wijk Aan Zee niedaleko Beverwijku. Moze ktoras jest z tych okolic?

Anetka, ja mieszkam w hoorn, to jest chyba jakies 40 km od Beverwijk. Ja mam termin na 29 lutego, ale wg ostatniego usg wyszlo na 19 lutego. To moja trzecia ciaza, obydwie coreczki urodzilam w 42 tygodniu :-D
w jakim wieku jest Twoja starsza pociecha?

Anetka880 ja tez zdecydowalam sie na porod w domu, termin mam na 7 lutego, wiec jak urodze pierwsza to zdam relacje jak to wszystko wygladalo :-) tym czasem zycze duuzo zdrowka i cierpliwosci w oczekiwaniu na pocieche :-)

Moj starszy synus ma 4.5 roku. Od wrzesnia chodzi do szkoly. A twoje coreczki ile maja??
No mi wg USG wychodzi tydzien pozniej termin ale dzidzia juz wazy 2.5 kg. Z dnia na dzien zaczynam sie coraz bardziej bac tego kiedy to sie zacznie.

Przy pierwszej ciazy nie zdawalam sobie sprawy z tego ze moge wczesniej urodzic wiec byl to dla mnie szok jak sie zaczely skurcze, dlatego teraz sie boje ze moze sie w kazdej chwili zaczac, a juz nie wspomne o tym ze to obcy kraj i jest jedno dziecko ktoremu bede musiala w szybkim czasie zorganizowac kogos do opieki.

Zobaczymy mam nadzieje ze bedzie dobrze. A ty swoje dwie coreczki rodzilas tutaj w Holandii??

reklama
Anetka, moje coreczki maja 5 lat, a druga skonczy w czerwcu 4, mozesz zobaczyc na suwaczkach. Pierwsza rodzilam w PL, druga w NL.
Bedzie dorbze, zoabczysz :)
a bedziesz miala coreczke czy synka teraz?

Do góry