reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poród w Holandii 2011

Ja nie pilam w ogole alkoholu w ciazy, a piwo to tylko 0,0% jak mialam smaczka, ale tez nie duzo, bo po chwili juz mi nie smakowalo :-D moja kolezanka od czasu do czasu tez winko sobie pila, ja uwazam ze przez ten czas mozna sobie dac na wstrzymanie, nic sie nie stanie jak 9 miesiecy sie nie napije szklanki piwa czy wina ;))))

reklama
No jak w morde strzelil imie pasuje jak ulal :)

ISKIERKO helol :) zaciskaj mocno nogi..niech mlode posiedzi jeszcze troszke...

ASTRID oo to ja mam szanse ba male dziecko w takim razie hahah

Dziewczyny...powiedzcie czy to ja mam tylko tak nakrecone w glowie,czy Wy tez uwazacie ze alko w ciazy nie wskazane jest...
Dyskutuje ze znajoma ktora twierdzi ze pol szklanki piwa nie zaszkodzi raz na jakis czas...

Ja nawet nie napiję się Bavarii bezalkoholowej :eek:. Po prostu wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Wkurzyło mnie, jak w PL ktoś znajomy chciał mi na siłę wmówić, że lampka wina czy małe piwko w ciąży, to nic. Nie ma dla mnei takiej opcji i już. Tak samo się wściekałam, jak ktoś centralnie przy mnie palił. No bez jaj :crazy:. Niech sami się trują. Ja bezalkoholowego piwka się napiję dopiero, jak już Mała będzie poza mną i przede wszystkim - będę miała na to ochotę. Za piciem jakoś specjalnei nie przepadam, swoje w życiu wypiłam w fazie szaleństwa itd. Teraz mnie to nie kręci. Palić, nie palę i nie zamierzam (chociaż jak już, to jakąś smakową shishę, czemu nie, ale na pewno nie teraz :angry:).

Uff! Czyli nie jestem jakis przewrazliwiony ufoludek :)
Fajny artykul znalazlam : http://www.benc.pl/czytelnia/107/alkohol-w-ciazy/

Nie ma zadbej bezpiecznej ilosci alko w ciazy...
Ja rozumiem ze kogos ciagnie..ok. Niech taka mamusia pije..ale niech nie wciska mi ze to przeciez nic groznego i ze "przesadzam". ...

MGD kto Ci takie rzeczy opowiada, skad sie ta osoba urwala? :szok: bezwzglednie alkoholu nie mozna pic w ciazy!! nawet najmniejsza ilosc moze uszkodzic plod! ja tez kiedys slyszalalam jakies opowiastki, ze niby kieliszeczek czerwonego wina mozna dla krazenia , ale w koncu wino to tez alkohol etylowy!! jestem na nie!

chwala , ze w koncu sa lokale ze specjalna strefa dla palaczy, nie wyobrazam sobie siedziec w restauracji, gdzie ktos sobie pali papierosa obok mnie :/ fujjjj .

ja ostatnio znalazlam w necie strone, gdzie mozna zamowic bezalkoholowe wino do gotowania, ale obawiam sie nawet najmniejszego ulamka alkoholu, ktory moze sie tam znajdowac, poza tym mysle, ze produkty bezalkolowe zawieraja jakies procent i pewnie wartosci te sie zaniza dla potrzeb rynku... skoro kierowcy w polsce dmuchali w balonik i czesto byli zaskoczeni zawartoscia alkoholu a zjedli np Pawelka , w ktorym siedzi spiritus, producenci czasem nawet nie dodaja alkoholu na etykiety
:szok:

Ja się cieszę z zakazu palenia w lokalach gastronomicznych w Polsce. Nie wiem, jak tutaj jest, bo w żadnym nie byłam. Najfajniejsze jest to, że można gdzieś iść i nie śmierdzieć dymem. Nic mnie tak nie wkurzało, jak fakt, że specjalnie się człowiek ubrał, ułożył świeżo umyte włosy i zrobił na bóstwo, a po wejściu do pubu/klubu/innego miejsca gastro, śmierdział fajkami :crazy:.

Ooo tak :) zakaz palenia to jedna z nielicznych rzeczy ktora rzad zrobil ostatnimi czasy :D

Pamietam czas, kiedy jado sie obiad w restauracji,a stolik obok wlasnie pil kawke z fajeczkiem... Bleeeee

hejka :)

ale skrobiecie i skrobiecie ;)

co do rozstępów to ja też nie bede miała zadnych kompleksów nawet jesli sie pojawia :) zawsze sie tego bałam ale teraz wiem ze bede miała dzidzie i jakos w ogole nie mysle jakie beda tego konsekwencje ;)

alkoholu nie pije w ciazy :) ostatnio wypiłam bavarie 0% ktora dostalam a tak to nic ;)

chociaz jak ogladam program " ciaza z zaskoczenia" to kobiety nie wiedzac ze sa w ciazy chleją alkohol i pala papierosy , zle sie odzywiaja i rodza zdrowe dzieci....

hejka :)

ale skrobiecie i skrobiecie ;)

co do rozstępów to ja też nie bede miała zadnych kompleksów nawet jesli sie pojawia :) zawsze sie tego bałam ale teraz wiem ze bede miała dzidzie i jakos w ogole nie mysle jakie beda tego konsekwencje ;)

alkoholu nie pije w ciazy :) ostatnio wypiłam bavarie 0% ktora dostalam a tak to nic ;)

chociaz jak ogladam program " ciaza z zaskoczenia" to kobiety nie wiedzac ze sa w ciazy chleją alkohol i pala papierosy , zle sie odzywiaja i rodza zdrowe dzieci....

Ten program mnie rozwala :baffled:. Nie wiem, jak można nie wiedzieć, że jest się w ciąży. Tak samo słyszałam jakiś czas temu historię o babce, która nie wiedziała, że rodzi i jej wody odeszły i za późno trafiła na porodówkę. Skutkiem tego było, że dziecko (chyba) nie przeżyło. No witki opadają.

dla mnie to też jest nie pojete zeby nie wiedzieć coś takiego :( rozumiem ze nie wszystkie tyja , ale kazda musi miec jakies objawy, w koncu hormony szaleja w calym organiźmie ;)

reklama
Jej ten program jest tak głupi. Omg przecież w środku jest dziecko i pod koniec ma około 3 kg jak można nie zauważyć brzucha? Nie czuć ruchów całą ciążę? Ją rozumiem na początku ale około 5 mies to niech mi już nikt kitu nie wciska ;D pewnie jakąś reżyserka ten program.

Madzia narkomarki biorą heroinę całą ciążę i rodzą zdrowe dzieci fizycznie. Ale nie wiadomo jakie uszkodzenia są w mózgu tego dziecka na poziomie rozwoju neuronowego tego nie widac i to sie okaże dopiero podczas rozwoju tego dziecka. Każda używka działa na układ nerwowy i powoduje zmiany w mózgu szczególnie alkohol.

Do góry