reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
No prosze jakie smaki macie :)

SENSILLA ale o wodzie z ogorkiem pierwsze slysze :) czyli co? Woda i plasterek ogorka???

Witam wszystkie mamy;)Jestem w 3 tygodniu ciąży.Mieszkam w Holandii z chłopakiem i staraliśmy się dosyć długo o dzidziusia i martwiliśmy się,że może coś jest nie tak z którymś z nas...
Ale na szczęście nie!Tak naprawdę nie wiem od czego mam zacząć czy pójść tutaj w Holandii do ginekologa,czy do lekarza rodzinnego.Nie mam pojęcia.Chciała bym się dowiedzieć jak mogę zacząć,gdzie muszę pójść żeby zrobić wszystko tak jak się należy i żeby dzidzius od samego początku był pod kontrolą.Bardzo proszę o jakieś porady;)Dziękuję ślicznie i pozdrawiam cieoło

czesc Małgosia ;)
witaj na forum :) bardzo dobrze trafiłaś :) skad jestes w Holandii?

tutaj bez skierowania do ginekologa sie nie dostaniesz a do lekarza rodzinnego nie ma potrzeby isc, musisz znalesc połozna , najlepiej jak nablizej twojego miejsca zamieszkania i tam odrazu umowic sie na wizyte. Po wizycie u połoznej twoj lekarz rodzinny bedzie wiedział ze jestes w ciazy :) tak tu to dziala :)

Dziękuję Madziu;)Tak tylko ja nie mam wybranego lekarza rodzinnego,mam ubezpieczenie ale z wyborem lekarza czekałam,aż będzie taka konieczność z pójściem do niego...A mieszkam w Roosendaalu;)

Malgosia , mozesz zapisac sie na wizyte u poloznej a lekarza rodzinnego wybrac w miedzy czasie :) to niczemu nie przeszkadza ale lepiej dla ciebie znalesc go jak najszybciej bo w razie czego tylko lekarz rodzinny wypisuje recepte jesli bedziesz potrzebowała jakiegos leku czy skierowania ;) zapisujac sie do lekarza rodzinnego nie musisz odrazu isc do niego na wizyte :)

ja mam jeszcze pytanie odnośnie porodu.... jakie robia badania po porodzie?? czy w ogole robia przed wyjsciem do domu????

Ostatnia edycja:
Witaj MALGOSIU.ja mysle ze najlepiej zrobisz jak najpierw zapiszesz sie do lekarza rodzinnego ale na wizyte isc nie mosisz oczywiscie ,no i tam podadza ci namiary na polozna.U niej i tak mosisz podac lekarza do ktorego jestes zapisana.Masz jeszcze czas bo tu sie idzie do poloznej okolo 12 tyg ja osobiscie bylam w 9 tyg..Do gina posle cie polozna jesli bedzie taka potrzeba.

Madziula robia badania taki test nie pamietam nazwy .Sprawdzaja czy nie ma jakich chorob genetycznych.Zdaje mi sie ze to robia jak juz w domku jestescie .No i pozniej okolo 4 tyg chyba badaja sluch w CB.Swieze mamusie napewno ci jeszcez cos napisza.

reklama
Malgosiu a tak wogole to gratulacje ciazy.ja tez sie dlugo staralam wiec wiem jakie to szczescie:-) Wszystkiego dobrego.

Madziula nie sadze ,mi niczego nie badali.Ogolenie to tu chyba nie ma takiej kontroli poporodowej po okresie 6 tyg ,czyli po pologu.Ja mialam ale z racji tego ze ja mialam stan przedrzucawkowy(obrzeki ,bialkomocz i nadcisnienie).Mialam wizyte umowiona w szpitalu z lekarzem ale zjawila sie polozna ktora odbierala moj porod. kontrolowali mi tylko cisnienie :szok: Dopiero w pl dowiedzialam sie ze szwy mi poszly ,no i ze powinni byli mi zrobic wszystkie badania krew ,mocz.No ale to moze innym nie przeszkadza ze tu tak jest tylko mnie chyba :-D

Zapomnialam zbadala mi tez piersi bo mialam gozka ale po konsultacji telef. z ginem powiedziala mi ,zebym szla do lekarza rodzinnego bo oni sie znaja tylko na porodach, a na tym nie :szok: Moja pani ginekolog w pl to sie z tego usmiala:-) Ludzie jak ja tesknie do tej mojej pani gin.wspanialy lekarz.

No a zaraz po porodzie to przychodzi do domku polozna na kontrole i pani kraamzorgowa cie powinna sprawdzac.No ale to glownie obkurczanie sie macicy i ewentualnie stan krocza jesli bylas nacinana

Ostatnia edycja:
Do góry