reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Porzeczka, ja to czuję jak bardzo regularne drgania/ pulsowanie/ w miejscu gdzie ma plecki. Trwa u mnie krótko, do 5 minut. Mam nadzieję, że to normalne, że ma tak często, dopytam dziś. Ale siostra z tą starszą córką tak miała po każdym jednym posiłku.
Nic się nie martw:) to normalne:)

@czarna_mala musisz dużo z nim rozmawiać , macie przecież jeszcze szansę aby zostać rodzicami nic nie jest przekreślone :* wiem ,źle się słucha... mój szwagier tak ostatnio niby żartem mówił , że a co tam może już syna zrobił... sobie tylko pomyślałam , jedno jeszcze nie chodzi już o drugim myślą takim to fajnie na zawołanie mieć . Oczywiście niech się starają , ale wie jaka jest u nas sytuacja i takie to troszkę było wiesz...

@marshia cieszę się bardzo z dobrego przyrostu [emoji8] Ja łączyłam lutkę z dupkiem [emoji4] takie połączenie zalecił mi zarówno Przybycień jak i Rajtar-Ciosek. Brałam 3x1Duphastonu + 3 tab. Luteiny. Teraz już schodzę z dawki Duphastonu, ostatni tydzień biorę po jednej tabletce. Natomiast Luteina (2x1) zostanie już ze mną do prawie samego końca. Podobno Duphastonu nie bierze się już po 20 tygodniu.
@kas powodzenia na wizycie [emoji4] ja jadę w przyszłym tygodniu ale na 20.40 i już się boję kiedy wrócimy [emoji4]
@kwiatuszek23 gratuluję udanych badań prenatalnych [emoji4] cudnie, że wszystko z dzidzią Ok

Dziewczyny walczcie! Zdaję sobie sprawę, że przychodzą chwile zwątpienia, bezsilności, ale trzeba wierzyć, że walka nie pójdzie na marne. Ja w tym roku kończę 36 mój partner 43, tak więc wcale tego czasu u nas nie było za wiele, biorąc pod uwagę wszystkie problemy, a przede wszystkim moje AMH. Ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby odpuścić. Bardzo żałuję czasu, który straciłam między pierwszym a drugim poronieniem. Prawie trzy lata zajęło mi uporanie się ze stratą. Dlatego za drugim razem od razu po szpitalu wziełam się za badania, szukanie lekarzy, którzy będą w stanie pomóc mi w moich staraniach. Zrobiłam wszystko co tylko było możliwe by się udało. Jesteśmy już prawie w połowie drogi, a ja dziękuję za każdy dzień ciąży i drżę by wszystko było z naszą kruszyną dobrze.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 niedługo się przyda haha.

@dżoł dużo tego progestetonu. Pewnie przedawkować nie można ale podobno i tu podkreślam podobno zageszcza krew. Nie wiem co doradzić

Od jutra zaczynam acard bo juz nie plamie [emoji5]
Przypale glupa jutro u gina i zapytam czy przypadkiem progesteron nie zageszcza krwi i czy moze by acardu nie wprowadzic. Zobacze co powie. Gorzej jak powie zeby nie brac [emoji20]
Jutro robie bhcg, morfologie, progesteron i zastanawiam sie nad tsh bo euthyrox zwiekszylam do 75.
Kurcze mam wynik posiewu i nic nie kumam [emoji848]
1505822668-aaaaaa.jpeg

3 poronienia 5-6 tc, 1 bio-chem, obecnie 5 ciaza, neoparin 0,6; encorton 10, euthyrox 75, luteina dop. i podj., duphaston
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@bertha kiedy stymulacja? Jak ltc masz wynik?
Nie ma jeszcze wynikow.. oni mi mowili ze z 3 tygodnie sie czeka.. :(

Dzisiaj robilam wymaz z pipki. oby po trzeciej kuracji antybiotykiem bylo juz ok..
licze na to ze w piatek pojawia sie wyniki, bo jade do kliniki na wizyte startowa! juz odliczam dni :)
mam nadzieje, ze nic nie stoi na przeszkodzie, zeby od soboty zacząć zastrzyki rozpoczynajace juz konkretny etap długiego protokolu ivf! :)

Ja byłam u gina. Dostałam recepty nacwszystko co można: dupka 3x1, lutkę 3x1, encorton (5), clexane (!) na ryczałt [emoji51] Za jego decyzjami nie nadążam [emoji23]
Kazał brać clexane rano, żeby nie było problemu za 8,5 miesiącu. Mówił, ze dziewczyny biorą wieczorem, a w szpitalu tutaj robią rano. Żeby nie było zamieszania.
[emoji848] co sądzicie, żeby zrobic dziś zastrzyk po pracy ok 17 (wczoraj był o 20:00), a jutro rano o 8:00?
Coś może złego to zrobic??? Nie przyznałam się jemu, ze już robie, wiec nie mogłam zapytać
I dostałam za free zapas luteiny i femibionu [emoji51] (wizyty tez za free ostatnie, bo w szpitalu [emoji51])
1505811196-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
wow, ale prezenty! super :) coraz bardziej sie przekonuje zeby do niego sie zglosic jak juz zajde w ciaze :)
Dziewczyny dziekuje serdecznie za kciuki!
Z dzidzia wszystko dobrze :) kosc nosowa obecna, przeziotnosc 1,8mm akcja serca 155. Ryzyko obciazenia wadami niskie. Krwiaka juz nie ma :)
Witam sie z Wami w II trymestrze :)
Super wiadomosci! :)

reklama
Do góry