reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
pochwale moje synka:
1. mowi juz slicznie i czysto agu, nie, ahh, ejj, aaa
2. smieje sie glosno i wydaje dzwieki zadowolenia
3. odkryl dzis istnienie kciuka i wymislil ze moze on sluzyc do ssania, wkalda wiec cala piastke do buzi i ssa zamiast smoczla
4. uwielbia pozycje siedzaca (oczywiscie opiera sie o poduszki)
5. na brzuszku podnosi do gory glowke dosc wysoko, czasem podpiera sie na przedramionach
6. uwielbia kapiele, pluska raczkami i nozkami
7. usmiecha sie do wyjatkowych osob - mama i tata :)
8. jak mu podaje do potrzymania grzechotke to potrafi nawet 2 minuty ja trzymac i machac raczka ale pozniej wypuszcza ...
9. jak lezy na pleckach i chwytam go za dlonie lekko podciagajac do gory to Jojek mi pomaga i tak "siada" a potem robimy "bam"

Ja podziękuję za taki "postęp" jak ssanie kciuka... :-D
Sonia próbuje ale odracam jej uwage.. Póki wkłada do buzi piąstki, nie reaguję ale na paluch w buzi tak..:tak: Raczej wolałabym uniknąć tego nawyku... - później walczyć z rozmięknieta skórką, paznokciami... że nie wspomne o bakteriach... to jzu wole zeby smoka ssała... :sorry2:

moja tez lubi siedziec ale ja wole jej jednak jeszcze nie sadzac bo mysle,ze to jednak za wczesnie

a moja nie wiem, czy lubi, bo nie sprawdzała - ja jej nie posadzę, dopóki się sama nie podciągnie.. kręgosłup jest jeden na całe życie...

postęp Gai jest taki, że dziś zasnęła na sam widok chusty :-D:-D nawet nie zaczęłam jej jesczze motać :-D być może to przypadek, ale ja lubię myślec, że ona taka mądrutka :-D

u mnei tez ssie piastki i kciuk i za kazdym razem wyciagam i daje smoka a jak juz 100 razy nie daje skutku on dalej to robi to zakladam niedrapki :) za kazdym razem jak wkladam smoka to on sie smieje ze mnie a teraz wycfanil ze potrafi wsadzic palca jak smoka ma w buzi i mysli ze mama nie zauwazy :) hehe

wiecie co w szoku jestem dzis....polozylam mala wpozycji pollezacej a ona skubana kombinowala az sie podniosla i usiadla:szok: polozylam znowu a ona znowu probuje i siadla...przeciez to jeszcze za wczesnie i nie tak wcale dobrze dla niej...musze ja klasc bardziel plasko....

reklama
wiecie co w szoku jestem dzis....polozylam mala wpozycji pollezacej a ona skubana kombinowala az sie podniosla i usiadla:szok: polozylam znowu a ona znowu probuje i siadla...przeciez to jeszcze za wczesnie i nie tak wcale dobrze dla niej...musze ja klasc bardziel plasko....

Dlatego ja juz zlikwidowalam ta poduszke klin i uwazam zeby klasc ja calkiem na plasko. Choc i tak dalej ten lebek podnosi :baffled:

Do góry