reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Dawno nie pisałam nic o postępach. Tak więc od jakiegoś czasu Konrad raczkuje, stara sie wstawć na nogi jak Ignaś Kiragold, przytrzymywany pod pachami stawia daleeeeeeekie kroki i najważniejsze mamy już 2 zębole :)))

reklama
Jupiiiiii!!! mamy pierwszego zebola :) dolna lewa jedynka :) w suwaczku go sobie wprowadze jak wrocimy po urlopie, na necie teraz to ja tak "z doskoku" :)
pozdrowionka!

U nas zębole już 4 spore i dwa kolejne w drodze :)
A poza tym Alutka jest motorycznie nadal leniem - jak siedzi to przewala się na buźkę i ciągle nie czai że trzeba się asekurować :). Z pełzania i raczkowania też na razie nic nie wychodzi, turlanie rządzi :)
Ale nauczyła się klaskać hihi, jak my klaszczemy i wołamy "brawooo" to ona strasznie się cieszy i to powtarza :)

dziewczyny Gratuluje zębów :) , u nas idą z góry jedynki już 2 tygodnie i coś się wykluć nie mogą ,a ja czasami mam dość tego marudy ,
a z postępów to pełzanko na maksa, się rozkręcił że nie idzie go zatrzymać zwłaszcza tam gdzie kabelki albo mrugające diody :) , dodatkowo jakieś przygotowania do raczkowania bo pozycję zaczął przyjmować tylko się jeszcze w niej nie porusza hehehe

u nas zebole 2 od.. dawna i pozostalych nie widac, za to raczkujemy i to żwawo od jakis 3 tyg., robimy "mostki" jak Ignaś Kiry a od wczoraj wstajemy najchetniej przy mamie "wspinajac do cyca" hehe. Poza tym Milenka doskonali się oralnie wydając z siebie odgłosy masci wszelakiej wzbudzajac zainterosowanie spoleczenstwa :D

a zapomnialam... choc nei wiem czy to postep czy bardziej ciekawosc... podczas kapieli Milcia zawsze bawi sie sluchawka prysznica, dzis puscilam jej wode i radosc byla przeogromna a próby łapania tej wody przeplatane radosnym chichraniem rozbawily także mamusie :)

Ostatnia edycja:
U nas zębole się wykluwają, na dole dwie jedynki, rozpulchnione na maksa, ale jeszcze nie przebite, u góry lewa jedynka się pokazuje (białe) ale jeszcze się nie wybija. Nie gorączkujemy, ale noce to jedno wiszenie na piersi...
No i chyba okazję mamy do odstawiania smoka, bo ona go teraz nie akceptuje...

Gratulujemy postępów :-)
u nas 8 zębów, Eli sama staje i chodzi przy meblach oraz przy swoim ekstra chodziku, tzn krześle ;-);-) ostatnio jej ulubioną zabawą jest uciekanie i chowanie się przed mamuśką :-)

Co do mojego nicponia to jesli chodzi o mowe to umie:
mama
tata
baba
papa
da [ czyli daj]
ne [czyli nie]
oraz inne dzwieki 'własne'

zrecznosc to umie:
robic papa
puszczac buziaki
kosi-kosi inaczej brawo
dawac czesc
hopsa-hopsa czyli trzyma sie boku łózeczka i skacze :D wydajac nieziemskie okrzyki radosci
siada i siedzi sam
raczkuje w tepie błyskawicy az mu tyłeczek podskakuje
wstaje tudzież upada w iscie akrobatycznym stylu
sam chodzi dookola łózeczka
od dzisaj 'płynnie' chodzi trzymany za raczki a nawet za jedna!!! szok mialam ;)

prosze bardzo jakie swietne klękanko ;) jeszcze troche i sam wstanie....

forumma.jpg
[/URL]
[/img]

Ostatnia edycja:
Co do mojego nicponia to jesli chodzi o mowe to umie:
mama
tata
baba
papa
da [ czyli daj]
ne [czyli nie]
oraz inne dzwieki 'własne'

zrecznosc to umie:
robic papa
puszczac buziaki
kosi-kosi inaczej brawo
dawac czesc
hopsa-hopsa czyli trzyma sie boku łózeczka i skacze :D wydajac nieziemskie okrzyki radosci
siada i siedzi sam
raczkuje w tepie błyskawicy az mu tyłeczek podskakuje
wstaje tudzież upada w iscie akrobatycznym stylu
sam chodzi dookola łózeczka
od dzisaj 'płynnie' chodzi trzymany za raczki a nawet za jedna!!! szok mialam ;)

prosze bardzo jakie swietne klękanko ;) jeszcze troche i sam wstanie....

forumma.jpg
[/URL]
[/img]

ale pieknie, u nas identycznie, tzw. siad płotkarski;) wujek jest dumny bo sam był/jest sportowcem biegaczem przez płotki;) chcialam sie pochwalic ze ignas ma 8 zebów, wszystkie 6 wyszly naraz:) łopaty ze hej:)

reklama
Do góry