reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Ale widze że Twój już po śniegu nawet zasuwać umnie :) ja czekam aż zacznie chodzic dopiero jej buty kupie zimowe :D

nie umie :D:D:D stał tylko.nie potrafi chodzic za bardzo po sniegu :D:D jak trzymam za rączki to idzie.zreszta buciki nr większe ,snieg ,to jeszcze długa droga do samodzielnego chodzenia po sniegu:-)

reklama
Hej Dziewczęta :)

Mam takie pyatnie, czy którejś szczęscie jest jeszcze tak leniwe że nie chce samo chodzic, tzn potrafi postawic już kroki, stoi samo, z siedzenia tez samo wstanie, ale woli raczkować niż chodzić??
Bo moja jest chyba tak leniwa lub tak sie boi ze zrobi kilka kroków i odrazu na kolana, albo chodzi koło ścian lub za jedną ręke.

Spokojnie, ma czas. DOpiero po 18 m.ż. nalezy zacząć się martwić. TAKŻE SPOKOJNIE!!! Asia nauczyła się raczkować, a potem wróciła do pełzania i nie chciała długo raczkować.

Nie zmuszaj, na wszystko przydzie pora, i ciesz się! Ile ja bym dala za to żeby mi dziecko chwilę poraczkowało, ochhhh, jaki luuzzzz ;) teraz to wszędzie włazi i guzy nabija:wściekła/y:

Asia tupie nogą:-D musze to nagrać:-D

nie no moja tez wszędzie włazi:) bo przemieszcza sie przewaznie przy meblach, musi chociaz koniuszkiem palca coś trzymac i wtedy jest ok :D
Ale raczkowanie i tak kocha :)

Moja zołza włazi na wszystko co popadnie w domu, zwala się i ma guzy... Ostatnio próbuje wypowiedzieć "oko", wychodzi coś w rodzaju "koko" i jak ma kupę to zaczyna rozrabiać na maxa - starsza też tak miała. Nie mówiąc już o tym, że bierze słuchawkę i mówi "halo"... :-D, bierze za palec i mówi "oć"

Olinek chodzi z telefonem jak prawdziwy biznesmen i załatwia interesy :-D
Kiedy tatuś dzwoni Oli wyrywa mi telefon, bierzę go w łapki, przykłada do uszka i chodzi po całym mieszkaniu, dosłownie bardzo szybkim tempem i mówi po swojemu, bardziej pojękuje i stęka bo tak bardzo się stara coś powiedziec ale wie do czego służy telefon :-D:-D:-D Nagrałam go na kamerę, Hubert nie mógł uwierzyć ze to tak wygląda :-D

Mam takie pyatnie, czy którejś szczęscie jest jeszcze tak leniwe że nie chce samo chodzic, tzn potrafi postawic już kroki, stoi samo, z siedzenia tez samo wstanie, ale woli raczkować niż chodzić??
Bo moja jest chyba tak leniwa lub tak sie boi ze zrobi kilka kroków i odrazu na kolana, albo chodzi koło ścian lub za jedną ręke.

Olaf stoi przy meblach, chodzi przy nich, nie wstaje z siadu i nie chodzi SAM ... a przydałoby mi się, lżej bym miała, no ale czekam cierpliwie :)

asia.lisz - mój już dwa razy pokazał, że potrafi sam chodzić ale mam to samo, pójdzie dwa trzy kroki i siada i raczkuje, przy ławie, meblach ładnie chodzi, zapomina się mu nawet i się puszcza. Ale czekam cierpliwie aż w końcu będzie już chodził na całego:)
dziubasek - no na pewno bys miała lżej, nie ma co :) ale miej nadzieję, że lada dzień będzie już sam chodził :) a tak w ogoóle to czytajac niektóre Twoje posty jestem pełna podziwu dla Ciebie - 31 tydz. ciązy a masz tyle energii, że szkoda gadać :) naprawdę podziwiam

Dziubasek - jak zacznie chodzić zaczną się nowe problemy... ;) moja Hanka zaczęła chodzić w sierpniu, potem biegała, a ja z wielkim brzuchem... nie nadążałam za nią...

reklama

nie martw się ,jak już będzie gotowa to ruszy , u mnie jest to samo , przy meblach ,ścianie ,za ręke ładnie chodzi ,wstaje z siedzenia i przez chwilkę stoi ale jak zauważy co się dzieje to od razu klaps na tyłek i znowu na czworaka biega , no i ostatnio uwielbia wchodzić na czworaka po schodach :)

Do góry