reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Ja jestem w szoku jak Alicja w ciągu ostatnich 2 tygodni zaczęła dużo rozumieć :). podaje mi konkretne zabawki jak o nie poproszę albo zapytam gdzie jest: lala, miś , książeczka, klocki. Rozgląda się po pokoju i przynosi :) !!!

Ja jestem w szoku jak Alicja w ciągu ostatnich 2 tygodni zaczęła dużo rozumieć :). podaje mi konkretne zabawki jak o nie poproszę albo zapytam gdzie jest: lala, miś , książeczka, klocki. Rozgląda się po pokoju i przynosi :) !!!

No super :)))))))) mój tez tak robi.......... a my dzisiaj w szoku :szok: młody bierze pieluche, pokazuje ją i mówi ''pupa'' nooooo nie wiedzialam co zrobic..... sprawdzam a tam faktycznie kupa :eek: jeszcze troche i sam bedzie sie podmywał :-D

Troche postepów:
-pieknie oglada ksiazeczki
-wyrzuca pampka do kosza na smieci
-podaje zabawki o które poprosze
-bawi sie z psem
-sciska lale/misia/psa/mame- mówie ukochaj mame to podchodzi i mnie sciska
-śpiewa lalce aaaaaa i buja na boki
-biega jak szalona
-tańczy
-wyprzedza słowa w piosence-puszczam jej piosenke w której w pewnym momencie zwierzaczek sie śmieje, ona zaczyna sie smiac chwile przed nim.
Jak sobie coś jeszcze przypomne to napisze.

Gratulacje takich postępów..

Moja Gocha wczoraj wzięła mnie za palec i zaprowadziła do drugiego pokoju, pokazała łóżko i... okazało się, że ma kupę, poza tym kręci się skubana w kółko , jak siostra, nie mówiąc o bieganiu z pokoju do pokoju i próbach podskoków.

Gratuluje postepów!!!

Z naszych ostatnich - to całowanie tatusia. Ostrożnie by nie ukłuć się o brodę :-D postęp jak nic bo niedawno nawet przytulić do polika się nie chciała;-)
Zasypia sama -tzn u nas na łóżku ale bez cycka i mleka już drugi wieczór, mam nadzieję że tak dalej będzie !:tak:
Jak widzi że ktoś w telewizji klaszcze - robi to samo :-D wczoraj robiła to nawet jak widziała "Szymon Majewski show" , stwierdziliśmy że nadaje się do programu rozrywkowego ;-)
Mówi "Aja" i głaszcze nas lub lalę, misia :-)
Tańczy z Julką pięknie "Kółko graniaste" i przy "bęc" robi bęc:-D

Hanulka zaczeła robić:
- myju myju (bierze scierke i sciera meb;le)
- nie ma (rozkłąda rece) robi to genialnie
- mlaska buźka i mówi amm.. jak chce pic jesc lub smoka
- tany tany... robie takie kocie ruchy głową :p
- nie nie nie.. jak nie chce juz jesc :)
- hau hau, jak widzi pieska lub cos podobnego do niego w TV
- noski noski z maskotkami i nami
- aaaaa,, wszytskiemu :) nawet pilotowi :p

tyle co pamietam :D
Tylko chodzic nie chce :p boi sie poscic.. bo ze swoim jezdzikiem to biega po całym domu, pcha go od tylu i biegnie! Ale sama chodzic to tylko kilka kroków, ze jedna raczke tez smiga, ale musi cos trzymac ehhh

Hej Dziewczęta :)

Mam takie pyatnie, czy którejś szczęscie jest jeszcze tak leniwe że nie chce samo chodzic, tzn potrafi postawic już kroki, stoi samo, z siedzenia tez samo wstanie, ale woli raczkować niż chodzić??
Bo moja jest chyba tak leniwa lub tak sie boi ze zrobi kilka kroków i odrazu na kolana, albo chodzi koło ścian lub za jedną ręke.

Hej Dziewczęta :)

Mam takie pyatnie, czy którejś szczęscie jest jeszcze tak leniwe że nie chce samo chodzic, tzn potrafi postawic już kroki, stoi samo, z siedzenia tez samo wstanie, ale woli raczkować niż chodzić??
Bo moja jest chyba tak leniwa lub tak sie boi ze zrobi kilka kroków i odrazu na kolana, albo chodzi koło ścian lub za jedną ręke.
asia mój dopiero co skonczył 13 miesięcy i zaczął chodzić.Ale nie chodzi non stop ,też jeszcze raczkuje.Twoja Hania potrafi wstać z siedzenia super.Igi nie umie jeszcze.Poczekaj ,zobaczysz ze ruszy nawet nie bedziesz wiedziała kiedy:-)

reklama
Do góry