reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

bartek jest teraz na etapie, nauki wstawania po upadku ;-) uczy sie wstawac tak wiecie, bez podpierania. i zawsze konczy sie to placzem i "podchodzeniem" do mnie na czworaka po pocieszenie :-D

reklama
Brianek ostatnio dorwal klucze od domu i probowal wsadzac do dziurki bylam w szoku bo chyba wypatrzyl jak otwieram zawsze drzwi od domu i tez probowal haha:laugh2:

u Igi ciągle mnie coś zaskakuje..ma bzika na punkcie mycia...siebie i wszystkiego wokół. ostatnio wrzuciła do nocnika jakieś skarpetki, przynosi i pokazuje mi "aa-aa" (czyli kupa), podąża do łazienki, żeby kupkę wyrzucić do ubikacji i żąda "myj-myj" (czyli że mam myć nocnik):-):-):-)

Agatka właśnie dorwała się do mojej szuflady z bielizną, wywlekła moje majtki i myje niby podłogę zaśmiewając się w głos :-D

Kasianka - haha! Ale spryciara!

U nas ostatnio intensywny rozwój. Jasiek gna przed siebie jak szalony, nie oglądając się w ogóle na mnie. Prowadzi swój rowerek i nawet umie nim manewrować, rzuca piłką, bawi się w piaskownicy, uwielbia zjeżdżać na zjeżdżalni, no a niezmienną pasją są samochody. Wyciąga mi np. ze zmywarki talerz, chwyta rączkami i robiąc brrr brrr udaje, że kieruje kierownicą...

U nas dziadek dzisiaj był wniebowziety bo Kubas biegał za nim i - wołał dziadzia i dziadzia - mówi tata, baba, dziadzia, choć, brruuum, chał chał itp. ale mama jakoś nie chce :-(

na topie jest także rozwijanie papieru toaletowego , zbieranie go w garść a pózniej skubanie na drobne śmietki

A moje dziecko dzisiaj samo zjadło łyżeczką i widelczykiem obiadek . a jaki był zadowolony..i o dziwo było dosłownie kilka okruszków:tak: :tak:

Aqua-powie..zobaczysz...:-D :-D :-D :-D

Mateuszek też nie chce mówić "mama" ale "tata" wychodzi mu bardzo ładnie. A jak spytałam: Mateuszku kochasz mamusię to pokiwał sprzecznie głową i powiedział "ne". Wtedy spytałam: a kochasz tatusia? a on na to "koch" :laugh2: Moja mała szelma ;-)
Jak się kulamy po łóżku to ja krzyczę: ratunku a Muszek wtedy "ka" a jak mnie gryzie to krzyczę: ałaja a Mateuszek "aja" :tak:
Pozdrawiam

reklama
jak patrze na dzieci znajomych w wieku Leny to czasem sie zastanawiam czy ona nie jest czasem nadpobudliwa ruchowo :-D :tak:
nie usiedzi w jednym miejscu, ciagle sie gdzies wspina, gdzies wchodzi cos majstruje czy wyciaga z szafek :tak:
rozumie juz chyba wszystko co do niej mowie - na kazdym kroku pokazuje jak duzo rozumie- codziennie zaskakuje mnie czyms nowym
bardzo duzo tez mowi poaza podstawowymi mama tata babka daj dyś nie lala papa tak , mowi czapka pralka i ogolenie probuje powtorzyc kazdy wyraz ktory mowie do niej wolno i wyraznie po kilka razy :tak: czasem wychodza smieszne rzeczy :-p ;-) :-)
Ostatnio nasladuje kazda nasza czynnosc, mine czy dzwiek - a najlepiej wychodzi jej glosny smiech na zawolanie jak wszyscy wokol sie smieja :-D :-D

Do góry