reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

KingaP pisze:
ja też mam, chociaż puszczałam ją na początku naszej wspolnej drogi :) I faktycznie Karola słuchała muzyki, usypiała przy niej.

Ale my już wymiękliśmy słuchając tego non stop :)
My do tej pory mielismy tylko czesc 1 czyli czerwona,ale wczoraj wlasnie dostalam i czesc 2 oraz klasyke bobasa,znalazlam na allegro za 17.99zl

reklama
przekrecamy sie swiadomie z brzuszka na plecki :)
jak to sprytnie opracowane-buja sie w prawo i lewo tak dlugo az uzyska efekt

Kuba trzyma główkę wysoko do góry i to nawet całkiem długo jak jest w pozycji pionowej, a zaczął ją podnosić już w szpitalu. Na brzuszku nie lubi za bardzo leżeć, chwilkę potrzyma główkę ale zaraz sie denerwuje i krzyczy, żeby go podnieść. Za to fantastycznie sie uśmiecha od ucha do ucha jak sie do niego gada. Obserwuje też zabawki na karuzeli i wsłuchuje sie w melodyjkę, zamiera wtedy na chwilę. Rozpoznaje mój głos i wodzi za mna wzrokiem. Jak sobie przypadkiem trafi rączką do buzi to ssie zapamiętale całą piąstkę, aż mu ślina leci po brodzie.

Wydaje mi się, że Patrycja mnie widzi i co więcej uśmiecha się do mnie jak do niej mówię :laugh:

zaczyna sie podnosic na ramionkach i to dosc dlugo potrafi lezec w takiej pozycji

Od kilku dni już miałam takie podejrzenia, ale starałam się dystansować ;D żeby nie być taką mamą, której dziecię jest geniuszem od urodzenia ;D Ale teraz mogę to potwierdzić! Filip zaczął się świadomie uśmiechać!!! :D :D :D Potrafimy go też rozśmieszyć, kiedy stroimy do niego różne minki mówiąc i uśmiechając się przy tym :)

moja Agatka też się na 90% uśmiecha świadomie - jak się ja cmoka w policzek albo nosek, zawsze się śmieje, jak mnie widzi - też :)
jak Krzysiek pokazuje Agacie język - ona robi to samo :)
potrafi długo trzymać główkę w górze (gdy leży na brzuszku)
położona na boczku potrafi przekręcić się na plecki
;D

Od trzech dni mój Jas uprawia jakąś zwariowaną gimnastykę. Leżąc na pleckach nagle podnosi się do góry, opierając się na piętach i ramionach (czyli robi coś w stylu mostka) tak, że mogę swobodnie włożyć mu rękę pod plecki. Tyle, że nie wiem, czy to jest normalne???

reklama
dzeicko mi się "rozgadało" ;D Jak nie śpi i ma ochotę to sobie cały czas guga :laugh: A najlepiej jej to wychodzi jak jest wyspana ;)

Do góry