reklama

Postępy naszych pociech

KingaP pisze:
ja też mam, chociaż puszczałam ją na początku naszej wspolnej drogi :) I faktycznie Karola słuchała muzyki, usypiała przy niej.

Ale my już wymiękliśmy słuchając tego non stop :)
My do tej pory mielismy tylko czesc 1 czyli czerwona,ale wczoraj wlasnie dostalam i czesc 2 oraz klasyke bobasa,znalazlam na allegro za 17.99zl

reklama
Kuba trzyma główkę wysoko do góry i to nawet całkiem długo jak jest w pozycji pionowej, a zaczął ją podnosić już w szpitalu. Na brzuszku nie lubi za bardzo leżeć, chwilkę potrzyma główkę ale zaraz sie denerwuje i krzyczy, żeby go podnieść. Za to fantastycznie sie uśmiecha od ucha do ucha jak sie do niego gada. Obserwuje też zabawki na karuzeli i wsłuchuje sie w melodyjkę, zamiera wtedy na chwilę. Rozpoznaje mój głos i wodzi za mna wzrokiem. Jak sobie przypadkiem trafi rączką do buzi to ssie zapamiętale całą piąstkę, aż mu ślina leci po brodzie.

Od kilku dni już miałam takie podejrzenia, ale starałam się dystansować ;D żeby nie być taką mamą, której dziecię jest geniuszem od urodzenia ;D Ale teraz mogę to potwierdzić! Filip zaczął się świadomie uśmiechać!!! :D :D :D Potrafimy go też rozśmieszyć, kiedy stroimy do niego różne minki mówiąc i uśmiechając się przy tym :)

moja Agatka też się na 90% uśmiecha świadomie - jak się ja cmoka w policzek albo nosek, zawsze się śmieje, jak mnie widzi - też :)
jak Krzysiek pokazuje Agacie język - ona robi to samo :)
potrafi długo trzymać główkę w górze (gdy leży na brzuszku)
położona na boczku potrafi przekręcić się na plecki
;D

Od trzech dni mój Jas uprawia jakąś zwariowaną gimnastykę. Leżąc na pleckach nagle podnosi się do góry, opierając się na piętach i ramionach (czyli robi coś w stylu mostka) tak, że mogę swobodnie włożyć mu rękę pod plecki. Tyle, że nie wiem, czy to jest normalne???

reklama
dzeicko mi się "rozgadało" ;D Jak nie śpi i ma ochotę to sobie cały czas guga :laugh: A najlepiej jej to wychodzi jak jest wyspana ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry