reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Na początek polecam mój ulubiony wynalazek czyli surówka gyros
Kapusta pekińska poszatkowana, do tego pokrojona w paseczki i usmażona z przyprawą gyros na oliwie z oliwek pierś z kurczak i sos: dwie łyzki majonezu kieleckiego, dwie łyżki jogurtu nat. czosnek knorr w kosteczce, koperek, sól, pieprz. Wymieszać wszystko razem i szamać ile wlezie. Pycha

Jakby coś to pytajcie bo sporo przekopalam net jak zaczynałam dietke i służę pomocą, cobyśmy do lata były laski :-D

reklama
Sumka ty to jak Pascal Brodnicki:-D Tyle ze specjalistką od przepisów diety zostaniesz, ale normalnie jak czytałam Twego posta z tym Knorr w kosteczce to jakbym słyszała takie francuskie rrr:-D ;-)

Sumka a co ze słodzeniem? bo ja raczej z kawki nie zrezygnuje:-) mozna taka z mlekiem i łyzeczka plaska cukru?
Postanawiam uroczyscie zaczynam diete od poniedziałku:tak:

Sylwio trzymam kciuki . Ja od dziś zaczełąm , porobiłam zdjęcia mojego ekstra ciałeczka ;-) :-) co bym mogła porównać , zważyłam się i zobaczymy , zobaczymy hihihihiihihi........

Ja zdjęcia oponek tez porobiłam i nie powiem różnicę widać. :-)
Sylwia ja do kawki dawałam najpierw normalny cukier i było ok, teraz daję do rozpuszczalnej słodzik, a mielonej nie słodzę, mleczko oczywiście dodaję
A najgorsze jest to że nie można pyfka, no ale można wytrawne winko. Teraz połowa moich przyjaciól stosuje tą dietę więc jak gdzieś idziemy to i pokus nie ma :-)

Kobity trzymam kciuki. Możemy sobie zrobić cotygodniowe mierzenie i ważenie dla mobilizacji.

Miałam zacząc od poniedziłku ale zaczełam od soboty pierwszy dzień za i jest super!!!:-D No i zaczełam jazde konną pierwszy raz wczoraj po wielu latach wsiadłam na konika no i po poł godzinie miałam dośc a dzisiaj czuje kazdy mięsień:-)
Sumka pycha ta sałtka tylko ją troszke zmodyfikowałam:tak: dałam jeszcze suszone pomidory, zamiast kapuchy to sałate lodowa i no i jeszcze oliwki bo bez nich żyć nie mogę:-)

reklama
A ja do tej dietki dołączyłam cwiczenia głównie na brzuch bo tę częśc ciała muszę zgubic:-) Wykonuję 5 cwiczeń codziennie i pierwszego dnia zaczęłam od 20 powtórzeń a przez kolejne dni dodaję kolejne 10. Najgorszy był początek a teraz powoli już się wprawiam i idzie coraz lepiej. Nie mówiąc że dzięki diecie czuję się lekko. Pierwsze mierzenie zrobię w środę to zobaczę jaki jest wynik po tygodniu:tak: :-)

Do góry