reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrót do formy

reklama
Mi zostały 3 kilogramki ale po 16 dniach po porodzie to tyle co nic. Martwię się tylko co będzie dalej bo jak zacznę chudnąć tyle co w pierwszej ciąży to aż strach

Dzisiaj w końcu się zważyłam. Do porodu szłam z wagą 83kg a dzisiaj było 67kg, czyli poszło już 16kg. Woda ze mnie ładnie schodzi, kostki już widzę bez problemu i obrączkę niedługo może włożę ;-) Do wagi sprzed ciąży zostało mi zrzucić niecałe 6kg, więc nie jest źle, tym bardziej, że brzuszek mam jeszcze spory :sorry2: no i myślałam, że będzie gorzej... mam nadzieję, że dzieki temu, że krmię piersią uda mi się wrócić do poprzedniej wagi no i się nie obrażę, jak zejdę poniżej 60kg ;-):-D

Znacie jakiś sposób na rozstępy? Jak Dobrusia była w bzuchu to nie było ich tak widać, a teraz to masakra :-( no i do tego te włoski na brzuchu :zawstydzona/y: myslałam, że jak w ciąży się pojawiły, tak po znikną, ale na razie nic tego nie zapowiada :dry:

znikną tylko trzeba jeszcze czasu ja też mam jeszcze włoski a co do wagi to na pewno przy karmieniu jak do tej pory tak szybko ci poszło to i dalej będzie spadać choć te ostatnie kilogramy trochę dłużej - to wg mojego doświadczenia
ale na ogół tak jest

Ja 12 kg straciłam do tej pory, jeszcze 7 przede mna... ale co tam:-p
Ja najbardziej ciesze sie z małego brzuszka:-) została juz praktycznie taka galareta... jak leze to moj brzusio kojarzy mi sie z łozkiem wodnym:-p
Brzusio cały w rozstepach niestety, ale juz nie swedza, powoli zmieniaja kolor... ale i tak sie juz do nich przyzwyczaiłam, mąż tez:-p
Teraz mnie juz tylko meczy ból krocza...:confused: do tej pory siadałam na kole ale dzis mi pękło pod tyłkiem jak sobie siedziałam:zawstydzona/y: i znów sie mecze...
wczoraj odwazyłam sie sie zaglądnąc na ta "rane" i załuje:zawstydzona/y: kiepsko to wyglada... szew sciagniety ale dziura została... i teraz duzo gorzej sie goi:confused: a mnie meczy ból własciwie całego tyłka...
Mam nadzieje, ze jeszcze najwyzej tydzien i przejdzie... ehhh. dobrze ze hemoroid chociaz mnie opuścił w końcu!

Zaglądaj sobie codziennie , ja tam akurat mam fobię na tym punkcie po pierwszym porodzie i uczuleniu więc dlatego pytam . Ja biorę lusterko i 3 razy dziennie przemywam tantum rosa a poza tym przemywam szarym mydłem . Z dnia na dzień jest lepiej , już nawet tak nie boli jak dużo chodzę czy siedzę tylko tam gdzie miałam 2 dziurki po szwie zrobiły mi się guleczki ale tak czy siak codziennie są pod kontrolą
.

Zaglądaj sobie codziennie , ja tam akurat mam fobię na tym punkcie po pierwszym porodzie i uczuleniu więc dlatego pytam . Ja biorę lusterko i 3 razy dziennie przemywam tantum rosa a poza tym przemywam szarym mydłem . Z dnia na dzień jest lepiej , już nawet tak nie boli jak dużo chodzę czy siedzę tylko tam gdzie miałam 2 dziurki po szwie zrobiły mi się guleczki ale tak czy siak codziennie są pod kontrolą
.
no włąsnie ja mam straszne opory zeby tam zaglądać... mało przyjemny widok...:confused: moze bym sprobowałam to tantum rosa... Mam nadzieje, ze bez problemu sie kiedys wygoi wszystko... bo narazie to mam jedna wielka kreche z kilkoma dziurami do tyłka...:-p

reklama
Ja tam zaglądam i przynajmniej widzę czy jest lepiej. Tantum rosa działa ściągająco i naprawdę polecam . Wiem że to mało przyjemny widok z resztą nawet jak się nie zagląda to widać poprawę po tym jak się siada czy chodzi powinno z dnia na dzień być coraz lepiej i tego ci Asiowo życzę :-)

Do góry