reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrót do formy

jak ja tak czytam dwie dziurki po szwie... chciłabym być na Waszym miejscu :sorry2: ja takich dziurek będę miała z 10-12 :szok: kto to widział robić cięcie na pół pośladka, brrrrrrrr...
Asiowo a Ty masz wszystkie szwy rozpuszczalne? Może jedź na ściągnięcie, jak tak Ci się we znaki dają.
Mi od kilku dni już wyłażą i te z zewnątrz i z wewnątrz :tak: ulga niesamowita :-) tylko dziwnie drapie i swędzi jak wyłażą :eek: \
ja tez jeszcze nie oglądałam rany dokładnie, tylko codziennie wieczorem wypinam się przed lustrem w przedpokoju i sprawdzam czy szwy puszczają :zawstydzona/y: no i jak wiszą mi nitki to tylko lekko pociągam, jak nie wyłazi szew to nie ruszam, boję się żeby czegoś nie uszkodzić...
i nadal się zmagam z hemoroidami :zawstydzona/y:

i bądź tu kobietą i rodź dzieci ;-):-D

reklama
j
Asiowo a Ty masz wszystkie szwy rozpuszczalne? Może jedź na ściągnięcie, jak tak Ci się we znaki dają.

No ja miałam jeden z zewnatrz, reszta rozpuszcalne w srodku ale ich prawie w ogole nie czuje...
Boli mnie tyłek, bo nie zrosło mi sie tam gdzie mi ciagneli ten szew... no i rana została, dlatego mi to doskwiera... ogolnie tylko 1 pekniecie miałam wiec nie narzekam:-)

współczuje Tobie tych dziur...:confused:

Asiowo, mi jak szew wyszedł, to tam gdzie została dziurka przez pół dnia leciała mi krew ale tak troszkę i się wszystko ładnie zarosło :tak: może idź do swojego ginka niech to obejrzy...

przed chwilą oglądałam ranę i muszę stwierdzić, że ładnie mi się zarosła :tak: a na pośladku nie będzie po niej śladu :-) a w bardziej czułym miejscu mam dość ładną równą kreskę tylko trochę wypukła :tak: wygląda na to, że moja ginka się spisała i ładnie mnie pocerowała ;-) i co najważniejsze z zewnętrznych to mi tylko jeden szew został :tak::-):-):-) a wewnętrzne też wyłażą i to wszystkie hurtem, dlatego czuję taki dyskomfort :eek:

mata na hemoroidy polecam czopki propolisowe (bezpieczne) mnie wyleczyły w dwa dni:tak:
proctoglivenol bardzo dobry lecz drogi i działa krótko:-( bynajmniej ja tak miałam...
posterisan tym razem mi nie pomógł...

U mnie brzuszka juz prawie wcale:-)
Wczoraj byłam na zkaupach i okazało się, że teraz nosze rozm. L zamiast S:-p i te duze cyce... zawsze wszystko miałam za duze w biuscie, a teraz za małe:-p musze się przyzwyczaic:-)
znów 2 kg mniej przez 2 dni;-)
Kasiau dzieki, że wspomniałam o tym tantum rosa... taka ulga:-) 2 dni to stosuje i w koncu umiem usiąść na tyłku. Troszkę jeszcze boli, szczególnie jak jestem dłuzej na nogach albo siedze bardzo długo... ale róznica kolosalna:-) i Krocze jakby szybciej się goiło... juz coraz lepiej:-)

Dziewczyny,a jak u Was z krwawieniem?
Mi juz nic nie leci od kilku dni,tylko uplawy-czasem jeszcze troszke rozrzedzonej krwi,ale malutko.A dzis jakby taki plodny sluz ;-)
Krocze mam juz chyba prawie zagojone,czasem tylko pobolewa troszke przy lechtaczce,lub na szwie.Moze za tydzien sprobuje juz cos z M zadzialac...;-);-)

reklama
Mi po 2 tygodniach to prawie nic nie leci z resztą zmienił się i kolor na żółty, czasem troszkę krwi ale parę kropelek.
Połóg trwa teoretycznie 6 tygodni ale się podobno od tego odchodzi i kobieta sama wie kiedy może . Ja zaczekam chyba na wizytę u ginekologa i jak mi powie że już można to wtedy będę spokojniejsza - jak na razie prawie 3 tygodnie za sobą , jeszcze drugie tyle.

Do góry