reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy

ja dzisiaj tez pierwszy dzien Dukana!
troche sie boje o nerki, bo w ciazy mialam zastoj, ale mysle , ze jak bede pila duzo wody to dadza rade....teraz musze sie trzymac, bo narobilam mnostwo zakupow dukanowskich i moj sie smial, kto tobedzie jadl jak sie poddam:)

Kasiona - ja ma w domu taka walizeczke z przyrzadami do elektromasazu, chyba musze wyciagnac, ale to strasznie dlugo trwa, a przy malaym nie zawsze jest czas...pewnie z pasem jest szybciej?

Gusia - jak tam?ja wlasnie popijam kawe z chudym mlekiem, slodzikiem i cynamonem:)normalnie kawy nie slodze, ale to tak w formie deseru;)

a u nas piekne slonko, wiec zaraz bedzie dlugi spacer!mistrz Dukan na spacery pozwala:)))
no i opcja z wykorzystaniem schodow jako stepera tez mi sie podoba:)

tez mam elektrostymulator 45 minut jedno posiedzenie i dziala tez ladnie mi brzuch wciagnelo tylko zanim sie oblepie tymi elektrodami plus masaz to godzina nie moja, z dwojka dzieci jak jestem sama-niewykonalne :) tylko wieczorami jak jest moj O, a pas to szybko wrazie czego odepniesz i lecisz do dzieci :)

zjadlam dzis tak: jedno jako, dwie kawy hehe, na obiad dwa fiety z indyka plus cukinia( wiem ze niby nie powinno sie w fazie ataku ale to taka moja modyfikacja :D) wieczorem serek wiejski z tynczykiem i losos wedzony... myslicie ze ok?

Ostatnia edycja:
reklama
alcia i jak tam :) ? ja właśnie zjadłam piers w iekarniku pieczoną, sos czosnkowo ziołowy i bułeczke ze wczoraj;)

ptasiego mleczka nie robiłam, dziś na kolacje zrobie nalesniki w mikrofali a potam na patelni bez tłuszczu zarumienie i zjem z jog. nat. z cynamone i slodzikiem. W II fazie mam zamiar zrobic serniczek:) tylko nie patrzałam w przepis, pewnie to jest sernik pieczoy, a mam juz pomysł na sernik na zimno z galaretka , muszę poszukac przpisu na galaretkę jak nie znajde to i tak mam pomysł jak ją zrobic:)
u mnie dzis z rana waga już o 2,3 kilo mniejsza:)

kasiona wiadomo, dietka ta nerki obciąza dlatego trzeba dużo pic, ja wypijam 1,75 wody + koło 2-3 herbaty w kubku 330 ml, więc chyba wsystarczy. a gdzie kupiłaś tan pas i za ile? bo zastanawiam się nad tym, na jakiej zasadzie to działa?

o Olafek się obudził, idziemy do znajomych więc uciekam:)
muszę słodzik zabrac ze sobą hahhaha

Guusia u mnie też niby o 1,3 kg mniej ale to zawsze na początku, potem zastój i człek się wkurza, że nie chudnie ;) A ja tez w słodzik zainwestowałam a jak mnie na słodkie przyciśnie to sobie zapodam ulubiony miodzik gryczany :) łyżkę zjem i już mdli ;)

Gaja - a co to ten miodzik gryczany?

Gusia - na razie zjadlam serek wiejski z plasterem szynki z indyka i pije wode!jak uspie Filipa zrobie bulke z mikrofali i chyba zjem z lososiem, a wieczorem chyba upieke kurczaka w worku..jak zrobie wiecej to wykorzystam jutro, zeby tak nie piec po jednej palce...moj problem polega na tym, ze nie lubie gotowac....:)a jak Twoj chlopak?sam sobie teraz gotuje?u nas generalnie Kochanie zawsze gotuje, no ale teraz musze sama dla siebie..tylko glupio mi nie miec obiadu dla niego jak wraca po 20 z pracy, ale nie moge probowac, chyba bedzie jadl to co ja;)

Kasiona - dokladnie jak piszesz jak sie jest samemu w domu to nie ma czasu, a 2 to juz w ogole:)i wlasne, gdzie ten pas kupilas?

Malgos - ja bym sie z checia z Toba podzielila:)))ale dzieki za wsparcie;)

wpadam tu tylko na chwilkę powiedzeć, ze Was podziwiam za tą dietkę :tak::tak::tak:
ja jak schudłam do wagi sprzed ciąży tak teraz nie wiem co sie stało i jem jak opętana... :-(

TRZYMAJCIE SIE TWARDO!!!!!

alcia mój chłop sam raczej sobie gotuje, tzn. jak jest w domu, dzis jak piekłam sobie piersi to mu udka i skrzydełka też w rekawie osobno, tak wiec za jednym zamachem, też dzis upiekłam 2 piersi co by jetro piekarnika nie właczac bo bysmy zbankrutowali, ja dziś od obiadu nic nie jadłam bo byliśmy u znajomych, wszyscy się pierniczkami i zelkami zajadali (uwoielbiam i to i to) a mi gul skakał ;/ hahah ale daje rade. no i u mnie ten sam problem, ja nienawidze gotowac, ale te swoje jedzonko lubie pichcic gorzej z żarłem dla Seby

jutro znowu skok na wage :) waże się rano na czczo, ake ciagle mnie kusi zeby się ważyc, ale postanowiłam ze tylko rano na czczo i koniec.

gaju wiadomo ze na początku jest wiekszy spadek wagi a później zastoje :9 jednak ja jestem tak zdeterminowana że dam rade ! musze ! chciałabym ważyc te 55-60 kilo i wyglądac jakos, a nie nogi parówki, brzuch wisi :(

kasionka dziękuje za linka :) hahah zamawiam dzis, w tajemnicy przed Seba bo i tak chodzi ciąglę i śmieje sie ze mnie że otreby jem, i serki, jak zobaczy ze jakiś pas kupiłam to powie ze nie mam na co kasy tracic, w sumie ta dietka i tak wychodzi drożej niż normalne jedzenie, bo musze osobno kupywac, a tak to jadłam co było i już.

aaaa kasiona a ty u tego sprzedawcy kupywałaś??? bo o w sumie tani jakis tzn. ten pas

alcia mój chłop sam raczej sobie gotuje, tzn. jak jest w domu, dzis jak piekłam sobie piersi to mu udka i skrzydełka też w rekawie osobno, tak wiec za jednym zamachem, też dzis upiekłam 2 piersi co by jetro piekarnika nie właczac bo bysmy zbankrutowali, ja dziś od obiadu nic nie jadłam bo byliśmy u znajomych, wszyscy się pierniczkami i zelkami zajadali (uwoielbiam i to i to) a mi gul skakał ;/ hahah ale daje rade. no i u mnie ten sam problem, ja nienawidze gotowac, ale te swoje jedzonko lubie pichcic gorzej z żarłem dla Seby

jutro znowu skok na wage :) waże się rano na czczo, ake ciagle mnie kusi zeby się ważyc, ale postanowiłam ze tylko rano na czczo i koniec.

gaju wiadomo ze na początku jest wiekszy spadek wagi a później zastoje :9 jednak ja jestem tak zdeterminowana że dam rade ! musze ! chciałabym ważyc te 55-60 kilo i wyglądac jakos, a nie nogi parówki, brzuch wisi :(

kasionka dziękuje za linka :) hahah zamawiam dzis, w tajemnicy przed Seba bo i tak chodzi ciąglę i śmieje sie ze mnie że otreby jem, i serki, jak zobaczy ze jakiś pas kupiłam to powie ze nie mam na co kasy tracic, w sumie ta dietka i tak wychodzi drożej niż normalne jedzenie, bo musze osobno kupywac, a tak to jadłam co było i już.

aaaa kasiona a ty u tego sprzedawcy kupywałaś??? bo o w sumie tani jakis tzn. ten pas

tak u tego dokladnie, tani i uznalam ze jakby byl badziew jakis to nie bede przeplacac, i w sumie dobrze bo dziala a to najwaznijesze :)

reklama
Do góry