asiulka918
mama Wojtusia-Lutówka2011
No dobra, pójdę na wizytę w lutym i co ja powiem lekarzowi? że czemu chce iść na L4 skoro jestem na wychowawczym ?
poradźcie coś...
poradźcie coś...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jak coś to asiulka 198 pytaj tylko najpierw załatw w firmie żebyś w dniu od kiedy zaczyna się zwolnienie była znowu na etacie (czyli właśnie albo na urlopie albo na opiece nad dzieckiem)dzięki Katerinka_2 na najbliższej wizycie poproszę lekarza o L4, wprawdzie pytał mnie czy pracuję, ale to było na drugiej wizycie ciążowej więc chyba już zapomniał kogo pyta, taką mam nadzieję, spróbuję mu wmówić że pracuję![]()
witajcie! Ja też mam pytanko...Jestem zatrudniona na umowę na zastępstwo.Umowa ta kończy się wraz z końcem marca 2013r. a co od kwietnia? czy w takiej sytuacji zostaję bez pieniędzy?czy firma musi przedłużyć umowę do dnia porodu czy zależy to od jej dobrej woli?a może od kwietnia płaci zus?już sama nie wiem.
Martela- jeśli przedstawisz zaświadczenie o tym, że jesteś w ciąży (L4), to pracodawca musi przedłużyć Ci umowę do terminu porodu:-)
powiedziała ze wysle do zusu wyjaśnienie, tylko ze ja czekam cały czas na drugą częśc wypłaty i zaczynam sie martwic czy ten błąd nie jest powodem opóżnienia ???