reklama

Preparat przeciwko komarom dla malucha

reklama
Wiesz co, ja też dośc długo szukałam skutecznego preparatu przeciw komarom ale dla kobiet w ciąży, w końcu zdecydowałam się na taki roll-on z chicco 60ml bodajże ma i jest skuteczny, tak naprawde nie mialam prawie zadnych ukaszen, komary moze i przylatywaly ale zaraz odlatywaly:) a dla dzieci one tez sa przeznaczone, ale od 3m+ z tego co pamietam.

To orinoko to totalna beznadzieja!! NIC nie pomaga, komary siadają na popsikanej skórze po pół godziny :confused2: z resztą poczytajcie sobie opinie na bangla.pl
My musimy kupić coś do kontaktu typu Rajd elektrick, tylko nie wiemy jak to urządzenie ma się do pomieszczenia, w którym śpi dziecko. Słyszałam o preparatach Chicco zarówno do smarowania jak i do kontaktu (od 3 msca). To urządzenie do kontaktu podobno badziewie, komary koło tego siedziały sobie spokojnie - to wyczytałam na innym forum. Preparaty do smarowania (w tym jeden w formie roll-on) nawet działają, więc pewnie przetestuje z ciekawości...

Ja mam roll-on dla dzieci (5 lat i 10 mcy) i o ile córce jest obojętne czym smaruje, to synek akceptuje tylko ten roll on z Chicco. On nie znosi kremowania, od razu ucieka :) Dzieci praktycznie nie są wcale pogryzione, a mieszkamy pod lasem i jeszcze płynie rów obok naszej działki ;) Więc komarów jest sporo. Ale czytałam gdzieś na FB, że takie naturalne kosmetyki, jak właśnie te z Chicco, trzeba używać nawet co 2h, żeby miały pełną skuteczność. Ja staram się tak robić, jak nie zapomnę ;P
A tego do kontaktu nie miałam, ale widziałam też w Rossmannie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry