reklama

Problem z "ojcem " dziecka

• Starter tematu Starter tematu karo88*
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
K

karo88*

Gość
Mam problem potrzebuje porady urodziłam 26 kwietnia pierwsze dziecko gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży już nie byłam z partnerem ...nie uznał dziecka na akcje urodzenia jest na moim nazwisku w ciąży do niczego się nie dokładał nie pomagał nic nie kupił teraz rąk samo nic nie dostałam od niego i nagle mi grozi że chce widzieć dziecko że przyjdzie z policja ma dobrego prawo ??! Teraz ? Jak przychodził to przychodził pijany rzucał w okna mi pomidorami itp kopał w drzwi ..czy może id tak wejść z policją mi do domu ??

reklama
Jeżeli nie uznał dziecka, to nic Ci nie może zrobić, bo w dokumentach nie widnieje jako ojciec. Za każdym razem jak będzie przychodził pijany wzywaj policję dla własnego spokoju i w razie jakby chciał złożyć wniosek o ustalenie ojcostwa i widzeń z dzieckiem będziesz miała dowody na to, żeby ograniczyć mu prawa ojcowskie
Jest tylko imię wpisane w akcie Paweł i to wszystko bez jego nazwiska

reklama
Póki nie ma nic ustalone to nie.
Dogadać się z nim nie da tak po ludzku żeby przyszedł odwiedzić dziecko?
Skoro ostatnio przyszedł pijany walił i kopał mi w drzwi wejściowe rzucił mi pomidorem w okna potem wrzeszczał i wyzywał mnie pod oknami to mam się z nim dogadać cała ciążę wszystko sama kupowałam wyprawkę nic mi nie dał złotówki teraz nawet pampersów nie kupił nic

Skoro ostatnio przyszedł pijany walił i kopał mi w drzwi wejściowe rzucił mi pomidorem w okna potem wrzeszczał i wyzywał mnie pod oknami to mam się z nim dogadać cała ciążę wszystko sama kupowałam wyprawkę nic mi nie dał złotówki teraz nawet pampersów nie kupił nic
No to w takim razie ty wzywaj policję jeśli przyjdzie kolejny raz i będzie robił awantury. będziesz miała dowody do późniejszego ograniczenia czy odebrania praw.

Dokumenty złożone czekam na rozprawę ....czyli nie może przyjść z policja i zadać zobaczyć dziecka ???

Skoro Ty składasz dokumenty o alimenty od niego jako ojca dziecka to normalnym jest, że będzie mieć prawo kontaktu z dzieckiem.
Nie rozumiem Twojego podejścia, skoro wolałaś by ojciec z dzieckiem kontaktu nie miał to po co składałaś te dokumenty ?

Skoro Ty składasz dokumenty o alimenty od niego jako ojca dziecka to normalnym jest, że będzie mieć prawo kontaktu z dzieckiem.
Nie rozumiem Twojego podejścia, skoro wolałaś by ojciec z dzieckiem kontaktu nie miał to po co składałaś te dokumenty ?
A kto Ci powiedział że składam o alimenty ?? Składam o ograniczenie praw a nie o alimenty więc z góry nie zakładaj czegoś czego nie wiesz i nie oceniają mnie ja ten post napisałam w celu pomocy a nie po to żebys mnie obrażała i oceniała bo chyba to forum nie dotego służy ...więc nie wiem po co ta złośliwość

reklama
A kto Ci powiedział że składam o alimenty ?? Składam o ograniczenie praw a nie o alimenty więc z góry nie zakładaj czegoś czego nie wiesz i nie oceniają mnie ja ten post napisałam w celu pomocy a nie po to żebys mnie obrażała i oceniała bo chyba to forum nie dotego służy ...więc nie wiem po co ta złośliwość
Tu już tak jest na nie których wątkach. Radzę się przyzwyczaić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry