reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Maz chce dac nam jeszcze 2miesiace..i w sumie zgadzam sie, bo staram sie z calych sil tym nie stresowac i w miare rozsadku podejsc 'na luzie'. Chcemy wyjechac gdzies na kilka dni w te najblizsze dni plodne, moze relaks i zmiana otoczenia cos dadza? Tak naprawde wydaje mi sie, ze dobrze to znosze, nie mysle obsesyjnie, tylko te3 dni przed i pierwszy dzien @ dobijaja mnie psychicznie. A z drugiej strony- mieszkam w UK, tutaj lekarze maja tendencje olewawcze- bylam raz jakies 3 miesiace temu i lekarka powiedziala, ze nie bedzie robic badan bo jeszcze za wczesnie zeby sie martwic (!!!!). Umowilam sie do innej to zrobila mi usg w tym cyklu i stwierdzila, ze owulacja bedzie lada moment i tyle! Powiedzialam ile sie staramy i zasugerowalam badania, a ona na to, zeby jeszcze poczekac.....ILE?! az bede miala 30 lat??! aaaah.. brak mi slow i pomyslow..

Dziub - moim zdaniem nie ma na co czekac... Jak bys miala 20lat to i owszem - mozna sobie czekac. Ja teraz mam 24lata, na dziecko czekam juz dwa i w tym czasie 2razy poronilam... Nie wiem jak to jest dokladnie w UK z tymi badaniami, ale jesli mozna zrobic prywatnie to ja wlasnie tak bym zrobila... Jedno dobre - ze ginka stwierdzila ze masz owulacje. Chociaz dla pewnosci powinno to byc potwierdzone badaniami hormonalnymi. Ale mozesz miec np. zbyt wysoki poziom prolaktyny albo zbyt maly progesteronu i moze to przeszkadza... No i nie wiadomo jak armia twojego meza...

haha, dokladnie, nie wiadomo co z ta armia :) Podzialamy jeszcze w tym miesiacu na wlasna reke, i jak 'nic' z tego nie wyjdzie, do lekarza! Chociaz troche przeraza mnie ta mysl, ze potrzebna ingerencja lekarza, a inni moga tak zwyczajnie 'po ludzku' sami ... Kasienka gratuluje Ci Twojej kruszynki :) Jakbym byla w Twoim wieku pewnie spokojnie bym jeszcze probowala, a tu latka leca, i tak jak sama napisalas, przeraza mnie mysl o potencjalnych poronieniach, ktore przeciez tez tak czesto sie zdazaja! aaaah Wcinaj szpinak i duzo odpoczywaj!!

Hej ,hej, widzę ładny dzień to nikt nie siedzi przed kompem :-)
roza - no nareszcie, jeszcze taki leń Cie dopadnie a dostaniesz po doopie :-p
Ah dziewczyny , wizyta to spoko, trwała może z 3 minuty :-D:-D spytał się jak się czuję, stwierdził że włosy wypadają zdecydowanie nie od tabletek ( sratatata , ale może i nie od tabletek ale zdecydowanie od hormonów ) z usg wiem tylko tyle ,że jest dobrze i tarczyca jest niejednorodna czy jakoś tak , ale ponoć jak jest niedoczynność stwierdzona to tarczyca na usg nie może być idealna. no więc jestem zdrowa i jest dobrze :tak::tak::tak:
kasienka - Ty nawet nic nie mów , Ja mam 27 lat :-( gdzie te moje 24 :zawstydzona/y:
dziub - witaj, a może wybierasz się do PL to byś nawet na własną rękę sobie badania zrobiła odpłatnie, to byś już była mądrzejsza:tak:

Faktycznie słyszałam o kamieniu do piekarnika na pizze, coś ok 200 pln kosztuje, kolega chciał zamówić, ale jakoś mu się odechciało :dry:

Witam. Od czego zacząć może od tego że jestem bezdzietna tak cholernie bezdzietna. Staramy się od roku i nic. Mam strasznego doła. Wczoraj po raz pierwszy pokłóciłam się z mężem o to że nie mogę zajść w ciążę.:angry::-(

Czesc kobietki;)

Ja od 2 dni czuje sie fatalnie... Nie nadaje sie do niczego... Dzisiaj az sie poplakalam z tej niemocy eh
unhappy.gif
Mdli caly dzien, malo co jem... W zyciu sie tak zle nie czulam... Malo tego mam do siebie wyrzuty bo nic nawet nie posprzatalam w domu a jest co sprzatac eh... Jak tak dalej bedzie to chyba zwariuje
unhappy.gif
Te hormony robia ze mna co chca doslownie...

reklama
Kasienkadg :) szkoda mi Ciebie z tymi mdlosciami bo sama ich nienawidze! Ale ciesz sie nimi kochana, ja chetnie przecierpialabym je byle na koniec urodzic zdrowe dziecko :D a domem sie nie przejmuj, dalej bedzie stal jak nie posprzatasz! Odpoczywaj szczegolnie jak sie zle czujesz, a tym bardziej w pierwszych 3 miesiacach. Posprzatasz jak poczujesz sie lepiej i tez zadnych ciezkich prac! Zagon Tate do pomocy ;)
A mi, coz, niedziela zaczela sie 'małpiata' migrena, tak samo jak sobota i piatek....

Do góry