beaa
Mamy lipcowe'08
[FONT=verdana,geneva][FONT=verdana,geneva]
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Plesniak (nazwa troszke mi sie nie podoba, jednak ciasto jest pyszne i szybkie)[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Składniki:[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*3 szklanki mąki krupczatki[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*5 jajek[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*1 i 1/2 szklanki cukru pudru[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*cukier waniliowy[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*2 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*kostka masła (20 dag)[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*2 łyżki kakao[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*2 słoiki kwaśnego dżemu lub kwaśne owoce (u mnie dżem z czarnej porzeczki)[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Wykonanie:[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Z mąki, żółtek, cukru waniliowego, masla, [/FONT][FONT=verdana,geneva]1/2 szklanki cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić je na 1/3 i 2/3. Mniejszą część zagnieść z kakao. Całość ciasta schłodzić w lodówce.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Jasne ciasto rozwałkować na blachę. Następnie wyłożyć na nie dżem. Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru pudru, zmiksować i rozłożyć na dżemie. [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na pianę z białek.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Piec około 45 minut w 180 stopniach.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Smacznego! [/FONT][/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Plesniak (nazwa troszke mi sie nie podoba, jednak ciasto jest pyszne i szybkie)[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Składniki:[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*3 szklanki mąki krupczatki[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*5 jajek[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*1 i 1/2 szklanki cukru pudru[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*cukier waniliowy[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*2 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*kostka masła (20 dag)[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*2 łyżki kakao[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]*2 słoiki kwaśnego dżemu lub kwaśne owoce (u mnie dżem z czarnej porzeczki)[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Wykonanie:[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Z mąki, żółtek, cukru waniliowego, masla, [/FONT][FONT=verdana,geneva]1/2 szklanki cukru pudru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić je na 1/3 i 2/3. Mniejszą część zagnieść z kakao. Całość ciasta schłodzić w lodówce.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Jasne ciasto rozwałkować na blachę. Następnie wyłożyć na nie dżem. Ubić pianę z białek, dodać szklankę cukru pudru, zmiksować i rozłożyć na dżemie. [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na pianę z białek.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Piec około 45 minut w 180 stopniach.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Smacznego! [/FONT][/FONT]

młoda czekała tylko na tatusia, jak sie zjawił i wyśpiewałyśmy 100 lat, to wypiła swoją flache i padła spać:-)