GRYLL
- Ziemniaczki z grilla

- Masło czosnkowe

- cukinia z grilla

- kalarepa z grilla

- kukurydza na grilu

- banany z czekoladą

- oscypek z grilla

- Camembert z grilla

- Szaszłyczki z kurczakiem papryką cebulką (madzia ostatnio zrobiła i muszę zapytać o miksturę bo fajna była)

- pstrąg z grilla

Ziemniaczki kroję na półtalarki, posypuję czosnkiem obficie, troszkę oliwy i masełka. Zawijam w folię i na grilla

masło czosnkowe

kostka masła plus 6-7 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę plus łyżeczka vegety. Wszystko wymieszać. Pyszne zwłaszcza do chlebusia przypiekanego.

Cukinia, kalarepa grilowane
Cukinię i kalarepę pokroić na plasterki, polać oliwą i posypać ulubionymi ziołami.Najlepiej zrobić to ciut wcześniej. potem tylko wystarczy wrzucić na grila i zjeść.

Grillowana cukinia nadziewana serem feta 

Składniki:
- 4 małe cukinie 
- 200 g fety 

Przyprawy 
- 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite
- Sól morska w młynku
- Pieprz Czarny 
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla Klasycznej

Sposób przyrządzenia:
Cukinię przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środek i posiekaj go drobniutko. Dopraw solą i pieprzem. 

Fetę wymieszaj z pomidorami, dodaj posiekaną cukinię. Całość dopraw do smaku pomidorami suszonymi i przyprawą do grilla klasyczną. 
Farszem nadziewaj cukinie, piecz na grillu aż ser się rozpuści.

Kukurydza grilowana.... najlepiej świeża wrzucamy na grila i obracamy coby się nie zjarała:-):-):-)... Można również kupić kukurydzę mrożoną (są takowe

) Jest równie smaczna..wypróbowałam wiele razy

banany z czekoladą
naciąć banana (ze skórką) włożyć ulubioną czekoladę (ja to gorzką 

) zawinąć w folię i na grila, niech się ładnie zapiecze

Oscypek z grila
oscypka kroimy na plasterki i na grila..robi się migiem więc trzeba pilnować... potem na talerz można dodać żurawinki (jak pisała Tosika :

pychotka

Camambert z grilla
posypujemy Camemberta ziołami i zawijamy w folię.. Na grila i nie na duży ogień.

Szaszłyki z grila
Nabijamy na patyczki szszłykowe kutaka, paprykę (różne kolory), cebulkę i tak na przemian.
Zanurzamy w miksturze... Ja robię tak:: Oliwa, czosnek przyprawa złocista to kurczaka i zioła....
Madzia jak ostatnio robiła to były pyszne i ma mi przesłać miksturę do namaczania to dokleję... 

pstrąg z grilla.... polewamy gościa oliwą, dajemy cebulkę i solimy. Zawijamy w folię i na grila... można podać cytrynkę do tego...co kto lubi 

To tyle narazie 

tosika uperzjmie prosi się o doklejenie Twoich przepisów..pisałaś jakieś fajne ziemniaczki zawijane z grila..chciałabym spróbować