reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przygotowania do ciąży :)

Przed tabletkami to nie mam pojęcia - byłam dzieciarą i niezbyt mnie to interesowało - a tabletki brałam od 19 roku życia (oczywiście z przerwami - no ale nastawiona na dzidzię nie byłam).
Dowiedziałam się na ostatnim badaniu - po tym długim cyklu. Lekarz zrobił mi bardzo dokładne, drobiazgowe usg - w momencie gdy już powinno być po. No i nie było śladu po owu. Zlecił badania. No i progesteron za niski (czyli pęcherzyk nie pęka) a kolejne usg (także w momencie gdy już powinno być po) pokazało pęcherzyk taki zapadnięty - czyli nie pęknięty. I stąd wiadomość, że przynajmniej 2 ostatnie były z dużym prawdopodobieństwem bezowulacyjne. Zamotałam, ale mam nadzieję, że połapałaś się ;)

reklama
połapalam :) a bierzesz coś teraz??
ja nawet jak byłam dzieciakiem to zawsze wiedziałam, że teraz to powinna być owu- brzuch bolał i śluziku było dużo!
a teraz to już sama nie wiem..niby tak samo, ale fasolki nie ma... :(

Zdolniacha jesteś ;D
Teraz czekam na @ i od 16 dnia będę brała duphaston. Chyba zacznę też łykać wiesiołek - na pewno nie zaszkodzi. A, i jeszcze Folik - ale to już długo.
Wiesz, ja jakoś nigdy wcześniej się w siebie nie wsłuchiwałam :-[ Dopiero teraz zaczynam. A Ty się nie martw - przecież za 5 dni ma już być :laugh: (A co Twój gin na - do tej pory - nieudane starania?)

ano nic narazie..do listopada mam się jeszcze starać, a jak nic nie wyjdzie to powiedział że mam przjść i wtedy pomyślimy...oj!
jednak mam nadzieję, że wizyta będzie wczesniej i to z innego powodu.. ;)

to super! ;D
ja pracuję w centrum- na Jerozolimskich, a za tydzień prznosimy się na Bankowy, więc moze kiedyś po pracy??

To bliziutko :) Ja pracuję na placu Trzech Krzyży - możemy się kiedyś po pracy spotkać na kawkę i plotki :) Pokażesz mi teścik na żywo ;D

Jasne!! jak tylko będę miała się czym pochwalić.. ;D
ale na kawkę i plotki- tak czy inaczej- spotkam się z Tobą bardzo chętnie :)

reklama
Milutko :)
A teraz uciekam - jutro muszę wstać o 6 - powalające... Mam nadzieję zajrzeć tu jutro po południu - dobrej nocki :)

Do góry