Aniutek89
Fanka BB :)
Najważniejsze, żebyś badania miała dobre, kontroluj wszystko z lekarzem. Trzymam kciuki za Ciebie i bąbelka :-)dzięki za te słowa, mam nadzieje, ze bedzie ok, dam znac za jakiś czas jak efektypozdrawiam
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Najważniejsze, żebyś badania miała dobre, kontroluj wszystko z lekarzem. Trzymam kciuki za Ciebie i bąbelka :-)dzięki za te słowa, mam nadzieje, ze bedzie ok, dam znac za jakiś czas jak efektypozdrawiam
U mnie się akurat nie sprawdziła, bo jak tylko wypiłam to zwracałam. Podbiłam hemoglobinę jedzeniem wołowiny. Innym pewnie sok z pokrzywy pomaga :-)Na hemoglobinę piłam pokrzywe i dużo zielonych warzyw.
Na zaparcia suszone figi
Witam, mam takie pytanie otóż czy gdy mama w ciąży ma nakaz bezwzględnego leżenia np. w przypadku skracajacej sie szyjki macicy, to powinna przyjmować mniej kalorii w sensie jeść mniej jedzenia? w pierwszej ciazy lezalam okolo 2 miesiace w szpitalu i jadlam normalnie, okropnie przytylam co spowodowalo rowniez spotegowanie mojej opuchlizny, problemy z tym zwiazane i rowniez problem z porodem..teraz rowniez jestem w ciąży i prawdopodobnie czeka mnie lezenie z tego samego powodu, czy powinnam/ moge zmniejszać ilość zjadanych posiłków. Co powinna jeść osoba, która nic nie robi.. lekarz zwraca mi uwage zebym uważała ze wzgledu na to ze tak puchne, ale ja kompletnie nie mam pojęcia jak "zacząć uważać". Prosilabym o jakąś poradę. pozdrawiam serdecznie
Dziękuję bardzo, właśnie zamierzam sie wybrać do jakiegoś dietetyka narazie jednak nie mam nakazu calkowitego leżenia, zobaczymy jak dalej, mimo to w wiekszosci odpoczywam, bo sie boje. Z tym puchnieciem to nie wiadomo, wczesniej pilam bardzo duzo wody, co wcale nie pomagało, ostatnio lekarz kazal mi pic tylko tyle zeby zgasić pragnienie..a tak ogólnie to mowią, że taki mój urok..ale bedzie gorzej jak bede bardzo tyć..:/ dziekuje bardzo za odpowiedź i pozdrawiam serdeczniePrzede wszystkim to gdy nie ruszasz się, to zmniejsza się zapotrzebowanie organizmu na kalorie. Jednak głód powinien być Twoim najlepszym wyznacznikiem. Jeśli jesteś głodna, to jedz. W ciąży nie ma sensu głodzenie się. Oczywiście, mówię tutaj o głodzie fizjologicznym, a nie o zachciankach
Napisałaś o tym, że puchniesz, ale nie wiemy co jest tego przyczyną i co to za opuchlizna. To niekoniecznie dieta. Może w Twoim organizmie gromadzi się woda, bo go za mało nawadniasz? Może to kwestia pozycji ciała? Jednak leżenie przez cały dzień to nie jest coś naturalnego. Może podpytaj lekarza, jakie ma żywieniowe wskazówki dla Ciebie. Jeśli ich nie będzie miał, co jest niestety bardzo prawdopodobne, to skontaktuj się z dobrym dietetykiem.
Wszystkiego dobrego!