• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

no Piąteczko będziemy wszystkie w napięciu czekać na relacje z dnia :)))))))))))))))))))))

ma któraś wieści od Kasi es i Sylwii ???????????

Ilonko wszystkiego najlepszego dla Piotrusia :tak: dużo zdrówka i miłości wzajemnego zrozumienia i wogóle wszystkiego naj naj naj

reklama
No więc tak:

Info od Sylwii:
" Miałam krew, mocz, usg, posiew i crp mam podwyższone. Dostaję antybiotyk, więc nie jestem pewna czy w pon wyjdę"

Info od Kasi:
" Hej, cisnienie po lekach w miarę dobre, dziś mam mieć robione usg, ale mają same cesarki od rana i jeszcze nie wiadomo co, jak i o której. dziś na pewno nie będą mnie ciąć. Mają obserwować i jeśli się coś pogorszy, to cięcie. Buziaki! "

Siedzę sobie na balkonie i korzystam z pięknej pogody :tak:
tak mnie naszło i postanowiłam poobserwować swój cykl na enpr... ;-) powiedzcie kiedy najlepiej mierzyć temperaturę? Na internecie są przeróżne opinie: jedni twierdzą, że rano zaraz po przebudzeniu, inni że nie ważne o której godzinie (może być nawet po południu) grunt żeby było to przynajmniej po 3 godzinach snu...
Zastanawiam się czy jak jestem po nocce w pracy mam mierzyć temperaturę zaraz rano po powrocie, czy stosować się do tych min. 3 godzin snu i dokonywać pomiaru dopiero po odespaniu nocki (powiedzmy godz. 11:00/12:00)? :confused:

Cześć :)

losiczka mnie tutaj przywołała to wpadam powiedzieć że żyję :-)

z badania krwi męża to okazało się że żadnego konfliktu nie mamy. Z badań jakie zrobiłam to wynika że jestem zdrowa jak ryba. Z wizyty w klinice genetycznej wyszło że szansa na wade genetyczną w naszym przypadku to 1 % no ale żeby sprawdzić że przypadkiem nie jestesmy w tym procencie czekamy na badania specjalistyczne. Czekam cały czas na ich telefon z wyznaczonym terminiem. Prędzej zajdę w ciążę niż się tych badań doczekam.
Dzisiaj mam 27 dzien cyklu i cały czas wypatruje @. Juz bardzo bym chciała bo w tym cyklu zaczynamy starania.

Teraz plan mam taki że jak ma się udać to tylko i wyłącznie wszystko naturalnie. Bez żadnych duphastonów i lutein. Męża już 3 tygodnie faszeruje witaminkami na wzmocienie plemników i ja tez biorę witamy ciążowe.

W pracy mam tak dużo roboty że nie mam czasu nawet tego rozpamiętywać. Właściwie to chce to całkiem wyprzeć ze swojej pamięci. Chyba tak jest dla mnie najłatwiej.

no ale dość o mnie :-) ... co tam u was słychać ?:-p:-p:-p ktoś zaciążył? :-)

-Lorelain- witam :-)
Jak to dobrze, że wszystko OK z Tobą i mężem
:tak: trzymam kciuki aby udało Wam się doczekać dzieciaczka jak najszybciej :-)
puki co, to chyba nie mamy żadnej zaciążonej- chyba, bo żadna jeszcze się nie pochwaliła
:no:

losiczka72 dziękujemy za przyprowadzenia Lori
;-):-D

No witamy Lori :-) Super,że jesteś :-) A kiedy niby te wyniki mają być ?? Rozumiem,że chcesz to wyprzeć, bo ja też bym chciała... To teraz trzymamy kciuki za ciąże :-)

Paula zaczekaj na ilonkę albo losiczkę, bo to ekspertki w sprawie temperatury :-) Niby najlepiej rano po min. 3 h snu, ale w Twoim wypadku, to chyba tylko trzeba te 3 h snu stosować :-)

Rozia OK w takim razie zaczekam ;-)
mnie właśnie też się wydaje, że w moim przypadku nie ważne o której dokonam pomiaru, ważne żebym przespała te 3 godziny... ale może się mylę dlatego czekam na poradę ekspertek :tak::-)

kurcze gdybym miała pracę tydzień/tydzień to można by chociaż dla każdego z tygodni ustalić jedną godzinę, ale ja zawsze muszę sobie życie skomplikować :wściekła/y:

Paula - najlepiej mierzyć cały cykl o tej samej godzinie, wtedy to ma jakiś sens. No i muszą być te 3 godziny snu bo inaczej tempka zaburzona.

Rozia - hej ... jak tam wyprawka juz gotowa?

Roza
- wow ! pierwszy raz widze u ciebie taki ładny wykres! ... czekam na rezultat

ja zamykam stary rozdział i z dniem przyjścia @ wszystko zaczynam od nowa. Tak jakbym dopiero pierwszy raz zaczynała się starać :-):-):-)

właśnie pije czarnego redsa i czekam na grzanki czosnkowe :)

reklama
-Lorelain- no właśnie, a u mnie jest ten problem, że przeróżnie pracuję i nie jestem w stanie mierzyć zawsze o tej samej godzinie :-( dlatego szukam innego rozwiązania...
Widzę zmiany nawet forumowe u Ciebie
;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry