• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Karolino, rozumiem, że przegraną pozycję padalca zaliczasz do dobrych wiadomości dnia dzisiejszego ;-). Popieram!!!

Mmmm, rogaliki...

Zzagubiona, ale Ci zazdroszczę, że masz już maleństwo przy sobie. Cieszę się, że jako wcześniak rozwija się prawidłowo. Mojej szwagierki córcia urodziła się jako wcześniak, ma przez to wiotkie drogi oddechowe i wydaje z siebie takie dźwięki, że mało zawału nie dostałam, jak mnie z nią zostawili na 2 godziny (maleńka miała wtedy 5 tygodni) :szok:.

Życzę Ci szybkiej poprawy nastroju:tak:!

Losiczko, Wrocław przygotowany na trzęsienie ziemi:laugh2:!

Katrino, Violu, wy to już chyba jak na szpilkach siedzicie :tak:.

Roszpunko, jeśli chodzi o skurcze, to najlepszy jest chelat magnezowy (np. Chela-Mag B6 z Olimpu). Chelat to jest związek magnezu z aminokwasem, który sprawia, że magnez wchłania się kilkukrotnie lepiej niż inne NeoMagi itp.

Sun, Laluś, ja cały czas trzymam kciuki!

Marysiu, dobrze wiedzieć, że morele mają tyle potasu, bo bardzo je lubię :-).

Justynko, biedulko, ale masz przejścia, współczuję!

Co do kosmetyków dla maluszka, to ja raczej nastawię się na marki „apteczne” chyba. Mi takie kosmetyki z apteki np. Pharmaceris służą znacznie lepiej niż np. Garnier, więc raczej też postawię na takie dla maleństwa.

reklama
justyna, uważaj na tą szkarlatynę, bo to dziadostwo zaraźliwe jest. Mój siostrzeniec miał na początku mojej ciąży, zaraz mnie wzięło, ale zwykła angina to była i antybiotyk brałam. Szkarlatyna to rodzaj anginy. Trzymaj się:happy:
Z tymi skurczami sobie jakoś radzę, zaraz przyciągam palce do góry i przechodzi. Gorzej z tym bólem, jakbym piesze wędrówki po górach zaliczała.

kasia, ja też mam problemy z takimi drogeryjnymi kosmetykami, np garnier itd. Używam żelu i kremu AA Help do cery atopowej i bardzo suchej, to samo z płynem do higieny int. Łagodzą podrażnienia i żadnych uczuleń po nich nie mam. A co do dziecięcych kosmetyków, to myślę, że warto kupić ten Oilatum. Jedyny minus, że do najtańszych nie należy. Parę osób z mojego otoczenia używało go u dzieciaczków i żadnych problemów nie było. Poza tym położna powiedziała że on nie uczula w ogóle, bo jest na bazie wazeliny.

Też już się nie mogę doczekać piąteczki!! Ciekawa jestem co u niej!:tak:

kasiu- wszystko co się wiąże z padalcem jest złe- samo jego istnienie nawet ;) dlatego te wszystkie brzydkie określenia mojego męża, który do tej pory go bronił, choć nie wiem dlaczego tak bardzo mnie cieszą.
Ciągle czekam na moment w którym to mój szwagier zdecyduje się powiedzieć mi co o mnie myśli :) po prostu marzę o tym dniu. wtedy chyba go nawet wycaluje ze szczęścia i będę miała świety spokój- koniec z wymyslaniem wymówek i pretekstów by go nie odwiedzać, nie widywać itp. koniec z udawaniem, że się cieszę na jego widok, koniec z wymuszonym uśmiechem przy jednym stole i przypadłością ciężarnych jak częste oddawanie moczu ;)

Roszpunko- kiedy Ty masz kolejną wizytę???

Zgadzam się, z tobą w 100%. Obłuda to straszna sprawa :crazy: Lepiej by było, żebyś wiedziała, co on o Tobie myśli (pewnie wiesz, tyle, że on Ci tego nie powiedział) i wtedy mogłabyś się nie czaić!

oj wiem i to doskonale- bo chyba nie ma osoby o której mysli dobrze i ciepło poza samym sobą, a udawanie i obłudne uśmiechy przy stole mnie naprawdę strasznie meczą ;) podejrzewam, że padalec zbiera sie w sobie, ale nie ma jeszcze na tyle odwagi i śmiałości by to zrobić te`a`tete więc czekam cierpliwie. Ponadto może go ograniczać troszkę fakt mojego stanu błogosławionego i fakt, że absolutnie nie jestem typem, który da sobą pomiatać, co mu juz nie raz prezentowałam ;)
nie będe się wdawać z nim w żadne pyskówki, nie będę się znizac do jego poziomu, ani prowokować do wypowiadania dawno już wypracowanego zdania na jego temat- po prostu podziękuję mu za opinię i poproszę najspokojniej jak tylko umiem, żeby dał mi już świety spokój w życiu i sie do mnie nie zbliżał i był w tym konsekwentny.
och jakże bym chciała by taka sytuacja już miała miejsce ;)))

Roszpunko- no ja właśnie spojrzałam w kalendario i okazuje się, że w najbliższy wtorek mam wizytę, a że u pani dr dotąd zawsze miałam usg to nie przypuszczam by tym razem miało być inaczej, więc już za kilka dni podglądnę mojego Maleńtasa ;)

Karola - wiem, że każda próba nawet delikatnego uświadamiania kogoś o tym jaki ktoś inny jest - spali na panewce, jeśli ten ktoś (w tym przypadku Twój mąż) sam tego nie zobaczy lub nie usłyszy od np. mamy. Wtedy może klapki z oczu spadną i tego Ci życzę.

Kasia - szczerze Ci powiem, ze nawet nie, z jednej strony chciałabym już nosić słodki ciężarek na rekach niż w brzuszku przed sobą, bo już mi trochę jest ciężko i niewygodnie, ale z drugiej strony, tyle jeszcze mojego spokoju, dopóki sie nie urodzi. Jeszcze jutro idziemy na urodzinki mojego męża siostry, muszę zjeść coś dobrego, a potem mogę jechać do szpitala...

Losiczka - tak, tak - proszę mi tam na liście obecności zaznaczać, że byłam, zameldowałam się hihi

a Ilonka nadal milczy - może problemy z netem ma?

Hej kochane! Dzisiaj niestety nie mam mozliwości pobyc z wami na dłużej za co przepraszam. Jutro o 9. mam wizyte i potem postaram się cos wam napisać. Pochwaliłam ze maluch zaczyna wiecej fikać a tu znowu się rozleniwił i tylko czasem delikatnie coś poczuję. Oby do jutra i się uspokoję.

Losiczko za twoje dzisiejsze trzęsienie ziemi trzymam kciuki. Oby mąż celnie strzelał

Zagubiona chyba ma racje. Z takimi sprawami jak pieluchy, chusteczki to najlepiej kupic kilka rodzajów i zobaczyć co komu pasuje. Bo to róznie bywa. A i dzieciaczki różnie reaguję

Roszpunka ja tam też jestem zwolennikiem oilatum. Polecam bo wiem ze jest super mimo iż trochę kosztuje. A jeśli dziecko alergik to polecam Emolium. Tez strasznie drogie ale na allegro np. można znależć na to fajne promocje.

Tyle na dziś. Jestem jutro. Buziolki i miłego dnia

reklama
Właśnie wróciłam do domu. Kupiłam pierwszy prezent dla Maksia, bujaczkę z fisher prica. Musiałam po nią pojechać:-) Teraz się pierze:happy:

agnes, nie martw się. Na pewno wszystko jest dobrze. Twój Maluch też może mieć leniwe dni:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry