• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

losiczka, :-D:-D:-D Trzeba uważać na Kubusia:-)

Jane, super balkon. I świetną masz balustradę. Niestety ja w prl-owskim bloku mieszkam i nie mam takiej ładnej. Ale zdjęcia też może w końcu wrzucę.

piąteczka, u mnie nie ma zzo, bo nie ma anestezjologa takiego na porodówkę, to jest pewne na 100%, bo gadałam na ten temat z lekarką moją i z położną. Zawsze mogę zrobić tak, że założę jazdę do tej kliniki, a jeśli jakimś cudem miałabym nie zdążyć to w ostateczności pójdę do tego szpitala u mnie. Na razie czekam na kolejne usg żeby zobaczyć czy Mały się obrócił. A jak już będzie obrócony to pojadę do tej kliniki na badanie ginekologiczne i konsultację z anestezjologiem.

reklama
losiczko każdy wiek jest dobry :-):-):-) ja tylko mam nadzieję, że moje M zostanie biologicznym tatą do pięćdziesiątki - oj!

katy, nawet mnie nie denerwuj z tymi doniczkami, super są, i za taką cenę! Tam gdzie mieszkałam były dwa poundlandy, ulubione miejsce zakupów zaraz po primarku:-) Tęsknię!:-p

piąteczka, i tak tu dzisiaj tłoczno jak na upalną niedzielę!!:tak: Dobrze, że twój m już nie jest na wyjazdach!

Ostatnia edycja:
Piateczko facet to dlugo......... moze :-):-):-) Gorzej z nami tzn ze mna tzn z moimi jajeczkami hi hi :-). Ale ja tam sie nie poddaje. :-)

Katy sukienka bardzo mi sie podoba na wesele pasuje bardzo .

Ale ja mam fajnie z moimi maluchami. Lakier do paznokci mi wybieraja tzn kolor :-D

Roszpunka to po porodzie kup bilecik do Londynu malentas nie musi miec osobnego i dawaj na car boot :-D ja jezdze autem co by nie wracac do domu jak rumunka obladowana po pachy :-)
Roza tak czy inaczej ja bym sie wybrala no chyba ze jednak fasolka sie pokaze ;-)
A ja sie wlasnie ubralam i lece na kawke do sister :-):-):-) trzeba spalic torta co by w sukienke wejsc ;-)

katy to moje ulubione b.jpg

losiczko dasz radę- przecież my też nie jestesmy aż tak ubogie w jajeczka:-)

roszpunka kombinuj- moze Ci się uda po prostu być w klinice przed terminem? a swoja droga szok! szpital bez anestezjologa- porażka- kłamią- bo co jak mają cesarkę??????????

Katy pokarzę się pokarzę tylko poczekam na drugi wynik tak jak mówiła, już niedługo do 21 dc:-)

No mi też wydaje się dziwne...a nie mazesz Roszpunko wybrac innego szpitala?? ten jest najlepszy jeśli chodzi o opiekę??

:szok:ale nosicie wysokie obcasy!!

Ostatnia edycja:
Wyczytałam, że zzo jest bezpłatne, ale podaje się je wtedy kiedy lekarz stwierdzi wskazania do znieczulenia!!! Oczywiście nfz oszczędza!!! Nie wiem po co i na co płacimy te składki co miesiąc, jak i tak traktują nas jak zwierzęta!!! Co za kraj!!! Średniowiecze!!!!!!

piąteczka, wiadomo, że anestezjolodzy są, ale znieczulenia na życzenie nie dają. W takim razie jak kobieta nie chce rodzić na żywca to musi poprosić swojego lekarza o skierowanie na cesarkę. Moja koleżanka tak zrobiła. Myślę, że jeśli normalnie poród potrafi trwać kilkanaście czy kilkadziesiąt godzin, to zdążę dojechać:-) A jeśli wody mi wcześniej odejdą, to później pójdzie już szybko i nie będę musiała męczyć się tak długo:-) Czekam tylko do usg zobaczyć, czy Maluch się obróci czy nie, bo może i tak cesarka będzie.
Roza, w tej klinice rodziły 3 znajome osoby, i jeśli chodzi o warunki, poród i opiekę po, to wszystkie sobie chwalą:tak:

Nie marudzę już wam na temat tego porodu;-)

katy, uwierz mi, że chętnie zapakowałabym się w samolot i poleciała. Moja siostra i brat tam mieszkają. Ale to by trzeba było lecieć na dłużej, na jakieś 2 tygodnie żeby się obkupić do porządku:-)

Ostatnia edycja:
roza ja kochanie tak chodzę obładowana dzieciakami hi hi. grunt to dobry bucik bo jest wtedy tak wyważony, że się nie czuje nawet 12 czy 15 cm

roszpunka tak czy inaczej tak jak piszesz- Średniowiecze- albo nawet epoka kamienia łupanego. Mój mówi, że jeśli szpital weźmie kasę to w drodze postępowania sądowego musi ja zwrócic- tylko, że kobiety tego nie robią bo niewiele osób radzi sobie samemu w postepowaniu sądowym , a papuga weźmie wiecej niż kosztowało znieczulenie, wiec gra niewarta świeczki- i tak to działa- rozbój w biały dzień

reklama
piąteczka, ale się nakręciłam!:crazy: Masz rację, i twój M też.
Na głównej stronie szpitala w mieście obok jest jak byk, tłustym drukiem, że znieczulenie jest bezpłatne! I że podają zzo! W soboty mają konsultacje z anestezjologiem. Zadzwonię sobie tam w tygodniu, może uda się w przyszłą sobotę pojechać na rozmowę i zwiedzanie porodówki. :tak: Do tego szpitala mam z 20 minut, więc sama dałabym radę wsiąść w auto i dojechać:-D
Podziwiam cię za te buty! Ja to takie tylko na śluby i wesela zakładam:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry