• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Aniub powiem ci jak to u mnie jest/bylo pierwsze tygodnie mloda kapalam w oilatum, pepuszek przemywalam kilka razy dziennie octeniseptem az nie odpadl (chyba 5doba) pozniej przez kilka dni jeszcze profilaktycznie do noska uzywam sterimar baby( sol fizjo w spray'u)po kapaniu smaruje nivea baby hipoarergicznym pupa sudocrem ale tylko gdy widze ze pupka zaczerwieniona, po wyjsciu ze szpitala smarowalam neo-tormentilem bo mala po inkubatorze miala jedna wielka odparzona rane, co jeszcze teraz myje ja w bobini rumiankowym

karolina
niestety mala od 2 tyg na butli bo dostalam @ a z jej koncem skonczylo sie mleko :angry:

spray pomaga udroznic nosek moja przez dlugi czas miala bardzo sucho az charczala i lekarz opieprzyl mnie ze powinnam jej pryskac do noska zapomnialam dodac ze tez sol fizjologiczna do oczek mialam dla malej

Pudry z tego co mi w szpitalu mowili to w szczegolnosci przy dziewczynkach nie wolno stosowac bo cewke moczowa zatykaja no i grudki sie robia co napewno nie jest przyjemne dla maluszkow oliwka pory zatyka i skora nie oddycha najlepiej stosowac preparaty do kapieli z parafina bardz parafine do smarowania cialka
to mi w szpitalu babeczki mowily

zZagubiona Ilonka jesteście wielkie :) dziękuje wam bardzo za informacje ale jeśli któras mama ma jeszcze coś do dodania to ja chętnie posłucham (poczytam)
kiedyś były oliwki pudry i jak już piąteczka podajże pisała mąka ziemniaczana :) teraz się tego już nie stosuje i bądź tu człowieku mądrym :P
a co do pieluszek to jakie używacie ?? wiem że pampersy kiedyś były gorsze od huggisów jak jest teraz bo np huggies mają wycięcie na pępek co o tym sądzicie ?

hej. wpadam i ja ale dzisiaj raczej nie posiedzę długo bo oczy mi się zamykają. w ogóle ten dzien jakis senny, chodzę jak pijana i generalnie do d...

ania ja co prawda dzieci nie mam ale za to doświadczenie przy bliźniakach. do pupy sudocrem. oliwkom i pudrom stanowcze nie. moja bratowa kąpała w Oilatum i to wystarczało. ja mam zamiar stosować płyn do kąpieli i mleczko do ciała po kąpieli (myślę że kupię Nivea lub z Rossmana Babydream bo ma dobry skład i opinie). położna mi mówiła że lepiej nie zaczynać od tych emolientów. chyba że się po czasie okaże że jest potrzeba. do noska sól morska w sprayu. ja kupię Disnemar bo wg mnie najłagodniejszy ma strumień. do oczek sól fizjologiczna w małych ampułkach. do pępuszka Octenisept. pieluchy do szpitala kupię małą paczkę pampersów. a potem będę sprawdzać wszystkie. dobre są ponoć Dady z Biedronki i Babydream z Rossmana. co do Huggis to moja bratowa nie była zadowolona. ale jak mówiłam z pieluchami chyba musisz pokombinować i posprawdzać co Tobie i maluchowi będzie pasować.

karola spokojnie. ty i tak masz juz wszystko gotowe. to tylko moja lista od położnej. te małe ampułki do oczek to kosztuja ok 3 zł 10 szt więc spoko. do tego gaziki jałowe do przecierania. a spray do noska masz tutaj link z allegro

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a resztę masz. pieluszek i tak masz dużo. ja kupię tylko jedną paczke do szpitala. a potem już na bieżąco.

aha "cudowne" są ubranka Twojej teściowej.

reklama
Agnes dziękuje za pomoc :)

Karola wooooww kobieto czego ty chcesz?? takie cuda ci teściowa daje a ty narzekasz :-p:-p:-p
A tak na serio to cie podziwiam ja bym stanowczo jej powiedziała że moze sama w tym chodzić bo moje dziecko tego nie założy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry