• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
karolcia do szpitala oprócz zwykłej kosmetyczki to ja biorę podkłady (2 paczki) + te na łóżko. do tego tatum rosa i zwykły płyn do higieny intymnej. wkładki laktacyjne i maść bepanthen na brodawki. jak nie zużyję to będę stosować go do pupy malucha.

a na rany? tzn masz na myśli np ranę po cesarce?

to lista z mojego szpitala. moze się przyda

TORBA - czyli co zabrać ze sobą do szpitala

DLA MAMY:

1. Dokumenty: dowód osobisty, aktualna książeczka ubezpieczeniowa, karta ciąży, skierowanie do porodu (o ile zostało wystawione).
  2. Wyniki badań wykonanych w ciąży: grupa krwi, Hbs + VDRL, morfologia krwi (szczególnie ostatnia), badanie moczu, ewentualne konsultacje lekarzy specjalistów, karty informacyjne z pobytu w szpitalu - jeśli był taki w czasie trwania ciąży.
  3. Przybory toaletowe: mydło, ręczniki, płyn do higieny intymnej, szczoteczka i pasta do zębów, podpaski, chusteczki higieniczne, wkładki higieniczne, podpaski BELLA 2 opakowania, podkłady SENI.
  4. Odzież - podomka, skarpetki, biustonosz, 2 koszule nocne, nowe papcie, majtki jednorazowe.
  5. Napoje - woda mineralne niegazowana, soki, herbata, sztućce.
  6. Drobne przekąski - biszkopty, wafle, cukierki, czekolada,
  7. W przypadku porodu rodzinnego oraz impresji wodnej - duży ręcznik kąpielowy, top lub podkoszulek (kolorowy), nowe klapki dla osoby towarzyszącej.
  8. Do porodu: woda mała butelka z dziubkiem, glukoza w cukierkach, lizaki, landrynki. Nie zakładać żadnej biżuterii. Paznokcie powinny być obcięte, niepomalowane kolorowym lakierem do paznokci, tipsy zdjęte.

ja dopiero teraz mam chwilkę żeby coś napisać.Dziś zostawiłam po raz pierwszy Antosia z babcią na 3 godziny i pojechałam sobie do pzu i na zakupy.Mały był grzeczny a ja spieszyłam się jak mogłam.
W C&A kupiłam małemu skarpetki 7pack za 14,90:) A sobie bluzę dresową,bo jak chłodno się robi wieczorami to nie mam co włożyć bo wszystko za małe:(

Karolina ciuszki "cudo";-)

Jeżeli chodzi o pieluszki to ja używam happy ze względu na cenę bo mam zniżkę pracowniczą ,miałam też pampersy i te z rossmana i wszystkie są ok. Teraz kończymy rozmiar 2 i jak przejdziemy na 3 to chcę wypróbować dadę i z lidla.

Co do kosmetyków uwielbiam hippa mają cudny zapach,mam oliwkę i balsam hippa,oliwkę używam sporadycznie.
Do kąpieli najpierw miałam mydełko bambino a teraz żel do kąpieli happy ,ja mam dużo kosmetyków z happy bo mąż dostał paczkę z pracy jak urodziłam no i trzeba je zużyć:) Jest teraz tego dla dzieci,że nie wiadomo co wybrać. Super kosmetyki są też z firmy ziajka.

karolina o MATKO I CÓRKO ................. BEZ KOMENTARZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::baffled:
Aniu mi tak naprawde nie polecały w szpitalu pudrów bo to sie zbiera a potem są jeszcze gorsze odparzenia np pod szyjką czy w pachwinkach ............... choć jak Jaś miał odparzenia ( a zdarzyło sie to pare razy tylko ) to sypałam mąką ziemniaczaną i szybko sie goiło ale to dupka musiała być sucha tzn dokładnie osuszona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz używam pampersów DADA i są super, niczym nie odbiegają od tym prawdziwych, a mam taki zapas ze heeeeeeej........ kazdy kto przyszedł to z pampersami :-D dla mnie to zbawienie teraz ........ ale nie wiem czy ja zdąrze je zużyć ...zeby mi tylko mały nie wyrósł z nich :baffled: no ale u Ciebie ich nie ma :-(, no i fajne tez z rossmana jak pisze piąteczka ........:tak:

Poszalalyscie dzisiaj :-) ja bylam dzis z malym u rodzicow i tyle mialam spokoju. Wrocilam zrobilam pranie i pomylam okna, powiesilam firanki a moj maz zamiast mi pomoc to pokazal na co go stac ale w druga strone - jak zaczne dzis rodzic to bron go Panie Boze zeby sie w szpitalu pokazal bo .....eh szkoda slow.

Jesli chodzi o kosmetyki to polecam wszystkie emolienty, moj maly mial azs wiec bardzo pomagaly.

Dokładnie Ilonko tutaj nie mam takich jak u was tutaj to pampers i huggies to die wiodące firmy na rynku na pewno duże sklepy typu Tesco lub asda maja swoje firmówki ale cena jest prawie ta sama ;-)
Co do kosmetyków to już nie wiem czego będę używać wiodące marki to j&j oraz avent ( do nie dawna nie wiedziałam ze ta firma ma tez kosmetyki)
palę pewnie wszystko wyjdzie w praniu :-p
Nadal jednak z miła chęcią poczytać wasze sugestie

reklama
dzień dobry dziewczynki

widzę, że sie porodowo zrobiło hi hi

jak mogę swoje grosze trzy marne wtrąć babcine, to po porodzie do mycia dla mamy - szare mydło- wspomaga gojenie jak nic

ILONKA super suwaczki

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry