• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Karolina często jest także czas karencji,żeby zgarnąć kasę za urodzenie jest 9 miesięcy( tak się zmądrzyli)

Do becikowego potrzebowałam tylko zaświadczenie od lekarza, ksero aktu urodzenia i ksero dowodu osobistego. Na miejscu tylko wniosek wypełniłam i już.

reklama
Ilona, :happy::happy::happy: oby się udało z tą kaską!!!&&&&
u mnie z położną umawia się na konkretny dzień i godzinę, więc nie ma zaskoczenia. Dziwię się, że u ciebie ona sama decyduje kiedy wparować!
Hmm, nie znam się, ale może próbuj ściągać dalej żeby pobudzić laktację. A pijesz herbatki na laktację jakieś? Mi koleżanka dała, śmierdzi niemiłosiernie, ale co zrobić:-D Moje wszystkie siostry nie miały problemu z brakiem pokarmu, mam nadzieję, że ja też wykarmię Maksia przynajmniej do pół roku.

Karolina, u mnie tak jest, że po porodzie zgłasza się dziecko do przychodni, a z położną można się umówić telefonicznie na dany dzień.
Z tego co mi mówiła położna, dziecko najpierw się weranduje (ona przyjdzie i będziemy wietrzyć razem), ale nie wiem w której dobie, a do 10 doby już można wychodzić, bo trzeba iść do lekarza:tak:

Rozia, &&&

|Rozia PISZ KONIECZNIE OD RAZU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZEKAMY &&&&&&&&&&&&&&&&&

Karolina Ja wzięłam wnioski z MOPS-u i tam tez składam o to becikowe i ten dodatek a to zaświadczenie tez dostałam do lekarza !!!!!!!!!!

Edit :

Roszpunka to głupio u mnie jest własnie,,,,,,bo przeciez ciągle w domu nie siedzę i moze akurat przyjśc i pocałować klamkę !!!!!!!!!!!!!!!!! NO ale to juz ich sprawa !!!!!!!!!!!!!!!!! :sorry:
Tak , mam taką herbatkę i piję 2 dziennie przeważnie.........dobra jest :-) ale najlepiej smakuje mi zimna :-) :tak:

Ostatnia edycja:
rozia wciąż mam zaciśnięte kciukasy , az rece bolą

załatwiajcie sobie kaski i le się da- w końcu podatki płacimy to trza znaleźć jakąś formę ich odebrania

a ja dziś jak nie zejdę z braku sił , albo m nie wyniosą to będzie dobrze

Rozia skarbie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& czekam z niecierpliwością będzie dobrze zobaczysz

Losiczko i Piateczko wy naprawdę jesteście niepoprawne obie ale za to was uwielbiam erotomanki ;)

Ilonko dziewczynki maja racje ja tez podawalam moim herbatę sie w aptece kupowało plantex i nawet niedawno moja znajoma ja kupowała była rewelacyjne mozna od samego początku ja podawać ;)

A więc wróciłam z tego syfu ze tak powiem moja noga już wiecej tam nie powstanie ni huhu :( fakt jest masa rzeczy rożnych od mebli po Chemie gospodarcza ale większość tych rzeczy smierdzialo stechlizna a fuj No chyba ze Katy zabierze mnie z sobą na swój bo mówiła ze fajnie tam jest u mnie była dupa ;-) A No i cieszę sie ze tato lepiej sie czuje tylko dlaczego Kasiu mi nie odpisujesz na smsy :(

Ostatnia edycja:
Roszpunka :szok: weranduje ???????????????????????????:szok: Jak my wychodziliśmy ze szpitala to dr, kazała nawet do domu nie wprowadzać dziecie tylko od razu na spacer albo wystawić na balkon i niech leży .......pierwsze słyszę aby dopiero po 10 dniu mozna było wyjśc na dwór:szok::szok::szok::szok::szok:

Witajcie dziewczynki :) Mało aktywna piśmienniczo jestem ale w miarę możliwości Was podczytuję :) W ndz rano przyjechał mój M i jedzie jutro wieczorem więc same rozumiecie :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: ;) już czasem nie mogę wytrzymać tak tęsknię ale z drugiej strony cieszę się z tego czasu bo potem bardziej będziemy doceniać że jesteśmy razem do takiego wniosku doszliśmy :) Teraz siedzę w pracy a M biega po sklepach i zakupy robi :) żeby mu ta chęć wykazywania sie i pomagania nie minęła hehh

Kasa es - trzymam kciuki kochana i wierzę że obejdzie sie bez żadnych radykalnych kroków i nie skończy się leżeniem plackiem. Dziewczynki - hmmm fauniście
Gosiu- bardzo mi przykro
[*]

Ilona- kurczaki mam nadzieję że nie będą to jakieś kolki ;/ może to jakaś jednorazowa akcja? oby!!!
Roszpunko- no to już będzie z górki skoro masz się zgłosić na oddział &&&&&&&&&&& kciuki oby było lekko no przyjemnie miałam dodać ale to chyba nie w tym przypadku hehehhe- powodzenia kochana i już się zdj Maksia nie mogę doczekać :)
Piateczka, Losiczka jak tam moje guru serduszkowce??? nadal niewyżyte? :)
Karolina- wysłałam ci zaproszenie na fb Powiem Ci rozwaliłaś mnie tą sarną na łopatki :) aż się boję co kochana mamusia dostanie na imieninki heheheheheheheheheh
Rozia- kiedy wyniki??? bo mi się zapomniało - czekam na wieści w każdym razie- no chyba że już coś pisałaś i nie doczytałam ;/
Róża- a jak tam Twoje samopoczucie kochanie? dasz radę te kilka dni a potem znów wolne :)
Axa - nie szalejesz tam zabardzo z tymi kocimi grzbietami itp? melduj się tu częściej kochana bo później możesz mieć mniej czasu
AniaB jaki piękny ten domek Lily :) a w tych ciuszkach się wprost zakochałam :) normalnie jak już się doczekam brzuszka to chyba ubiorę Cię w przesłanie jakiejś paczki tak mi się podobają:)
Katy - jak ja się cieszę że z tatkiem lepiej.
Viola- jak tam przygotowanie do Chrzcin? jak to w końcu rozwiązaliście z tym obiadem kawą itp ??? kreacja jakaś upolowana??

Ilona, nie po 10 dniach, tylko 10 dnia trzeba iść do lekarza, więc dziecko ma być już przygotowane do tego czasu (czyli trzeba zacząć wychodzić wcześniej). Mam nadzieję, że zaraz po wyjściu ze szpitala będziemy mogli na spacerki wychodzić:-)

reklama
karola już dawno zapomniały moje nogi, że mają obok coś do pary- raczej już trzecia mi wyrosła- czuję się jak po wakacjach w siodle hi hi

jak moja najstarsza córa miała 6 dni to wyszłam z nią - ciepły poczatek maja przed dom i akurat położna nadjechała- zajrzała do wózka- rozebrała do body z któtkim rękawkiem i tetra przykryła, i jeszcze ochrzan zebrałam, że sama to się rozebrałam a dziecko kiszę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry