• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

a mojemu obojętne - czy to pierś czy butla - ważne żeby było mleczka. Smoczka dzisiaj też raz pociągnął - sukces - nigdy nie chciał - chyba coś mu się odwidziało.
U mnie na spacerku dostaje butle w domu pierś + herbatka w każdej chwili jak chce

reklama
EWE przestraszylas mnie teraz bo moj babel wogole nie pije z butli :(
chyba bede musiala sie wziasc ostro za nauke heh
raz mu dopiero dalam ale najpierw poszedl na troche do piersi zeby nie byl taki glodny bo wtedy sie drze niesamowice a butle traktowal raczej jak zabawe memlal i przewracal oczami i czekal az samo poleci ::)

U nas i cyc dobry i butla dobra (narazie tylko z herbatka)
Powiedzcie mi czy obcinalyscie pazurki w nozkach.... bo ja jeszcze nie (tylko na tych najwiekszych paluchach) Te pozostale jakies male mi sie wydaja... jakby wogole nie rosly...

Ja też jeszcze u nóg nie obcinałam, ale zgodzę się, że te u rąk rosną w zabójczym tempie :) i trzeba często obcinać, bo inaczej sobie całą buźkę pokaleczy...

Mojemu tez u rak to bardzo szybko rosna a u nog to te na paluchach tylko od czasu do czasu obcinam.
A wogole to widze ze mam odwrotny problem niz np Ewe. Moj to typowy butelkowiec a przy cycu to szaleje ze ło matko ::) Od wczoraj moje dziecko znow zwariowało i beczy ciagle az mi go szkoda. No i wyglada to tak ze pociagnie przez gora 5 min i sie wije i bek :P Odbijam mu no i jak sie odbije to dalej poje ale jak go trzymam za długo w gorze a jest głodny to sie wydziera w niebogłosy i tak w kołko...Pozatym wczoraj jakos dziwnie duzo kup zrobił i dzis tez sie tak zafajdał ze mi na noge poleciało no i efek jest sobie taki ze ma strasznie czerwona pupe i nawet sudokrem chba juz nie działa. wietrzyłam mu dzis to co chwila sie zasikiwał i odsikał mi prawie wszystkie pieluchy tetrowe i łózko bo z ceraty spływało...no masakra co ja z nim mam, az mi go szkoda ale nie wiem jak mu pomoc.
Co do ilosci to moj w dzien sciagnietego wypija ok 100 ml, a na noc mieszanki około 120. w miedzyczasie cyc i herbatka.

Ja mojej niuni u nog tylko przy duzym palcu obcinala,a u rak to niemowie,rosna w zastaszajacyo szybkim tepie,a dzis biedna zadrapal sobie dziaselko,jak wkladal paluszki do buzi i tak bidulka plakal,nawet krewka sie polala ::)

reklama
a dziewczyny ktore podaja butelke, powiedzcie mi czy po kazdym posilku z mleka w proszku podajecie pozniej cos do picie, czyli herbatke? i po jakim czasie od jedzenia?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry