• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Kasiaczek - mojemu 100 wystarcza i ledwo daje rade i po 80 musi odbić :) Myślę że Twojemu tez powinno skoro ten sam "wiek" - nawet jeśli dałby radę trochę więcej to po 100 nie powinien być głodny

wiecie ja według takiego krązka mam napisane
ze w drugim miesiącu zycia powinno sie dawac 6xdziennie po120-130ml
a z puszki od mleka mam napisane ze waga powyzej 4kg to5xdziennie po165ml
więc to tez raczej pojęcie wzgledne ja daje swojej 5xdziennie po ok 120 i to nie zawsze zje.

My ostatnio mamy MEGA problem :( - nie potrafimy pić z butelki. Próbowałam i aventem i canpolem. Efekt: kupa płaczu - nie chce ssać. Dawałam ja, mąż, moja mama i nic !!!!!!! Próbowaliśmy ściągnięte mleko, herbatke, nan 1 i cały czas to samo :( Jestem sama na siebie zła. Na samym początku tj, w drugim tygodniu życia dalam jej butelkę i zjadła. Potem wyczytałam zeby nie dawać butelki bo się odzywczai od piersi. Efekt jest taki że nie chce butelki i tyle. Znalazłam na necie inofo o takich kubkach niekapkach od 3 miesiąca (specjalne ustniki pasujące też do butleki Aventu i laktatora) czy któraś za was miala z nimi doczynienia? A może macie lub słyszeliście o sposobach namówienia do butleki ? bo ja już nie mam siły >:(

reklama
Moja mala teraz je ok 100ml,a czasmi nawet 120ml,ale wczoraj biedna co zjadla do ulewal i to konkretnie,nawet herbatke chyba za goraco bylo dla mniej ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry