reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Maxin kupiłam taką z bobovita mleczno-ryżową, dodaje trochę mleka do smaku. Konsystencję robię taką półpłynną żeby przelatywała przez rozbrojony kubek niekapek
bo taką gęstą wypluwała. Bardzo jej smakuje :) Wczoraj zjadła już 80 ml. Przespała jedno karmienie :)

reklama
moja wypija tez bananowa 180 ml juz ale taka gesta ze osiada na butelce pozadnie:) tylko ja mam ryzowa i robi sie ja na mleku:)przesypia z regoly 7-8 godz po niej:)

a moja mala znow nam dala popalic tej nocy :( Nie wiem co jej sie porobilo. Poszla spac o 21, po czym po pol godzinie zaczela sie budzic i tak co zasnela to po paru minutach budzila sie z placzem (miala pol otwarte oczka, byla bardzo spiaca, a nie mogla spac) :( Meczylismy sie tak az do polnocy po czym dalam jej pol czopka Viburcol. Zasnela na 15 min i znow obudzila sie z mega placzem. Ululalam ja w koncu na rekach i zasnela, ale w nocy poplakiwala srednio co godzinke - na szczescie zasypiala dosc szybko potem, ale obudzila sie juz przed 7 :( i oczywiscie z placzem :( Nie wiem czy to zabki czy jakies chorobsko :( Najglupsze jest to, ze w dzien jest w miare ok, wlasciwie to normalnie, bez zmian - bawi sie grzecznie, usmiecha... Naprawde nie wiem o co chodzi :( Czuje sie samotna w nocy i placze, ze lezy sama? Juz ja wzielismy wczoraj do siebie do pokoju w wozku, ale nie wiem czy powiedzialabym, ze bylo lepiej. Chyba niebardzo. A do lozka do nas nie chce jej brac, bo potem bedzie trudno to wytepic :(

A ja mam jeszcze do Was pytanie: czy Wasze dzieci tez sie przebudzaja co chwile w nocy i w dzien czy jak juz zasna, to spia az sie wyspia? Niepokoi mnie to u Ali, ze jest taka niespokojna. Oprocz tego lekarka ostatnio marudzila, ze Alusi trzesa sie rece kiedy sie ja podnosi. W ogole jej sie trzesa jak sie denerwuje, boi albo jest mocno podjarana. :( To chyba cos nie tak neurologicznego :( Dola zlapalam, bo cos niedobrego dzieje sie z moim dzieckiem :( Buuu :( Jutro idziemy do lekarza!

a+t+ jesli chodzi o mojego to w dzien trudno jest mi go uspic na dluzej. wlasnie co juz mysle ze spi to zaraz sie wybudza. w nocy spi mi ladnie narazie.

nie martw sie, na pewno wszystko jest ok, a lekarze jak to lekarze, strasza tylko i nic wiecej.

A+T+A u mnie podobnie mały śpi tylko jeden dłuzszy sen do godzinki a póżniej np trzy razy po 20 min tak około
ostatnio tez ma bardzo niespokojne dni i zauwazyłam ze najlepiej jakby cały czas ktos przy nim był jakby nie chciał byc sam

nie mysl odrazu ze z Alą jest cos nie tak przeciez ona sie tak pieknie rozwija i juz jest taka dorodna moze to drzenie to jej taka cecha mojemu tak fajnie drzy dolna warga i bynajmniej nie z zimna

a ja myślę, że te wszystkie perypetie z dzieciaczkami spowodowane są ząbkowaniem. Fakt, ze lepiej dmuchać na zimne, ale te zębole.........................uh

"W ogole jej sie trzesa jak sie denerwuje, boi albo jest mocno podjarana."
A+T moja tak samo reaguje, nie sądzę żeby to bylo nie w porządku, daj znać co powiedzial lekarz i nie przejmuj sie :)

reklama
Hm, to mnie troche pocieszylyscie. Ja juz nie wiem czy cos robie nie tak, czy serio to zabki, czy ona potrzebuje tak bardzo nazej bliskosci... No nic - pozyjemy, zobaczymy. Mam nadzieje, ze juz dlugo ta szajba nie potrwa, bo ja wymiekam :(

Do góry