• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

rehabilitacja metodą Vojty

• Starter tematu Starter tematu monika.w19
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Kari no to super!!! dobrze że jakieś efekty są, my jutro mamy wolne od ćwiczen bo pani rehabilitantka nie chciala go meczyc w urodzinki jego pierwsze :) tak wiec mamy wizyte przelozona na sobote...
jeju jak ja bym chciała zeby zrobil cos wiecej... zeby sam potrafil usiasc...
bardzo sie ciesze ze juz sie tak sam czolga wchodzi w rozne miejsca i to jest naprawde super bo niejeczy mi ciagle zeby cos podac zeby go wziac na rece tylko sam idzie znaczy czolga sie.
FraniowaMamo niespodzianka SUPER!!!! oby tak dalej :)

Gaga, Franek sam nie usiadł:) Posadzony wytrzymał w tej pozycji ok 30 sek:) I dla równowagi - narazie nie pełza ino obraca się wokół własnej osi. No zobaczymy jak te nasze dzieciaczki będa szły do przodu..
My jutro między 11 a 12 mamy rozmowę z ewentualną nową p rehabilitantką.

I dziś SUKCES :) Bąbel SAM 2krotnie przewrocil sie z plecow na brzuch. niech cwiczy ;) nastepnym "wymogiem" mamusi jest przewrocenie sie z brzuszka na plecy albo uniesienie polaczonych stopkami nozek...
Więc cwiczymy dalej...

Kari, brawo dla Bąbla!:)
U nas pomiędzy obrotem na brzuch a chwyceniem stópek było bodaj 2-3 dni przerwy:) Za to od tej chwili czekamy na obrót z brzucha na plecy już...liczę.. prawie 2 miesiące.. Ale Krasnal jest coraz bliżej tego:) Uważaj tylko żeby obrót na brzuch nie był przez odgięcie a przez ruch z pasa biodrowego - wiesz, "zamach nóżką":) Antylkopka to fachowo opisze w razie czego:)

kurcze to ja nie wiem czy on to dobrze robi...:confused: Bąbel ciagnie nozke owszem, np lewa, przeklada przez prawa i juz od pasa w dol lezy na brzuszku ale reszte osiaga wlasnie odginajac sie w tyl... wiec moze zle??

Kari, nauczy się.. Mój Franek obracał się prawidłowo, potem mu się coś poprzestawiało i zaczął przez odgięcie do tyłu - bardzo silnie odginał cały tułów. Potem dzięki rehabilitacji (rehabilitant na turnusie do znudzenia ćwiczył z nim obroty w prawidłowy sposób) znowu zaskoczył jak powinno byc.
Niestety te "najdrastyczniejsze" zdjęcia dla lekarza wykasowałam, ale znalazłam jedno, mam nadzieję, że da Ci jakiś obraz.

hg3ZINlfW6JTjGvFpX.jpg

reklama
....:-( nie za ciekawie, Babel robi baaardzo podobnie. tez sie tak odgina tylko ze tak jak juz napisalam, on owszem zaczyna od nogi i przeciaga ja w taki sposob ze cialo dzieli sie na 2 czesci: od pasa w dol lezy juz na brzuchu, a od pasa w gore jeszcze na boku. i zeby sie przewrocic calkiem na brzuch to wlasnie w taki sposob jak u Frania odgina tlow... kurcze a wizyta u rehabilitantki dopiero za 2 tyg... (wakacje ma). jestem skolowana, nie wiem co robic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry