reklama

Robimy zakupy dla maluszka

ja też o Huggisach słyszałam niemal same złe opinie, że odparzają, że przeciekają itd... w każdym razie już zdążyłam się nastawić, że będziemy raczej inwestować w Pampersy.

reklama
My też zdecydowaliśmy się ostatecznie na Pampersy, a o Hugissy zapytałam bo w gazetce od położnej mam kuponik na małą paczkę tych pieluch, ale teraz wiem że z niego nie skorzystam.

Ja chciałam was zapytać, jakie jest najlepsze mleko (oprócz tego od mamy:) i kaszki? To zależy od firmy, czy raczej upodobań i smaku dziecka ?
Wiesz co..to właściwie zależy indywidualnie od dziecka. W naszym przypadku, gdy odstawiłam Marysię od piersi, wtedy piła mleko Hipp1..Hippa 2 już nie chciała - nie wiem, nie smakowało jej chyba, więc spróbowaliśmy z Bebilonem2..teraz pije Bebilon3 i jej smakuje nadal..z tym, że na chwilę obecną pije już tylko jedną butelkę dziennie (rano, gdy się obudzi)..
A kaszki - naszej to jedno, zjada wszystkie:-)..

Żabcia, widzę, że rożek już u Ciebie :-) super jest, prawda?

a do mnie właśnie doleciała wyprawka z allegro, przejrzałam wszystko i nie żałuję ani grosza, a wydałam na to ponad 300 zł! rzeczy są jakościowo super, w świetnym stanie i tak teraz wygląda moje biuro w pracy haha (czekałam, aż wszyscy pójdą do domu żeby przejrzeć ciuszki) :-D

później postaram się wrzucić kilka fotek poszczególnych, co ładniejszych ubranek :tak:

U nas hitem były kaszki Bobovity.Jakoś Nestle nie bardzo,a juz wkurzało mnie,że nie chciały się porządnie roztrzepac i robiły się grudki.
Z mlekiem nie pomogę,choc używałam Aptamil a to to samo co Bebilon w Polsce :tak:

Kota oj tak rożek jest świetny i zastanawiam się czy nie kupie jeszcze jednego =P
A co do ciuszków no to kupeczka ładna czekam aż się pochwalisz innymi zdjęciami gdzie będzie widać jakie cuda zakupiłaś =)

reklama
u nas po odstawieniu od piersi Błażej pił Bebilon Pepti, to mleko na recepte dla dzieci ze skazą białkową...nie za dobre, ale on je pił..miałam szczęście ;) A teraz juz skaza sie nie pojawia i pije mleko Gerber...smaczne i cena OK.

Jeśli chodzi o kaszki, to my równiez BoboVita, ryżowe, nie mleczno-ryzowe, bo opakowanie tych drugich starcza na znacznie mniej razy ( po prostu kaszke ryzową np. bananową mieszam na mleku Gerber).
Każda mama trochę musi poeksperymentować z tymi pokarmami dla dzieci. Nie wszystkie dzieci jedzą to samo, więc wiadomo, trzeba sie dostosować. Ale tak jest ze wszystkim :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry