reklama

Robimy zakupy dla maluszka

kupiłam właśnie na allegro łóżeczko dla maluszka razem z materacem gryka-kokos, o takie:

12.jpg

11.jpg

reklama
kota-behemota fajniutkie łóżeczko, już wyobrażam sobie jak będzie ślicznie wyglądać z pościelą :-)

Widzę dziewczyny, że zaczynacie robić większe i poważniejsze zakupy. Ja postanowiłam kupić wózek i łóżeczko w październiku, i teraz zastanawiam się czy to nie za późno...

27012701, żabcia, my z wózkiem też się do ostatniej chwili wstrzymujemy, ale się naczytałam, że łóżeczko lepiej kupić wcześniej, bo może śmierdzieć lakierami itd, niech się powietrzy w razie czego :tak:

kota-behemota fajniutkie łóżeczko, już wyobrażam sobie jak będzie ślicznie wyglądać z pościelą :-)

Widzę dziewczyny, że zaczynacie robić większe i poważniejsze zakupy. Ja postanowiłam kupić wózek i łóżeczko w październiku, i teraz zastanawiam się czy to nie za późno...

Oczywiście,że nie jest za późno ;-)
Październik,a przecież zostaje jeszcze cały listopad i ciutkę grudnia.A łóżeczko warto rozłożyc na tydzień czy dwa przed rozwiązaniem.
Ja też się wstrzymuję,mam nadzieję ,nie wiem może głupią,ale,że to co teraz ma jakąś wartośc za 2 czy 3 miesiące może o parę groszy staniec :sorry:
Oby!

Kota bardzo ładne łóżeczko :-):-)

Koniecznie muszę sobie zrobic listę,co jeszcze potrzebuję.
No ciuszki to już mam na początek,kombinezoniki też,sterylizator i podgrzewacz do butelek też są,leżaczki również...A mam jeszcze matę edukacyjną i leżaczek do kąpieli.Pościel też już gotowa.
Brak wanienki,smoczków,butelek,wózka i łóżeczka :tak:
I nie wiem co jeszcze mi trzeba...

Salsik piękne ubranka, faktycznie, rewia mody :tak: :laugh2:
Mineralnakocica wózeczek też super! I kolorki mi się bardzo podobają :tak:
Kota ładny kolor łóżeczka :-)

Dzisiaj rodzice moi przyjechali z urlopu w Polsce i przywieźli prezenciki dla Maleństwa od pradziadków :laugh2: Dzisiaj już nie mam siły, ale jutro porobię i wstawię zdjęcia :tak: Dostaliśmy kocyk polarowy, komplet podusia+podkład (coś jak materacyk) z merynosów (jakieś owce australijskie?? :szok:) - przepiękny :tak: Do tego jedna prababcia sama na drutach zrobiła sweterek dla Maluszka - taki bialutki, śliczny, aż się popłakałam ze wzruszenia... ;-) No i od mamci dostałam kilka pieluszek tetrowych i flanelowych :tak:

W przyszłym tygodniu jedziemy do znajomych obejrzeć wózek, leżaczek-bujaczek i krzesełko do karmienia, bo chcą niedrogo odsprzedać cały ten komplet :tak: A dodatkowo zaklepaliśmy też łóżeczko drewniane od innych znajomych razem z materacykiem antyalergicznym dla Brzdąca, odbieramy za 2 tygodnie :-) Ma jeden minus tylko - brak wyjmowanych szczebelków... Ale G. powiedział, że coś na to zaradzimy ;-) A wygląda tak:

ł

reklama
Według mnie materac dobrze jest kupić nowy, bo często się zdarza, że dziecko zmoczy, zwymiotuje czy podczas biegunki wszystko przemaka. A wkładów raczej się nie pierze szczególnie jeśli mają wkłady kokosowe itp. Dla mnie to takie niehigieniczne ;\

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry