reklama

Robimy zakupy dla maluszka

hej dziewczyny sliczne zakupy!

Mła mnie również bardzo podoba sie model lózeczka, który Ty wybrałas, chętnie bym kupiła takie, ale ponieważ u nas łózeczko pierwszego syna, to takie typowe, najzwyklejsze łóżeczko sosnowe, to drugie chcę dokupic takie samo, żeby były jednakowe w dziecięcym pokoiku;)

Ja rożka używałam bardzo mało, ale moze to kwestia tego, że było lato i nie pakowalam maluszka w rożek w takie upały. Byc moze teraz rożek bedzie częściej potrzebny.

Mnie jest żal, ze ja tak nie poszaleje z zakupami jak Wy, bo wiekszośc rzeczy juz mam po Błażeju, calkiem spora ilośc, także nie bede sie dublować z zakupami, kilka zimowych noworodkowych rzeczy dokupie i tyle :D Za to chyba od tego miesiąca zacznę robic zapasy Pampersów (rozmiar 2,3) oraz chusteczek nawilżanych, zawsze sie koszta troche rozłożą, bo później zuzycie jest dośc spore ;)

reklama
No wg mnie, to taki noworodek zużywa więcej, bo więcej siuśka( pije w zasadzie tylko mleko, wiec pewnie dlatego , bo pokarm jest plynny)..no to przebiera sie co 3 godz, chyba że jest kupka( a tez u noworodków może byc ich kilka dziennie), no i w nocy też przebierasz z 1-2 razy po karmieniu,wiec moze to być na dobę 7-8 pieluch.

U starszego dziecka, tak od 6 miesiąca, to też wiadomo po kupce ( zazwyczaj 1-2 dziennie) zmiana pieluchy, a siusków jest mniej, wiec zmienia sie co 4 godz, i jedna na noc (pieluchy Pampers wystarczaja ładnie na cała noc, są chłonne) to wychodzi średnio z 4-5 pieluch. Tak jest u nas.

W paczkach małych rozmiarów jest pieluch wiecej np. w rozmiarze '2' - 94 sztuki, w '3' - 82 sztuki, a w '4' - 70 sztuk, wiec jedna paczka wystarcza srednio na 2 tygodnie. No i chusteczki 1- 1,5 paczki tygodniowo. Wiec zapasy warto robic :)

kurcze Klariss, dzięki za pouczającą rozpiskę, faktycznie, pieluchy chyba warto zacząć magazynować... teraz już na własnej skórze możemy zacząć odczuwać, że dziecko to niekończące się wydatki :-)
co do mokrych chusteczek to nie wiem, czy jest sens kupowac je już teraz, bo bałabym się, że pomimo szczelnego zamknięcia mogą zacząć wysychać, ale tak w listopadzie już można chyba zacząć gromadzenie.

kota nie martw się chusteczki mokre nie wyschną =)

klariss dzięki za tak pouczającą rozpiskę =)

A ja mam pytanie ile sztuk pieluch tetrowych zakupić ... ??

A ja dzisiaj w drodze z urzędu zahaczyłam o ciuchland =/

IMG_1706.jpgIMG_1709.jpgIMG_1711.jpgIMG_1712.jpgIMG_1710.JPGIMG_1713.jpgIMG_1714.jpgIMG_1708.jpg

A i jeszcze byłam w funciaku i jakoś nie mogłam się oprzeć żeby nie kupić pluszowej małpeczki, ale zdjęcia nie mogę dodać =/

Ostatnia edycja:
Klariss, przynajmniej dylemat łóżeczkowy masz z głowy ;) Swoją drogą, proste sosnowe łóżeczka widziałam w ikei. Kosztowały coś koło 90 zł, więc niewiele. O, proszę, tu jest link SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA

Żabcia, motyw krówki rewelacyjny :) Kiedy Ty masz jakąś wizytę, żeby w końcu wiedzieć, czy krówka ma być niebieska, czy różowa???

reklama
żabcia super zdobycze!!! fajnie że jest tu nas więcej maniaczek ciucholandow i odkupowania rzeczy... nie czuję się samotna bo moja kumpela uwaza ze to normalnie grzech kupowac po kims, a ja ze jest "głupia" bo co taki maluszek zniszczy!!!No chyba ze ulewa ale takich to nei kupie poplamionych itp.
Co do pieluch to własnie jest promocja 2pakow w realu dzis jade po 2 takie zestawy bo przy kamilu paczka 70 szt starcza mi mniej wiecej na 10-14 dni, zuzycie jest mniej wiecej takie jak mowila klariss choc u nas okres letni to były choroby i duzo picia przez nie i przez upały wiec moze dlatego szybciej schodziły. Chusteczki Kota Ci z pewnoscia nie wyschna:) a na promocje pieluszkowe i chusteczkowe trzeba polowac, szczegolnei oryginalnych pampkow. Bo potem akurat jak się koncza to nigdy nei ma;p;p/ Ja zawsze mam zapas przynajmniej 1 paczki i 3 paczki chusteczek. Niby większy koszt jednorazowy.. no ale za to problem z głowy i nie trzeba non stop jezdzic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry