• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lil-jako tako się czuję-chcę jutro jechać na pogrzeb małego a z drugiej strony ogarnia mnie panika straszna...poza tym moja mała spała dziś do 2 spokojnie więc w miarę się wyspałam, o 3 pobudka, o 4 mleczko-potem był krzyk, wzięłam ją do łóżka i spała do 6.30 -potem mąż wstawał do pracy to ją zabrał ze sobą do kuchni a ja z Danielem spaliśmy do 7.30;))) o tyle dobrego...

dziewczyny mam zagwozdkę-jedziemy na 2 tyg. i nie wiem jak zrobić z mlekiem dla małej-czy tachać z polski czy może jak moje bebiko to to samo co bebilon to tam na miejscu kupić aptamil (ang. bebilon)? tylko koszt powalający 800g- 9funtów...prawie 10...

reklama
Mary gratki dla Mii!!!a jak z jej skórą???kupiłaś coś w końcu??
pytałaś co u mnie-jednym słowem-czyste wariactwo...
dziś po pracy M. lecimy do chrześnicy M. z prezentem gwiazdkowo-wielkanocnym, potem szybkie zakupy
jutro na 13 jadę z rodzicami ponad 100km na pogrzeb i mam nadzieję,że M. dostanie pół dnia wolnego by z dziećmi zostać, a na 18 jest lekarz Majki i usg jej główki- M. chyba będzie musiał iść sam...
piątek wielkie sprzątanie
sobota-kawa i tort bo sis kończy 18 lat-ale skromnie
niedziela-u babci kawa
poniedziałek szykowanie męża na wyjazd i zaczynam akcję zbierania rzeczy dla nas na następny piątek
wtorek-M.leci do Paryża na rozmowę
środa-M. wraca nad ranem i pędzi do Poznania na egzamin
czwartek-pakowanie i ostatnie zakupy
piątek-WYLOT-jak ja się boję...

Paulina - trzymam kciuki za rozmowę i egzamin męża! Oraz życzę Ci dużo siłki i pozytywnego podejścia - oby się wszystko ułożyło jak najlepiej dla Was, bez względu na to, co to oznacza. :happy2: Domyślam się, ze się stresujesz, ale spokojnie, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. ;-) Mia dziś jakby mniej miała tych plamek, nie wiem, od czego to zależy, ale wczoraj odpuściłam kąpiel (mimo, że używam malutko specjalnego mydełka w płynie dla dzieci plus zawsze sporo oliwki) oraz smarowałam ją takim kremem dostępnym tutaj na bardzo suchą skórę u niemowląt. Zobaczę, jak dziś będzie. A Balneum kupię jutro, a w pt. mamy kontrolę u pediatry, więc poproszę o jakąś maść na te czerwone swędzące plamki/wysypkę, którą Mia ma na policzkach, pod bródką i na czole. No i zapytam o testy skórne na alergie! Pytałam o to ostatnio, baba twierdzila, że nic takiego nie ma, a na spotkanku mojej grupy poporodowej dowiedziałam się, że każdy lekarz może je wykonać!!! :angry:

Lil - dziękuję! :-) Jak nocka?

Wiola - jak samopoczucie? ;-)

Mary och ta służba zdrowia w norwegii....Maja też miała takie czerwone plamki na policzkach a bródka wyglądała jak poparzona...pomogło smarowanie emolientami-wtedy miałam alerco w domku

MARY gratulacje dla Mii:)))))) wrzuć filmik:)

LIL miała ospę w grudniu jak pół roczku miała:( siostrzeniec z przedszkola przywlókł i akurat dzien przed tym jak on zachorował to był u nas z wizytą...
Mała zniosła super. Nawet temperatury nie miała, krostek też niedużo. po jakichś 10 dniach już strupki schodziły. I nawet się jakoś specjalnie nie drapała i blizne ma chyba z jedną na pupci tylko. Także jedno choróbsko mamy zaliczone:)

My już po. Dobrze że nie zgodziłam się na dwa zastrzyki tak jak proponowała lekarka (bo wzw jeszcze mamy do zrobienia i pani proponowała za jednym razem). Mała strasznie się rozpłakała i zapowietrzyła ze 2 razy i nawet pani sama stwierdziła że lepiej że jeden tylko. Teraz juz pospała trochę i chlebek je i narazie w porzdku:)
Mało tylko coś przytyła bo ok 100g przez miesiąc wiec musimy zacząć dawać więcej obaków...
Korzystając z wolnego postanowiłam zrobić porządki takie super:)
Miłęgo dnia:)

Paulina - nie dziwne, że jeżdżą studiować medycynę do PL... A co do plamek, to właśnie tak wygląda - jak poparzenie! :zawstydzona/y: Kurczę, u nas jest tylko Balneum do kąpieli, nie ma kremu... Ale poprosze o jakąś maść, a raczej ZAŻĄDAM! :angry:

Monia - dzięki! :-) Współczuję przeżyć u córci, ale tak to jest z zastrzykami... :zawstydzona/y: Aż serce pęka, jak tak płaczą... Nas czeka znów szczepienie za jakieś 4 tyg.! :szok:

Cholerka, próbowałam wrzucić filmik na FB, ale mają teraz jakieś idiotyczne warunki, ze aż strach cokolwiek wrzucać! Złamaniem ich zasad jest wrzucanie filmików, ktore cokolwiek reklamują (tzn. znajduje się na nich logo jakiejś firmy). Jakby się przyjrzeć, to można się u Mii na ubranku dopatrzeć, czy na macie edukacyjnej, na której na tym filmiku leży, więc ja dziękuję! :oo2::errr::crazy:

Mademoiselle - :-):-):-):-):-):-) To taka z Ciebie śliczna babeczka! :-)

Mary :-) ależ......
Gratulacje wielkie dla Mii :))))) Jaka to radość móc obserwować co rusz to nowe
postępy naszych maluchów :))

Paula - przepraszam, ze w takim momencie, ale....czy mogłabym Ci wysłać na maila
ten mój nieszczęsny posklejany kubek? Bardzo za nim tęsknię, gdybyś taki spotkała,
Będę bardzo wdzięczna :)

Wiola - lata Kochana, lata......:-)))) Za kilka lat sama zobaczysz :-p

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry