reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki Mary kochana za słowo wsparcia! On uderzył Martynkę, żeby mi na złość zrobić. Dostał karę za to, że siedział w pokoju. Potem przeprosił Martynkę i bawił się z nią, głaskał po główce - zrozumiał, że źle zrobił. On po prostu nie potrafi w danej chwili zapanować nad złością. Nie wiem, co robić, żeby mądrze go wychować. Człowiek w pierwszej chwili chce krzyczeć z emocji, mój pan ma ochotę dawać klapsy i ciągle chce stawiać w kącie (z czego jak pisałam Maciuś tylko się śmieje) - czuję, że nie tędy droga...Tylko w takim razie którędy? :errr:

Lil - Carolineee ma racje. Mysle, ze to taki okres buntu, a przy okazji moze takze w pewnym stopniu zazdrosc o mlodsza siostre... Bardzo dobrym sposobem jest zupelnie "olanie" i jego, i sytuacji, gdy jest niegrzeczny. W napadach zlosci mozesz mu powiedziec, ze zachowal sie niegrzecznie i nie bedziesz z nim rozmawiac dopoki sie nie uspokoi, nie przeprosi i nie zrozumie, ze zle postapil, a do tego czasu musi posiedziec sam w innym pokoju. Ja bym chyba tak zrobila.

reklama
Dzięki Carola! Intuicyjnie czuję, że konsekwencja i spokój są najlepsze. Ale w praktyce to już gorzej jak człowiek zmęczony i nerwowy...

Mary tak staram się robić, ale chyba czasami za dużo emocji w to wkładam...krzyk na pewno nie jest dobry...

hej hej
to nie byl koniec lupow tylko mnie wcielo :)
oto ciag dalszy :

Załączniki

• SAM_6572.jpg
    SAM_6572.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 31
  • SAM_6573.jpg
    SAM_6573.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 31
  • SAM_6574.jpg
    SAM_6574.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 34
  • SAM_6575.jpg
    SAM_6575.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 32
  • SAM_6576.jpg
    SAM_6576.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 36
  • SAM_6577.jpg
    SAM_6577.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 32
  • SAM_6578.jpg
    SAM_6578.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 37
  • SAM_6579.jpg
    SAM_6579.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 35
  • SAM_6580.jpg
    SAM_6580.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 32
cd. ciagu dalszego

Załączniki

• SAM_6582.jpg
    SAM_6582.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 29
  • SAM_6583.jpg
    SAM_6583.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 29
  • SAM_6581.jpg
    SAM_6581.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 30
  • SAM_6584.jpg
    SAM_6584.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 29
  • SAM_6585.jpg
    SAM_6585.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 31
  • SAM_6586.jpg
    SAM_6586.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 36
  • SAM_6587.jpg
    SAM_6587.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 31
  • SAM_6588.jpg
    SAM_6588.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 29
  • SAM_6589.jpg
    SAM_6589.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 34
  • SAM_6590.jpg
    SAM_6590.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 29
cdddddd :

lil : jetsem pewna ze to tylko taki etap, poldek kilka tyg temu byl baaardzo nieznosny ! myslalam z enie wytrzymam i do pracy pojde albo dam go do skzoly ze stolwka na caly dzien ! i nagle z dnia na dzien cisza, przeszlo : nie wiadomo dlaczego, tak samo jak niewiadomo dlaczego przyszlo ! ponoc w tym wieku czesto sa takie etapy ... sinusoida :/

Załączniki

• SAM_6591.jpg
    SAM_6591.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 32
  • SAM_6592.jpg
    SAM_6592.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 32
  • SAM_6593.jpg
    SAM_6593.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 35
  • SAM_6595.jpg
    SAM_6595.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 33
  • SAM_6596.jpg
    SAM_6596.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 30
  • SAM_6597.jpg
    SAM_6597.jpg
    10,6 KB · Wyświetleń: 35
  • SAM_6598.jpg
    SAM_6598.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 29
  • SAM_6600.jpg
    SAM_6600.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 37
  • SAM_6601.jpg
    SAM_6601.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 29
carola nie wiem, ale sztuka 1-2-3 euro. ciuskzi jak lepsze moglo byc 4 euro ale nie wiecej takze jakas tam sumka wyslz,a ale biorac ppod uwage cene ubranek/ksiazek nowych ... to grosze... tak jaby w polsce sie obkupic "wszystko za 1-2-3-4 zlote" :) a przepraszam za lego duplo cyrk zapalcilam cale 5 euro ;)

JOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Takich zakupów to moje łoczy jeszcze nie widziały!!!!!!!!!! Jest na co POPACZEĆ!!!!!!!!!!! I te ceny!!!!!!!!!!!!

Maciuś śpi, w domu cisza - więc ja też uciekam i do jutra!!!!!!!!!!! DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ! Z Wami to ja wszystko dam radę!

cześć dziewczyny!

witam Was wszystkie po przerwie. jakoś tak ostatnio niezbyt przesiaduję przed kompem. zmęczenie materiału? :baffled: mam nadzieję, że nas pamiętacie ;-)

mery współczuję samotności bez lubego, mój wraca podobnie jak Twój więc w jednym czasie się będziemy cieszyć ;-)
Asionek gratki ząbka!!! to się rozwiązał worek zębuszkowy. Mojej średnio co 2 miesiąc wychodzą kolejne jak do tej pory: luty dwie dolne jedynki, kwiecień dwie górne, a teraz w czerwcu jak na razie prawa 2 ;-)
Kocurek Wam też gratki ząbka, śliczna ta Twoja mała :-)
Monia współczuję z powodu kolegi.
Rurka nie mogę nie napisać tobie, ja kiedyś na początku wariatka jedna chcialam przejść z bebilonu na bebiko - (z wiadomych przyczyn) i zrobiłam to tak, że skonczylam jedno zaczelam drugie... sama się teraz zastanawiam jak mogłam tak gwałtownie, Olka zareagowała tym, że po każdym karmieniu ulewała- do następnego... więc powrót do bebilonu i przeszłam drugim razem stopniowo. I było OK. kumpeli córka też miała kolki, ani butle specjalne, ani zmiany mleka nic nie dawały. na trochę łagodziły te niemieckie krople. Trza to jakoś przetrzymać! SIŁY ŻYCZĘ!!!
Maja wszystkiego dobrego!
Jos zakupy że hej! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
LILUŚ kochana jeszcze ja chciałam:)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Dużo siły i cierpliwosći i spełnienia marzeń mieszkaniowych i wszystkich innych!!!!!
STO LAT STO LAT:))))
Co do Maciusia to wiesz nasunełą mi się pewna myśl... nie wiem jak to jest w praktyce bo sama nie stosowałam. Jak piszesz że on nie umie wyrażać złości to poza konsekwencją w karaniu itp. musisz mu tłumaczyć że to co czje to złość i proponowac co moze z tym zrobić... I wogóle dużo mu tłumaczyć takich wydawałoby sie oczywistych rzeczy typu "wiem ze teraz jesteś zły bo......, ale to nie znaczy ze możesz ........., albo za chwilę przestaniesz się złościc i pogadamy" i jak mu przejdzie to wytłumaczyć jeszcze raz sytuację.
Mój 5-letni siostrzeniec ma problem z radzeniem sobie z emocjami, bo nikt go nigdy nie uczył jak to robić, i np jak się zezłości to wpada prawie że w furię i potrafi gryźć i kopać. I kiedyś rozmwiałąm z moją nianią o tym (ona ma 12 lat doświadczenia, w tym kilka lat z dzieckiem z zespołęm downa). I właśnie tak mi tłumaczyła że powinna siostra moja z Matim robić. Wiem ze to ciężko jak się nie ma siły ale naprawdę warto:)

JOS wow wow!!!!!!!!!!!!!!!! Aleś nakupiła!!! Super że macie takie promocje:))

RURKA mi tez mówiły położne żeby młodą kłąść na brzuchu! I ona spała na brzuchu w dzień jak mogłam co chiwilę zagłądać, a w nocy spała na boczku lub plecach. Jeśli Zuzinkowi taka pozycja pomaga to czemu nie?

My dziś znowu po aktywnym dzniu:) Cały na wsi:)) Były tez moje siostry, w tym ta z miesiąc młodszą córeczką. Także Młoda nie dość ze miała widownię do podziwiania wyczynów, to i towarzystwo do zabawy:))
Fotelik dziś już lepiej. Chłodniejszy samochód był i wcale się nei spociła i spokojnie usnęła:) A w drodze powrotnej pogryzła tą nakładkę z przodu:) Także pewnie się przyzwyczai:))

Dobranoc:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry