reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
MARYLKA - głowa do góry;-) Jesteś dzielną kobietą - już Ci to napisałam na zamkniętym;-) Tak jak sama piszesz trzeba żyć przyszłością a nie myśleć o przeszłości

KINGA - dużo zdrówka:-) kuruj się kochana:tak::tak:
MAMA - dla dzieciaczków też dużo zdrówka;-) żeby to nie było nic poważnego:no:

ASIUASIU - nie pomogę słonko bo już nie pamiętam:sorry: Ale mam nadzieję że to nic groźnego

reklama
margolcia dzięki,chyba powtórzę,żeby mieć święty spokój.a na swoim ginku to się zawiodłam,więc muszę iść do innego z wynikami.on mnie nawet nie zbadał po zabiegu,nie wspominając o usg,badaniach itd...robiłam cytomegalię(nie mam jeszcze wyniku),tsh,mocz ,krew.aaa,przy tym odczynniku IgG miałam taką strzałkę do góry;/
marylka przeczytałam i napisałam:tak:

asiuasiu może idź do przychodni do innego lekarza:tak:

kinga zdrówka życzę:tak:

iwonka2b współczuję i też zdrówka życzę:tak:

elleth będzie dobrze!!!

a jutro do pracy,buuuuuuuuuuuuuuuu:-(:-(:-(

Ostatnia edycja:
Buziaczki Kochane moje! :-)

Przepraszam, że tak zawracam Wam główkę, ale mam ważne pytanko... Nie wiem, może któraś z Was będzie mogła mi pomóc...

Już trzeci cykl biorę tabletki antybocianowe ;-) Już 10 dni brania tabletek za mną, dzisiaj wieczorkiem biorę 11 z opakowania (Microgynon, tabletki jednofazowe). Od kilku dni bolą mnie piersi, od czasu do czasu mnie mdli ale nieznacznie, mam brak apetytu i generalnie "dziwnie" się czuję (nie wiem, jak określić ten stan). Przedwczoraj ból piersi nasilił się, a wczoraj to już nawet nie mogłam się dotknąć po nich, bo sutki tak mnie paliły, że nieporozumienie :no: Nigdy do tej pory w moim życiu tak nie miałam, ani w czasie kiedy nie przyjmowałam tabletek, ani przy przyjmowaniu ich kiedyś... :no: Dzisiaj już z nimi trochę "lepiej", ale dalej bolą jak szalone i nie tak jak zwykle - "z boku" - ale całe, z akcentem na "od spodu" ;-) Pojawiły się też na nich wyraźnie widoczne żyłki, już jakieś 1,5 tyg temu. Wcześniej nie zwracałam uwagi na takie rzeczy, bo - wiadomo ;-) - tabletki anty to jednak większa pewność ;-) Ale coś mnie tknęło, przeczytałam jeszcze raz ulotkę i... zdębiałam...:szok:

Pod koniec brania poprzedniego opakowania przytrafiła mi się okropna dolegliwość mianowicie STRASZNY BÓL ZĘBA... Przez tydzień brałam antybiotyki, w tym czasie kończyłam ostatnie 4 tabletki z opakowania Microgynonu. Okres "z odstawienia" wyglądał bardziej jak brudzenie, niż okres i trwał ze 2 dni :dry: Oczywiście o tym, że tabletki antybocianowe mogą wejść w interakcję z antybiotykiem pomyślałam dopiero... dzisiaj po przeczytaniu ulotki w necie... :confused::dry::sorry2: Nie ma co, inteligencja... Tak czy inaczej nie zabezpieczaliśmy się dodatkowo, a że "poszaleliśmy" trochę :zawstydzona/y: zastanawiam się teraz, jakie mogłoby być ewentualne prawdopodobieństwo ciąży i co mam zrobić?? :-(

Poczytałam już w necie trochę na ten temat, ogólnie i z uwzględnieniem TYLKO moich tabletek... Możliwość zajścia w ciążę może wystąpić szczególnie na początku i na końcu brania opakowania, jeśli np pojawiły się wymioty, biegunka czy brało się antybiotyki... Dodatkowo moja najlepsza przyjaciółka kiedyś brała Micro i mimo regularności w przyjmowaniu zaszła w ciążę, z której ma już dzisiaj 5 letnią córę ;-)

Tak czy inaczej, nie wiem, co mam zrobić teraz... :-( Pomocy, doradźcie coś... :-( :shocked2:

asiu może faktycznie zadzwoń do ginka. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże.
marylka tulę mocno, żeby smutki przeszły precz!!!!

BIBINKA witaj:-) Gratuluję wyników męża:tak::tak: I jak po weekendzie - zrelaksowani?
IWONKA - biedna Ty jak to migrena:no::no:

ASIUASIU- nie martw sie na zapas-takie sytuacje beda w ciąży-silny bol i skórcze to oznaka do niepokoju i szybkiego dzialania a teraz nic sie nie stresuj-idz do apteki kup tantum rosa i przemywaj ,moze jakies zapalenie:sorry:
KINGA- do dokladnie-bardzo zadko mi choruja a szczegolnie Zuza,ale ide niech ich oslucha bo ta pogoda teraz:wściekła/y:i nie chce zyby sie na pluca przenioslo:no:a jak Filip dzis??
ELLETH- jestem z Toba i trzymam za reke jak bedziecie wchodzic do lekarza-wspieraj męża bo dla nich to tez ciezkie przezycia,ale my tu kciuki trzymamy i wierzymy ze bedzie si!!!!!!!!!!!

sergeevna jak tylko możesz zrób test. Jest prawdopodobieństwo ciąży. Nie wykluczaj jej, bo wiele dzieci jest z"brania tabletek" także. musisz mieć pewność. Ewentualnie zrób Bhcg.

elleth nie bój się nic. Jesteśmy z Tobą i mężem myślami!!!

dziękuję kurczę jeszcze takich silnych migren nie miałąm to te pogody bleeeeeeeeeee

sergeevena po pierwsze zrób test to da Ci jakiś obraz

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry