reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzieki za powitania. To moje pierwsze forum dlatego potrzebuję pomocy przy obsłudze. Jak to robicie, że wklejacie wypowiedź kogoś komu właśnie chcecie odpowiedzieć? No i jak umieszczacie te suwaczki i inne opisy pod swoim podpisem?
Ktoś mnie prosił (nie pamiętam kto...) żebym napisała cos o sobie. Mam 31 lat, o dziecku marzę od co najmniej dwóch, ale z powodów zdrowotnych męża musieliśmy poczekać dwa lata na starania. Staraliśmy się dopiero drugi raz, ale ja sie czuję jakbym już od dwóch lat to robiła, same rozumiecie....instynkty szaleją a i zegar biologiczny tyka...
Mieszkam pod Poznaniem i bardzo wierzę, że w tym roku sie uda zaciążyć :-):-):-)
A tak poza tym to fajna ekipa sie na tym forum zebrała, już Was lubię dziewczyny :)

reklama
SORBUŚ pchelki na noc ciężaróweczko:-D:-D

LORELAIN - co do mowy to Pati też miała cięzko - nie chciała nawet powtarzać prostych słow:baffled: Mówiła mama tata i to wszystko, jej językiem był język migowy:rofl2::rofl2:
a teraz nawija od rana do wieczora jak karabin maszynowy:-D:-D a co sikania to jak rano wstanie to pierwsze co zrób to sadzaj na nocnik - u nas to zadziałało

a ile miała jak zaczęła mówić?

Maggi - te rady są do kitu, bo dziecko nie jest głupie. Jak mu powiem wybierz sobie pampers czy Majtki to on sobie weźmie pampersa se jeszcze sam założy i ma wszystkich gdzieś. Może chodzić pół dnia w zasiuranym i mu tam nic nie przeszkadza, jak jest w matkach to sika do majtek i tez mu wszystko jedno, co tam, że całe gacie mokre jak on wraca w najlepsze do zabawy.

Mama
- no próbowałam juz dawno wszystkiego co napisałaś, to co moje dziecko na to ? jak go posadzisz na nocnik czy kibelek to spierdziela dalej niż pieprz rośnie, albo siedzi grzecznie nawet pół godziny i nie zrobi nic. Czasami to nawet wie ze nie wolno sikac do majtek, no to nei sika wcale pzrez pół dnia. Bicie brawa, naklejkiw nagrode i inne cuda wianki na niego nie działają. Jakiś czas frajde sprawialo mu spuszczanie wody, no to sobie juz wymyslił ze po co ma sie sam męczyc skoro moze mamusi spuszczac w trakcie zimną wode eeeeeeeeeeeeh
Z tym mowieniem to mi ręce opadają, czasmai boje się, że on nigdy nei zalapie, większośc jego frustracji wynika z tego, że nie potrafi powiedziec, mnei to tez do sząłu doprowadza bo efekt taki ze pół dnia buczy bo nie umie mi migowo czegos pokazac. No nie mówi włąsciwie nic. jego słowa to :
tata
baaaaaaardzo sporadycznie mama
Kami ( imie psa)
....... aha udaje odgłosy zwierząt, no ale to nei są zadne wyrazy
nie mowi nawet takich prostych jak baba czy dada.

Tonya - jeśli chodzi o wklejanie odpowiedzi to ta opcja jest pod Twoją wypowiedzią. Na pasku masz kilka opcji - "dodaj na bloga" klikasz jeśli chcesz danego posta wrzucić na swojego bloga. "dzięki!" to opcja której możesz użyć jeśli chcesz komuś podziękować za jego post, jeśli w czymś pomógł, powiedział coś miłego itp. "odpowiedz" - wtedy odpowiadasz bezpośrednio na tą wiadomość nawet jeśli pod nią pojawiło siię już kilka innych. "cytuj" - to opcja która Cię interesuje :) odpisujesz na dany post cytując wypowiedź tej osoby. I ostatni znaczek niestety nie wiem do czego służy :(
jest jeszcze opcja ""edytuj" której możesz użyć jeśli już posłałaś wiadomość ale jeszcze Ci się przypomniało coś co byś chciała dopisać

I dupa... Posta mi wsiaknelo...

Popcorna jeszcze mam dla chetnych

Cos jeszcze pisalam i juz nie pamietam co... Acha, o aukcjach byla mowa, Chyba Sorbus wspomniala... No i juz sobie kupilam testy ciazowe

Jesli chodzi o cytowanie innych wypowiedz to Tonya
pod wypowiedzia kogos masz tam na dole po prawej "cytuj" kikasz to, wtedy otwiera sie okno do pisania, ale juz z cytowana wiadomoscia i pod tym wpisujesz swoj tekst...
Malo logicznie pisze, ale mam nadzieje ze zrozumiesz

Tonya - jeśli chodzi o wklejanie odpowiedzi to ta opcja jest pod Twoją wypowiedzią. Na pasku masz kilka opcji - "dodaj na bloga" klikasz jeśli chcesz danego posta wrzucić na swojego bloga. "dzięki!" to opcja której możesz użyć jeśli chcesz komuś podziękować za jego post, jeśli w czymś pomógł, powiedział coś miłego itp. "odpowiedz" - wtedy odpowiadasz bezpośrednio na tą wiadomość nawet jeśli pod nią pojawiło siię już kilka innych. "cytuj" - to opcja która Cię interesuje :) odpisujesz na dany post cytując wypowiedź tej osoby. I ostatni znaczek niestety nie wiem do czego służy :(
jest jeszcze opcja ""edytuj" której możesz użyć jeśli już posłałaś wiadomość ale jeszcze Ci się przypomniało coś co byś chciała dopisać

Dziękuję bardzo, już jestem madrzejsza :-)

A te opisy pod swoją wypowiedzią jak umieszczacie?

a ile miała jak zaczęła mówić?

Maggi - te rady są do kitu, bo dziecko nie jest głupie. Jak mu powiem wybierz sobie pampers czy Majtki to on sobie weźmie pampersa se jeszcze sam założy i ma wszystkich gdzieś. Może chodzić pół dnia w zasiuranym i mu tam nic nie przeszkadza, jak jest w matkach to sika do majtek i tez mu wszystko jedno, co tam, że całe gacie mokre jak on wraca w najlepsze do zabawy.

Mama
- no próbowałam juz dawno wszystkiego co napisałaś, to co moje dziecko na to ? jak go posadzisz na nocnik czy kibelek to spierdziela dalej niż pieprz rośnie, albo siedzi grzecznie nawet pół godziny i nie zrobi nic. Czasami to nawet wie ze nie wolno sikac do majtek, no to nei sika wcale pzrez pół dnia. Bicie brawa, naklejkiw nagrode i inne cuda wianki na niego nie działają. Jakiś czas frajde sprawialo mu spuszczanie wody, no to sobie juz wymyslił ze po co ma sie sam męczyc skoro moze mamusi spuszczac w trakcie zimną wode eeeeeeeeeeeeh
Z tym mowieniem to mi ręce opadają, czasmai boje się, że on nigdy nei zalapie, większośc jego frustracji wynika z tego, że nie potrafi powiedziec, mnei to tez do sząłu doprowadza bo efekt taki ze pół dnia buczy bo nie umie mi migowo czegos pokazac. No nie mówi włąsciwie nic. jego słowa to :
tata
baaaaaaardzo sporadycznie mama
Kami ( imie psa)
....... aha udaje odgłosy zwierząt, no ale to nei są zadne wyrazy
nie mowi nawet takich prostych jak baba czy dada.

LOR to rzeczywiście mały cwaniaczek:sorry2::sorry2: Pati zaczęła mówić jak miała po 3 roku życia. też się martwiłam że nie będzie mówić, czytałam bajki ,puszczałam bajki w TV to nawet nie chciała ogladać :happy: A jak zaczęła to z dnia na dzień coraz więcej słówek znała:tak: A co sikania to nie wiem co Ci poradzić bo u nas to jakoś poszło i Pati odkąd skonczyła rok sikała do nocnika a kupka tez miesiąc później:tak::tak: Ale tak jak ci pisałam jak tylko oczy rano otworzyła to szłam z nią do łazienki na siku. :tak:

Ostatni sluzy do tego ze jak np przegladass po kolei zaleglosci to dodajesz kilka wypowiedzi dziewczyn i potem na samym koncu dajesz odpowiedz i wklejaja Ci sie te wszystkie cytaty ktore dodalas

reklama
nie ma za co :)

ooooo mała dzięki!!!!! Też zmądrzałam trochę :)

aga!!!!!!! Dokładnie o tym samym pomyślałam :P Bo mi się w foobarze włączyło akurat BEP i mi się zachciało pobujać :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry