oj
martuś źle mnie zrozumiałaś - nie chodzi mi o to że kot jest rzeczą bo sama jestem za zwierzakami w domu tyle że koty bywają złośliwe i zazdrosne niestety a to może skończyć się tragedią. MOja ciocia miała kota w ciąży i było wsio ok

jak wróciła po porodzie z dzieckiem - zaczęły się numery a ostatecznie kota musiała wydać bo drapał maluszka i spał mu na twarzy jak się wychodziło z pokoju

Koty potrafią być bardziej zazdrosne o małe dziecko w domu od psów i dlatego jestem tego samego zdania co spora liczba moich znajomych - zwierzaka pt kot czy pies powinno się wyprowadzić z domu na dwa trzy tygodnie przed porodem, wysprzątać dom i wywietrzyć a żeby wrócił w dwa trzy tygodnie po powrocie do domu jak zapach nowego lokatora już będzie w domu wtedy piec czy kot wchodzi na teren dziecka a nie na odwrót i mniejsze jest ryzyko zrobienia przez zwierzaka głupoty

Ja wiem ze jest to przeżycie dla zwierzątka ale chyba ważniejsze jest dziecko i jego zdrowie
jaewa - najlepiej iść ok 7 tygodnia to wtedy może zrobić usg na którym będzie coś widać

chyba że u ciebie jak w UK robią dopiero w 12 tygodniu usg to możesz iść wcześniej bo i tak samo badanie

A toxo mogłaś przechodzić nawet nie wiedząc. Ale lepiej zrobić sobie badania
Spadam spać bo padam na pyszczek i oczy mi się już kleją a młode woła spać więc
Dobranoc :-)