reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Szczesliwa pamietam jak moja przyjaciolka z NZ co jest teraz znowu w 6 miesiaciu ciazy opisywala mi jakie to jest uczucie jak matka czuje ruchy swojego dziecka.....i porownala mi to do wielkiej plywajacej ryby w brzuchu :) Ale tez sie cieszyla bardzo jak sie dziecko ruszalo i kopalo :) A Ty Kochana jakie plany na dzisiaj?
Musze powiedziec ze mieszkasz bardzo blisko mnie jezeli chodzi o Polske bo ja z Gliwic jestem :P

No tez mi sie wydaje ze krotki lot nie zaszkodzi... :) Dziekuje za rady :*

Przepraszam Was ze nie pisze polskimi literami ale nie mam polskiej klawiatury a wiem ze to glupio wyglada tutaj na forum...i nie odbierajcie tego prosze jako brak szacunku do Was :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jaewa - ja dzisiaj popołudniu śmigam najpierw do Cioci do Chorzowa , a potem do babci do Katowic .... ja nie wiem do czego to porównać bo jak np dzidzia sie naciąga to mam taaaką wielką górę koło pępka :):) a potem takie pagórki na brzuchu :):) ostatnio miałam śmieszną sytuacje tzn leżałam i mój piesio spał sobie u mnie głową na brzuszku moja dzidzia w tym momencie kopała wiec mój piesio sie wystraszył i na równe nogi i tak śmiesznie wąchała mój brzuch wyglądało to tak śmiesznie ze leciały mi łezki :):) nioo kochana to bardzo blisko jak Ty z Gliwic :):)

Misia nie chodzi o to tylko ja mam laptopa kupionego tutaj w Au i klawiatura nie ma polskich liter...Moze da sie to jakos zrobic ale ja nie umiem :P

Szczesliwa mi by tez chyba lezki polecialy :) Super smieszna sytuacja i doskonale Cie rozumiem :)
No to widze ze dzisiaj bedziesz zajeta caly dzien :) Mam nadzieje ze macie ladna pogode?
Moja Babcia sie przejela jak z nia rozmawialam na Skypie i juz mi obiecala ze bedzie ubranka dla maluszka z Polski slala :)

jaewa - dziewczyny we wczesnej ciąży latają i nic się nie dzieje a to krótki lot więc nie powinno być problemów :tak: gorzej jakby to była wycieczka do Polski to wtedy opinia lekarza konieczna ale ja bym poleciała :-) A pytać nikt Ci nie zabroni :tak: :-D Nikt nie jest alfą i omegą :-D Możesz zacząć mieć mdłości w najbliższym czasie a spać będzie ci się chciało do samego końca ciąży - i powiem Ci jedno - korzystaj póki możesz bo potem się nie wyśpisz :-D Przynajmniej przez pierwsze pół roku :-D A jeśli chcesz możesz zrobić sobie badania przed wizytą tylko lepiej wziąć sobie skierowanie od rodzinnego na morfologię, glukozę i mocz ogólny. Potem czekają was badania na oznaczenie grupy krwi - oboje - czy nie ma konfliktu - jeśli nie macie zapisane w dowodach bądź nie jesteście dawcami. No i zalecone przez lekarza: przeciwciała na: toxoplazmoze, cytomegalie, różyczke, przeciwjądrowe. Ale nie wiem czy u was zlecają w ogóle te badania bo co kraj to obyczaj :-D

Szczęśliwa - to współczuję nocnych wstawań - mi młody dał już spokój i wstaję max raz w nocy o ile w ogóle :-D Ale kopniaczki wspaniała rzecz - choć powiem Ci jedno - przestaniesz tak się nimi cieszyć jak poczujesz piętę pod żebrami :-D Albo jak Cię kopnie w kręgosłup - ból jak sam pieron :-D Mi jak kiedyś Karola przywaliła w kręgosłup to przez godzinę się zwijałam z bólu na wyrku bo wstać nie mogłam :-p :-D

Racuszki wyszły boskie i sobie właśnie kończę, Karola wcięła 4 racuchy - wręcz je połknęła :-D Śmiać mi się z niej chciało bo pierwszy raz miała taką fajną odmianę na śniadanie :-D Ale cieszę się że jej smakowało :-D

Jaewa - żałuje ze nie zdążyłam sięgnąć po tel i nagrać ..... nioo popołudnie pełną parą :) pogode mamy fatalną :( ale nie pada :) ja Ci powiem że jak nie ma upału to dla mnie raj na ziemi :) a wiesz jakie są babcie zrobią wszystko dla prawnuków :)
Sol - wiem wiem że potem jak mi malec zapoda kopa po żebrach to narobie w portki ale co tam damy rade :):) najważniejsze żeby kopało .... ja ogólnie mam niskie ułożenie brzucha i mam okrągły jak piłka :):)

Sol Kochana juz sie boje co bedzie sie dzialo w ciagu pierwszych 6 miesiecy :P
Zobacze jaka jutro bedzie pogoda i jak bedzie ladnie pojde sie wypytac co i jak do przychodni bo tutaj nie wiem jak to wszystko wyglada....

Szczesliwa ja tez nie lubie upalow...U nas za troche lato i powyzej 40c....

Kochane zegnam sie bo S wrocil z pracy i jest glodny :P
Sciskam Was kazda z osobna i zycze milego dnia :*** Do napisania :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry