• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wyobrażam sobie :) A masz już wszystko dla Kubusia? Dla mnie najgorszy był 9 msc. Wtedy byłam strasznie niecierpliwa i z każdym dniem coraz bardziej zniecierpliwiona że to jeszcze nie nastąpiło :):)

Szczęśliwa - jeszcze zatęsknisz za tym jak był w brzuszku :-p

musia - ja marnie chwilami ale jakos do przodu :-)

majqa - to się ciesz - Karola ma plusa więc musiałyśmy dostać w tyłek zastrzyk :-p

Idę usypiać moje dziecię bo sama padam po dzisiejszych spacerach :-p

Dobranoc wszystkim :-)

Sol dasz radę dzielna mamuśko ! :)

Szczęśliwa nie ma sie czego bać ;) Boli owszem, ale da się przezyć i zapomina sie o wszystkim w chwili zobaczenia dziecka. :)

monisia - luteina działa w ciąży tak jak organizm tego potrzebuje :tak: Jak odstawisz to nic się złego nie stanie - plamienia nie będzie bo hormony ciążowe je zablokują :tak: Przy niedoborze lutealnym (1 na 100 kobiet) jest ona wskazana bo utrzymuje niejako poziom tego hormonu ale normalnie nie przeszkadza i nie koniecznie musi pomagać - jeśli poziom progesteronu jest odpowiedni - organizm luteinę po prostu olewa :-) A w kolejnych ciążach jak ja sobie poczytałam to wszelkie odczucia mogą być wyraźniejsze niż w pierwszej bo w pierwszej ciąży nie zwraca się na nie uwagi a teraz organizm już wie co na rzeczy, macica pamięta poprzednią ciążę i wszystkie rozciągania, napięcia mięśniowe są bardziej odczuwalne :tak: Kopniaki później też :dry:

My właśnie wróciłyśmy od mojej mamy. Ja sobie banana i jabłko zafundowałam na kolację bo dupa rośnie a owoce są przynajmniej zdrowe :-p Ale jak u mamy poczułam pieczarki duszone z cebulką to nie mogłam sobie odpuścić :no: ślicznie pachniało i jeszcze lepiej smakowało :-D Jutro wraca M rano a wieczorem mam wizytę o 20.45 więc jak o 21 wejdę to będzie ok a wrócimy pewnie kole 22 więc dopiero wtedy zajrzę bo chcę się moim miśkiem nacieszyć póki mogę :sorry: Dobrze że moja mama zostanie z młodą w domu :-)

Kochana dziekuje ze mnie uspokoiłas:)
Dobrej nocki Kochane!!!!! Do jutra!!!!

reklama
Ja pojechałam do szpitala kiedy odeszły mi wody płodowe. Od razu się zebrałam i pojechałam do szpitala. N kilka dni przed zaczęły się silne skurcze, w bardzo nieregularnym odstepie czasowym, po odejściu wód płodowych nasiliły sie i stały się dużo częstsze. W szpitalu już się mną zajeli, troszkę czekałam, az poród sie zacznie, ale nie było to bardzo długo. :)

Słyszałam, że jak wystapia skurcze, to można wejść do wody z ciepłą wodą, wtedy będzie lepiej. Jednak nie przetestowałam tego więc nie wiem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry