Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
pok : rozumiem o co ci chodzi i z tym publiczne/prywatne sie z toba zgadzam... i gdybym byla w polsce czy w niemczech czy w skandyanwii (zwlaszcza!!!) to bym sie nawet nie wahala
nie ebde tu opisywac systemu fr. ale ja wlasnie od tego chce uciec! i dlatego mysle o szkole prywatnej
tutejszy system jest systemem 1. stresujacym, 2. oglupiajacym (wkuwanie na pamiec jak najwiekszej ilsoci materialu to podstawa, od 60 lat sie metody nie zmienily) 3. nie ksztaltujacym w absolutnie zadnym stopniu indywidualnosci dziecka!
wszyscy maja robic tak jak mowi p. nauczycielka, najlepiej zdana lekcja/odpowiedz to taka, ktra mozliwie byla najblizsza tego co pwoiedziala naucyzcielka
dlatego najlepiej nagrac na dyktafon i wykuc slowo w slowo
do tego szkoly tu maja mega dyscypline, ilosciowa 1 z najgorszych programow w europie
dzieci juz "za dzieci" sa zmeczone i przytloczone iloscia nauki
- pedagogika : nie ma tu takiego kierunku studiow !!!! jest nauczyciel techniczny(przedmiotu albo spycholog, psychologow w publicznych skzolach nie ma, a jak sa to wrazie problemu, nauczycielami oni nie sa...nauczyciel nie ma pojecia o psychologii, rozowoju psychice dziecka...
poza tym dyscyplina + krytyka - tez po stardowanemu
cale zycie slyszy sie z ejest sie 'nul' nawet jak jest sie dobrym, tylko po to zeby popchnac ucznia by zorbil jeszcze lepiej, jeszcze bardziej sobie wypruwal zyly...
absolutnie sie nie chwalac, bo to nie moje zaslugi... maz jest po 1 z najlepszych uczelni finansowych w kraju+ oxfordzie... i i tak TUTAJ we francji slyszal ze jest sredni badz w nioektorych dziedzinach "zerem"
nie urazajac nikogo : nie kazdy ma taki porfil ani z przedmiotow ani psychologiczny...
co jak dziecko jetsz naparwde slabym uczniem? ok nie musi byc doktorem ale nie kazde dziecko psychicznie da rade! i ja wlasnie takiego okaleczenia nie chce! po to mi jest potzreba prywtana szkola
nie po to by byl superbiznesmenem czy nie wiem kim...prezydentem!
moze byc cukiernikiem jesli ma taka ochote, ale nie zniose jak mi ktos psychicznie okaleczy dziecko
we francji najwiekszy % depresyjnych nastolatkow i mnostwo przemilczanych "szkolnych" samobojstw... dlatego KU**A ja tu nigdy przenigdy nie chcialam dac dzieci do szkoly i rodzic dzieci chcialam wrocic do PL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no to sie wywnetzrnilam....
Kocurek, ja nie muszę wybaczać, bo nic do nich nie mam ;-)
Pok, mi głównie chodzi o takich ludzi, co pytają się nas po 10 razy o dzieci. Kiedyś mówiliśmy, że przyjdzie czas, potem że się staramy i jak od 5 lat za każdym razem nas pytają, a my im na to, że się cały czas staramy, a ten ktoś przykładowo mówi do mojego męża :"nie potrafisz dziecka spłodzić?", lub mojego M siostra mówi do mnie:" Zostań u nas na miesiąc, to mój mąż zrobi Ci dziecko jak mój brat nie potrafi". Mnie takie coś w ogóle nie śmieszy i jest nam przykro jak ludzie drwią z nas. Ale to tylko świadczy o ich inteligencji albo raczej jej braku. To, że ktoś nas zapyta a nie widzieliśmy się ileś tam lat to looz, temat się ucina i spoko. Mnie najbardziej irytuje to, że ktoś wie, że staramy się od kilku lat o dziecko i potrafi z kilkunastu metrów w markecie sie wydrzeć, że sie jeszcze dziecka nie dorobiliśmy. No wtedy nerwy mi puszczają...
hello
pamięta mnie ktoś jeszcze?
:-)
:-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!