• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pysia : dziekuje jeszcze raz... a u ciebie juz jak daleko! szok! :)

u nas nr stulecia az mi sie wierzyc nie chce...mldoy sie zbutnowal i nie chce wyjsc na spacer
jak sobie zyczy no problemo :)
slucha piosenek i oglada ksiazeczke :)

reklama
witaj Pysia :) my sie chyba nie znamy , ale witam cie serdecznie !!

pysia : hejka! ja pamietam! co u ciebie?????

dziewczyny ja zmykam u nas cieplo mlody wstal pozno i musze choc koncwke dnia wykorzystac na spacerek !
do pozniej !!!!!!

mialam napisac milego spacerku , ale doczytalam , ze wlasnie Poldus straj zrobil i nie chce isc :)
niech siedzi w domu moze ma lenia , zdarza sie kazdemu :))

Jestem ;-)

tak się zastanawiam czy nie zafarbowac jednak na PALONĄ KAWE :-D jak myślicie ?

Mamita co jest grane ?:-( tule z całego serduszka mam nadzieje ze to nie pożegnanie ? ;***
;*
Just &&&&&&&&& ;-)

Pysiaaaa kochana co tam u ciebie opowiadaj !!!!;*** tęskniłam !!

Kocurek pw ;-)

asionek : no ma lenia, ma... spal ponad 3h... :)
a powiedz mi... czemu sie nie zgadzasz z tymi szkolami? bo przyznam ze troche mna oniemialo :)
to jest powrzechnie znany problem we francji, ktory od kilku lat probuja zmienic reformami ale wychodzi to jak wychodzi... wiec sie troche ( BARDZO) zdziwialam i jestem ciekawa o co dokladnie ci chodzi :)
w paryzu jest na pewno gorzej, bo wiecej dzieci, wiec jeszcze wiecej stresu i zmeczenia dla nauczycielek
ale jelsi chodzi o program to w calym kraju jest taki sam... i uczniowie francuscy wychodza ze szkoly najpozniej... i to od bardzo wczesnego wieku, pal szesc tam ginamzjum czy liceum
poza tym w innych krajach nie mozna dziecka "zostawic na nastepny rok" przed ktoryms rokiem podstawowki
w systemie fr. mozna nawet 3-4 latka...
i to sie zdarza, znam takie przypadki, w pierwszej kolejnsci dzieci z kocna roku, bo program nie jest dostosowany do tych z pocztaku i konca roku, a w wieku 3-5 lat urodzic sie w styczniu a w grudniu to roznica kolosalna, prawie ze przepasc...
no i tylko tu spotkalam sie z naukami korekcyjnymi 30min przed szkola dla moyenne section : 4 latkow... ( korepetycje z nauczycielka, nadganianie programu) oraz dla 5 latkow ... godzine po szkole... (syn kolezanki z konca roku tez mial ta przyjemnosc przez caly rok szkolny)
system fr jest ogolnie b. krytykowany a wrecz opluwany
wiec szczerze bardzi mnie inetresuje czemu uwazasz ze jest dobry :)
z checia poznam jego dobre strony
znam ( we wczesnej edukacji) tylko ta ze rodzice moga rypac do pozna w pracy bo dzieci siedza w szkole do 16h30 a te z konca roku nawet za darmo bez placenia niani do 17h30 bo nadrabiaja program :)

Ostatnia edycja:
kocurek jeszcze nie kupilam , maz mi marudzi ze nie bardzo mu sie podoba cos takiego... musze go przekonac.
ale salon juz dzis odmalowalam
pysia pamietam jak to jest... oj znowu bym chciala tak sobie czekac od wizyty do wizyty

reklama
Asionek nie wiem czy się znamy czy nie ale ja październikówka i na początku wątku październikowego bylam wtedy jeszcze byla mamuska23 i edyta
mamusia a dziękuję, u mnie dobrze... a u Ciebie już tak niewiele do rozwiązania :)

to zapraszamy do nas na watek :)

Jos nie to , ze uwazam ,ze jest dobry , bo tak naprawde chyba nigdzie nie ma super systemu :)
ale tez nie spotkalam sie jeszcze z takimi opiniami jak twoje :)
moj tez troche zdziwiony , a przeciez tutaj szkole konczyl:)
mam kilka kolezanek co konczymy tutaj szkoly , sa na pol Polkami i tez zadowolone
takaze ja nie wiem do szkoly tutaj nie chodzilam , ale nie spotkalam sie az z takim negatywem
pewnie wszystko wyjdzie w praniu jak moje dziecko pojdzie do szkoly , no , ale na to jeszcze poczekam :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry