• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
u mnie zawsez sa obiadokolacje , ale ostatnio bardziej kolacje niz obiady czyli kanapki itd i chyba wypadaloby dzis cos bardziej do obiadu zrobic podobnego:-p

Wioluś ja mam zupę jarzynową - chyba wyląduje w kibelku - niezłe paskudztwo mi wyszło....(bo z mrożonki)

Czy Poczek była już dziś ponarzekać?? Bo się stęskniłam :tak:

Ostatnia edycja:
O nie...takiej wiadomości made nie może przemilczeć :cool:

Palemko droga!
Ogromne gratulacje!!!

A teraz made się zapyta swoich najlepszych koleżanek o jakiś szybki i smaczny przepis na imprezkę....musi być na ciepło :eek:
Bardzo proszę, bo już przewertowałam tyle www, że mi się odechciewa ciepłego :-)))))

Liluś - Kochana, Borysek waży prawie 8 kg :-p:-D dlatego wygląda na nieco większego dzidziusia hahahaaa :))))))

Hehe Made! Niezły klocuś! Ale Martynka też niczego sobie! Baleronik mały.......
U mnie hitem były parówki zawijane w ciasto francuskie (oczywiście kupne) - kroisz parówki na 3 części, zawijasz w ciasto (najlepiej jak ciasto kroisz w paseczki i jakoś tam owijasz paróweczkę) - siup do piekarnika aż się zarumieni - dzieciaki i dorośli się zajadali...miałam jeszcze białą kiełbaskę i takie paróweczki cielęce, klopsiki mielone smażone i sałatkę gyros.

Liluś - ze mnie żadna kucharka, więc proszę mi coś więcej napisać o tym francuskim cieście...w jakiej to postaci się kupuje i jak się to przygotowuje...? Czy to jest już gotowe czy jak...? Napisz wszystko na ten temat, bo pomysł jak dla mnie przedni z tymi paróweczkami :-p:-)))))

Dzień dobry :-)
Wstaliśmy po 9, mamy posprzątane, poprasowane, poprane, byliśmy już na spacerku, a teraz obiadek szykuję. Ogórkowa z wczoraj została, podudzia z kurczaka pieczone, ziemniaczki i surówka z pekińskiej.

MADE te parówki co LILA pisze są mniamniuśne. Jaki charakter ma mieć ta impreza? I ile czasu darmozjady będą siedzieć?

Libby - moja droga! No dwa latka Mańka będą w sobotę :eek: Będą dorośli i dzieci :-))) A ile będą siedzieć...? Hmm...mam nadzieję że nie za długo :-D))) więc też nie mogę przesadzić z ilością pyszności :))))))

Libby dziękuję za poparcie z parówkami :-) Czuję się po raz pierwszy w życiu jak ekspertka od spraw kuchni :-)

Made wiem, że ciasto francuskie można kupić w LIDLU i w POLO - ale na pewno też w innych sklepach. Z reguły leży w lodówce gdzieś koło jogurtów, serków, wędlin czy masełka. Jest zwinięte w taki rulonik - jak kiedyś były papiery śniadaniowe - w domku tylko rozwijasz i kroisz jak Ci się podoba - także prosta potrawa jak drut!

http://znam.to/recenzje/10586/Ciasto-francuskie-Lidl-Belbake

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry