• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rurka no w asortymencie zupek chińskich to można przebierać:-D

Wiola ja też nie lubię słowa 'dieta' dlatego zamiast być na diecie-zmieniam nawyki żywieniowe swoje i moich bliskich;))) haha sama nie będę się katować:-Dmąż się nawet słucha i wczoraj zamiast chipsów kupiliśmy jabłuszka i chlebek chrupki pano do chrupania;)))

a Rurka ma dietkę bo potem żołądek jej skręca-no i tu niestety trzeba użyć słowa 'dietka':-D

Monia konieczne, szybkie, smaczne i lekkie:-D

Paulina jednak Cię okłamałam.
MOŻNA:
marchew, buraki, kalafior, szpinak, kabaczki,
młody zielony groszek przetarty, fasolka
szparagowa, zielona sałata, pomidory
NIEMOŻNA:
odmiany kapustnych, papryka,
szczypiorek, cebula, ogórki, brukiew,
warzywa konserwowe

Paulina ale masz męża:zawstydzona/y: mój o żadnej diecie słyszeć nie chce, powiedział, że żąda tłustego mięcha i góry ziemniorów:-D a mi ewentualnie kisielek zrobi:-D to się dzisiaj zdziwi ryżykiem z warzywami na obiad:sorry2:
Lodowa też jest zielona :-D

Ostatnia edycja:
Rurka sałata to sałata;))) spróbuj może trochę tylko,żeby potem nie było;))
a mój mąż był kiedyś wegetarianinem...teraz lubi mięsko, wczoraj mnie na golonkę namawiał-by kupić i potem zrobić-ale mu powiedziałam,że nie ma tego na razie w planie obiadowym na ten tydz.-może pertraktować w następnym;)) no i lubi też jedzonko typu pizza, kebab-to zapowiedziałam,że oki-ale tylko raz w miesiącu i wybiera jedną rzecz
zapowiedziałam mu też,że jak w marcu poprawi się pogoda, to przesiada sie na rower znów, ma do pracy ok. 4km-kiedyś nawet w rajdach jeździł;)

Monia ja tak na szybko tą sałatkę-więc lodowa,pomidorek, trochę szczypiorku, kukurydza z puszki(uwielbiamy i przełamie smak lodowej) i sos sałatkowy (dziś z torebki, bo nie wiem jak się wyrobię;))-ogólnie rzucam wszystko co się nada do takiej sałaty-tylko trzymam się tego,że nie można surowego ogórka i pomidora łączyć-wzajemnie wybijają wit. w sobie-można dać np. kiszonego ogórka lub małosolnego;)

Nooo fajne dziecko:)
Nauki mamusi.
Pani pedagog uśmiała się jak poznała prawdę....

moj maz tez z tych miesozernych ...ale on jest tak chudy ze szkoda by mi bylo na diete go posylac . a ja z kolei robie sobie nadzieje ze dwojka dzieci , z ktorymi bede praktycznie sama ( bo to bedzie okres letni i Lukasz bedzie dlugo w parcy) dadza mi tak popalic ze szybko schudne. ale to tylko moje marzenia. z Iwa tez bylam sama i mala dosc wymagajaca, ciagle na rekach, plakala i nawet spacery zle sie konczyly a ja zamiast tracic kg to przybieralam bo zajadalam smutki...

Wiola nie strasz mnie, bo ja zamierzam po porodzie zrzucać kilogramy i to sporo. Łukasz też w lato będzie dłużej :dry: dietę to on i owszem, ale na wzrost masy, i chyba działa, bo wczoraj wyjął spodnie z pułki i ledwo się dopiął, i jeszcze brzęczał, ze to po praniu:-D

reklama
Wiola - nie pocieszę cię - ja przy dwójce wolniej chudnę niż przy jednym :zawstydzona/y: Przy samej Karoli zeszłam do wagi wyjściowej w 6 tygodni - przy Emi w 4 miesiące i nie mogę zejść do wagi sprzed Karoli - stanęło mi na wadze 70 i ruszyć w dół nie chce ni pierona :dry:

Carola - no to niezła z niej będzie aparatka jak podrośnie - moje kondolencje ;-):-p Ale moje szykują się gorsze cholery niż mamusia więc możemy sobie łapkę podać ;-):tak:

Karola już pojechała, ja sobie szybkie zakupy zrobiłam i jestem happy. Emilka dorwała paczkę biszkoptów i jak to ona - po co wyjmować pojedynczo z paczki jak można wszystkie wysypać i sobie w spokoju jeść :-D:-D:-D Oj czeka mnie odkurzanie :-p A i się nie pochwaliłam - wczoraj zostałam zmuszona do kupna drugiej suszarki na bieliznę bo już mi zalegała hałda ciuchów do prania a nie miałam gdzie powiesić więc sobie kupiłam tą trzy poziomową kobyłkę na rzeczy dziewczynek - cudo malina :tak:

To ja zapraszam do siebie tych mięsorzernych pozbawionych dostępu do mięcha - wstawiam dzisiaj boczek do piekarnika - tylko go zamarynuję odpowiednio :tak: - 4 kg mięcha mi mama kupiła :cool2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry