reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hejka, no niestety przyszła @ w 25 dniu cyklu, czyli te bóle piersi to po prostu PMS, którego normalnie nie mam :/ ..może miałam cykl bezowulacyjny. Czytałam że wtedy bóle się nasilają. A test zrobiłam wczoraj rano (negatywny) i po kilku godzinach pojawiła się @...próbujemy dalej.
icon_smile.gif

Nie ma jak kaloryfer :-) a w nocy herbatka śpi ze mną, żeby nie była za zimna ;-) Zapomniałam o nosidełku :szok: Nie przeżyłabym bez niego pierwszych 4 m-cy:szok: A podgrzewacz używam samochodowy, fakt :dry:

Wózek jest bezbłędny - robi za łóżeczko cały czas, jeżdżę nim po całym domu, robi za bujaczek, fotelik, na rączce od gondolki przypinam zabawki.. :-)

Ostatnia edycja:
rureczko - jak Karola wstanie to zbudujemy :tak: aż za dużo :D W lato potrzebujesz bodziaka i pieluchy tetrowej :tak: chociaż jak będzie takie lato jak w zeszłym roku to to co masz się przyda :sorry:

Wiola - wiecznie kochany Kubuś Puchatek - firankę też okupuje i na ścianie naklejki piankowe i taśmy przysufitowe.

Kocurze - porządek!!! A ja nie korzystam z kaloryfera tylko z wylotu powietrza przy lapku - grzeje super :-p

lil - nie patrzyłam do skrzynki jeszcze bo ziiiimno :-p

pok - jak rozstępy mają ci wyjść to i tak wyjdą :tak::-p Ja się z Karolą smarowałam na brzuchu to mi w 18tc wyszły na biuście a na brzuchu do 36 nie było nic aż jednego poranka... cały brzuch w rozstępach po balandze Karoli w brzuchu :laugh2: Więc możesz się smarować a jak mają wyjść to i tak wylezą a możesz mieć szczęście i bez smarowania ich uniknąć ;-) nie wolno nic z kwasem salicylowym bo w ciąży mocno podrażnia skórę :tak:Co do koszy - ja mam angelcare i bardzo sobie chwalę - tylko trzeba uważać bo ten worek bardzo szybko się rozwija i przy wyrzucaniu trzeba go skracać - smrodek to mało powiedziane :-p Ale przy normalnym użytkowaniu jest supcio :tak: Tylko to wyrzucanie - najlepiej robić w wentylowanym pomieszczeniu lub na dworze ;-)

Co do przydatnych rzeczy - przewijak na łóżeczko to było dla mnie błogosławieństwo przy Karoli bo mi kręgosłup zdechł. Podgrzewacza nie miałam i nie mam - od czego jest mikrofala, sterylizatora też nie mam. Od nożyczek o niebo lepsze są cążki, a od sudocremu - penathen albo pantenol baby - choć to zależy jaką skórę ma maluch. U Karoli sudocrem był podstawą, u Emili wywołał zapalenie skóry i tylko penaten 3% jest w użyciu. Do pępka tylko gaziki ze spirytusem - jałowe się czepiają strasznie strupka. Baldachim/moskitiera też nam się przydała i wcale kurzu nie zbierała tak okropnie :tak: A do prania to się przekonałam że najlepszy jest proszek - w płynie. Bo tu nie chodzi o uczulanie proszkiem tylko o to jak się wypłukuje z tkaniny a jednak żel się wypłucze lepiej niż zwykły proszek. Przy Karoli zawsze wszystko płukałam 2 razy, na nowym mieszkaniu wprowadziłam Woollite i niczego innego nie używam - wypłukuje się świetnie i nie ma żadnych uczuleń. Sama miałam nieprzyjemność proszkową kiedyś i od tamtel pory proszku nie używam :no:

A mnie właśnie coś strzeliło - zamówiłam akumulatorki żeby mieć do aparatu na tą imprezę - jak się okazało już po tym jak kurier sobie polazł - dwa boxy w których były baterie to drzazgi a 7 baterii jest uszkodzonych tak że boję się je włożyć na ładowanie bo obudowy mają naruszone :wściekła/y::no: Czekam do jutra czy mogę reszty użyć w piątek bo ja je muszę mieć!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja przy Iwe nie uzywalam podgrzewacza, sterylizatora, niani, lozeczka, smoczka, butelek:-)poczku jak widac kazda matka i kazde dziecko ma swoje potrzeby

lo matko... ale zescie sie naradzily :) wielkie dzieki za wszystkie sugestie! :)
ja przewijak chce, bo i tak te wszystkie bambetle trzeba ustawic, a ten co Mary pokazala jest rewelacyjny, ze moze potem rozne funkcje pelnic. takiego straszego gamonia to pewnie, ze mozna gdziekolwiek przewinac, na lozku, na kanapie a nawet na dywanie ale takiego malego to mi sie wydaje, ze chyba lepiej na stojaco na przewijaku i sobie plecy oszczedzac. nie sadze, zeby istnialo w genewie mieszkanie w zasiegu naszych mozliwosci finansowych, w ktorym zmiescilby sie przewijak w lazience ale nie szkodzi :)

teraz prosze mi objasnic co to do diaska jest podgrzewacz samochodowy i co to jest sterylizator? jak moja siostra byla mala to sie poprostu butelki i smoczki wrzatkiem zalewalo i juz. a teraz jakies sterylizatory - jak to dziala? na tej samej zasadzie, co w zakladach kosmetycznych?

wanienka to u nas mus, zeby m dal rade tez miec przyjemnosc z kapania malucha, inaczej bedzie bez szans. teraz tylko kwestia czy na stelażu czy doczepiana do wanny.
a moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w tym, to niby do kapania: Anneau de bain pivotant - Autour de b

Sterylizator jest na tyle duży, że nie tylko butle tam wrzucam. Zabawki, smoczki. Podgrzewacz w samochodzie jest. Słoiczków nie kupuję, sama mu gotuję. Póki co heh
BOOGIE w Twoim mieście jestem raz do roku- mam tam kilka ciotek
Słoiczki tylko z owocami mamy, jak się będziesz wybierać, to może kawy się napijemy ;-)

reklama
Coś miałam napisać, ale nie mam pojęcia co. Więc kochane życzę Wam dobrej nocki - mam nadzieję lepiej się dziś wyspać, czego i Wam życzę! Każdej z osobna buziak na dobranoc!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry